Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

"ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ" ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ (12-3-2917): ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Περιληπτικά
«Λεπτομέρειες» 

1. ΑΝΕΡΓΙΑ: Σταθερή στο 23,1% έμεινε η ανεργία στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο σε σχέση με το Νοέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι άνεργοι ήταν 1,1 εκατομμύριο ενώ ο οικονομικά μη ενεργός ήταν στα 3,2 εκατομμύρια με τους απασχολουμένους να φτάνουν τα 3,6 εκατομμύρια. Η σχέση κοντεύει να φτάσει 1 προς 1 , με ότι αυτό σημαίνει για την Γήρανση του πληθυσμού και την επιβίωση του Ασφαλιστικού συστήματος. Αν αυτό δεν ανατραπεί ΑΜΕΣΑ οδεύουμε προς «εξαφάνιση», κατά το παράδειγμα της Βουλγαρίας…

Μόνο η ομάδα των μη απασχολουμένων ήταν η αυτή στην οποία καταγράφηκε αύξηση σε απόλυτους αριθμούς κατά 8.961 άτομα.

Σε επίπεδο φύλου η ανεργία εξακολουθεί να πλήττει κυρίως τις γυναίκες με το ποσοστό τους να φτάνει το 27,6% έναντι 19,5% των ανδρών.

Τη θλιβερή πρωτιά της ηλικιακής ομάδας με το υψηλότερο ποσοστό ανέργων διατηρεί η ομάδα των 15-24 ετών με 45,2% και σε επίπεδο περιφέρειας αυτή της Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με 26,8%.

Κατόπιν τούτου, όλες οι συζητήσεις με τις κάθε λογής «Τρόικες» και «Θεσμούς» φαντάζουν περιττές, είναι άνευ ουσίας. Χώρα που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ΕΡΓΑΣΙΑ στους κατοίκους της: δεν έχει Παρόν και Μέλλον, «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ»…

2. ΛΑΘΟΣ και με την «Επικράτεια» μας. Σαν να μην μας έφταναν τα χάλια μας, σαν να μην μας φτάναν οι επιβουλές γειτόνων, έχουμε και τους καλοθελητές: Είναι όντως «αγεωγράφητη» η Παγκόσμια τράπεζα; Ή, «τρέχει» κάτι;;…Ένας χάρτης της Παγκόσμιας Τράπεζας -από την οποία η Ελλάδα αναζητεί χρηματοδότηση, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα- απεικονίζει το Βόρειο Αιγαίο ως... τουρκική επικράτεια.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού, υπάρχει ο χάρτης που απεικονίζει χρηματοδοτούμενες από την Παγκόσμια Τράπεζα δραστηριότητες. Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Aϊ-Στράτη, υπάρχει μια εικόνα που εμφανίζει το τουρκικό πρόγραμμα «Turkey SME Energy Efficiency Project GEF (P122178)» και μάλιστα με την ένδειξη «Νorth Aegean, Turkey».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του «Ποταμιού» Γιώργος Αμυράς που εντόπισε το άτοπο, έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, δόκτορα Τζιμ Γιόνγκ Κιμ,τον οποίο κάλεσε να διορθώσει άμεσα τον χάρτη που έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού. Αναμένουμε..

Δυο τυχαία παραδείγματα από την καθημερινή θλιβερή πραγματικότητα που βιώνει ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό Συνελλήνων. Αναγκαίο και επιτακτικό :να σχηματισθεί το γρηγορότερο ένα Δημοκρατικό Παλλαϊκό αντιμνημονιακό μέτωπο Ανάτασης , για ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ πορεία, για μια Ελλάδα που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: g.papagian@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *