Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

ΞΑΝΑΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ - 5 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ - Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑΑπόψε  στις 8 μ.μ. θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Σωτήρη Πέτρουλα στη θέση της αναμνηστικής επιγραφής που αφαιρέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, στη διασταύρωση των οδών Εδουάρδου Λω και Σταδίου, στο ξενοδοχείο «Esperia».

Το έργο φιλοτέχνησε κο γλύπτης και καθηγητής ΑΣΚΤ Γιώργος Χουλιάρας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιάννης Καρατζάς, φίλος του Σωτήρη Πέτρουλα και εμπνευστής της εκδήλωσης

Η προτομή είχε τοποθετηθεί το σημείο στις 21 Ιουλίου του 2005.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ (από Wikipedia)

Γεννήθηκε στο Οίτυλο της Μάνης και σε νεαρή ηλικία οργανώθηκε στη Νεολαία Ε.Δ.Α. Φοίτησε στη Μέση Εμπορική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.. Αποβλήθηκε για ένα χρόνο από τη σχολή για πολιτικούς λόγους ενώ είχε εκλεγεί μέλος της διοικούσας επιτροπής της Νεολαίας Ε.Δ.Α. Πρωταγωνίστησε σε όλες τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και αργότερα προσχώρησε στην Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη, στης οποίας το ιδρυτικό συνέδριο συμμετείχε.

Την 21η Ιουλίου 1965 συμμετείχε σε μεγάλη διαδήλωση φοιτητών στην Αθήνα την οποία κατά τις πρώτες βραδυνές ώρες προσπάθησε η Αστυνομία να διαλύσει κάνοντας χρήση γκλοπς και δακρυγόνων. Στη σύγκρουση αυτή φέρεται να τραυματίστηκαν και να συνελήφθησαν περίπου 250 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο Σωτήρης Πέτρουλας, στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Λαδά, γύρω στις 22.00. Η πρώτη καταγραφή του χτυπημένου Πέτρουλα αναφέρεται στις 03:00 το πρωί της 22ας Ιουλίου στο Σταθμό Α΄ Βοηθειών του Ε.Σ. στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου όπου και διαπιστώνεται ο θάνατός του. Το επίσημο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έκανε λόγο για θάνατο που προκλήθηκε από ασφυξία λόγω δακρυγόνου. Η κηδεία του στη συνέχεια πήρε τη μορφή διαδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *