Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - όπως συχνά συμβαινει - ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ.

Μετά από μαρτυρία φίλης που άκουσε τους ήχους που βγάζει το αγρίμι - "Χθες το βράδυ κατά τις έντεκα άκουσα κάτι παράξενες κραυγές (σα βραχνό βήξιμο θα τις περιέγραφα...)", έγραψε στο φατσοβιβλίο, σήμερα στο διαδίκτυο κυκλοφορεί αυτή η ανάρτηση:

Eίμαι κάτοικος της περιοχής του Χαλανδρίου και πιο συγκεκριμένα στο Άνω Χαλάνδρι στη περιοχή της «Τούφας». Χθες το βράδυ, όπως κάθε βράδυ, θέλησα να βγάλω τον σκύλο μου βόλτα, παράλληλα με το ρέμα του Χαλανδρίου, προς της εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Πάντα συνηθίζω να…
βγαίνω κατά τις 10.30 το βράδυ. Λίγη ώρα αφού ξεκίνησα τη καθιερωμένη βραδινή μου βόλτα, και κατεβαίνοντας παράλληλα με το ρέμα, μέσα από τα δέντρα δεξιά μου, έκανε κυριολεκτικά επίθεση στο σκύλο μου μια…αλεπού. Ναι πολύ καλά διαβάσατε…ΑΛΕΠΟΥ! Στην αρχή νόμιζα πως ήταν σκύλος που είδε το μικρόσωμο σκυλάκι μου και θέλησε να του επιτεθεί. Αλλά ήταν αλεπού, την οποία για καλή μου τύχη, απώθησα με μια βέργα που έχω πάντα μαζί μου, για αδέσποτα σκυλιά.

Ρωτάω τώρα εγώ…
Στη συγκεκριμένη περιοχή παίζουν όλη μέρα μικρά παιδιά. Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την ασφάλεια των μικρών παιδιών;
Πως βρέθηκε η αλεπού μέσα σε τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή;
Ο δήμος δεν μεριμνεί για την μη πρόσβαση ζώων του βουνού;

Αναγνώστρια tromaktiko


Πρόκειται για συνηθισμένο - για εμάς τους παλαιότερους, που είχαμε ως πιτσιρικάδες "κρυσφήγετα" στη ρεματιά - "φαινόμενο" αλεπούδων που κατεβαίνουν από την Πεντέλη, μέσω του ρέματος για αναζήτηση τροφής. Θα φύγουν πάλι πάνω,  μην αρχίζετε τις υστερίες και προπαντώς αποφύγετε τις .... φόλες, οι "φιλοζωοι" και οι "οικωλόγοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου