Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!


ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΒΕΤΟ Η ΕΟΕ ''... 

"Ολυμπιακοί αγώνες χωρίς το άθλημα της πάλης δεν υπάρχουν", ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να τεθεί εκτός ολυμπιακών αγωνισμάτων η πάλη.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:..

"Η ΔΟΕ, σταθερά προσανατολισμένη στη λογική της εμπορευματοποίησης, της τηλεοπτικής δημοτικότητας και της αδίστακτης κερδοσκοπίας πάνω στα απομεινάρια των αθλητικών ιδεωδών, για άλλη μια φορά προσπαθεί να καταργήσει το ιστορικότερο άθλημα των Ολυμπιακών αγώνων.
Ολυμπιακοί αγώνες χωρίς το άθλημα της πάλης δεν υπάρχουν.

Το ζήτημα είναι εάν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, που εδώ και δεκαετίες ταυτίζεται με το σύστημα διαπλοκής της ΔΟΕ, έχει το σθένος να αντιδράσει και τη βούληση να υπερασπισθεί τον αθλητισμό απέναντι στην επιδρομή των πολυεθνικών εταιρειών που τον λυμαίνονται.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν δεν προβλέπεται από τους Ολυμπιακούς θεσμούς, τις συμβάσεις και τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων της ΔΟΕ, εάν η γενική συνέλευση της ΔΟΕ επικυρώσει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για κατάργηση του αθλήματος της πάλης, η ΕΟΕ οφείλει να ασκήσει βέτο, ακόμα και να αφαιρέσει το δικαίωμα κατάχρησης των Ολυμπιακών σημάτων και της ιστορικής κληρονομιάς των αγώνων από τους εμπόρους της βιομηχανίας του αθλητικού θεάματος. Με κάθε κόστος.


http://fimotro.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2595.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου