Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Μουσική Ομάδα ΡΟΔΑ - επανάληψη συναυλίας - "ΚΑΡΝΑΚ το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου"

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΔΑΜΕ ΕΡΓΑ ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ

ΚΑΡΝΑΚ
το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου

 
σε ενορχήστρωση Μαρίας Περετζή

στην Αίθουσα 3A (Καποδιστρίου 106 & Ελευθερίας 1, Ν. Ιωνία)
Ώρα: 20:30
Είσοδος: 12 ευρώ

Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων συναυλιών με τη μουσική του ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ, η ΡΟΔΑ τις επαναλαμβάνει, την Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαρτίου, διοργανωμένες σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ. Η συναυλία «Καρνάκ: το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου» περιλαμβάνει έργα των Γκουρτζίεφ / ντε Χάρτμαν, σε ενορχήστρωση της Μαρίας Περετζή.
Η ιδιαίτερη αυτή μουσική οδηγεί στη μαγεία του ήχου ενός νέου κόσμου. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα 3Α την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου, γίνεται όχημα προς τη βαθύτερη κατανόηση του φιλοσοφικού έργου του Γκουρτζίεφ (Γεώργιου Γεωργιάδη, 1866-1949), και της σημασίας που έχει αυτό για τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Μετά τους «Αναζητητές», τη συναυλία που παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής, η ομάδα ΡΟΔΑ έχει επιλέξει με τη νέα της δουλειά, έργα μέσα από τον πλούτο παραδοσιακών τραγουδιών, προσευχών, ύμνων, και δερβίσικων χορών. Τα μουσικά αυτά κομμάτια συγκέντρωσε ο Έλληνας φιλόσοφος από τον Πόντο που έμεινε γνωστός ως Γκουρτζίεφ, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ανατολή, και στη συνέχεια τα προσάρμοσε στο πιάνο και τη δυτική συμφωνική ορχήστρα με τη συνεργασία του μαθητή του Τόμας ντε Χάρτμαν, μαέστρου των μπαλέτων της Πετρούπολης. Η μουσική αυτή συνοδεύει τις «Κινήσεις», τους Ιερούς Χορούς που συνέθεσε ο ίδιος ο Γκουρτζίεφ και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πνευματικής του διδασκαλίας.
Η ομάδα ΡΟΔΑ διερευνά τη μουσική και θεατρική εμπειρία με στόχο την ανάπτυξη του δυναμικού του ανθρώπου, από το 1991. Χάρη στον πρωτοποριακό της ήχο και τη διευρυμένη οπτική της ενορχήστρωσης της Μαρίας Περετζή, η συναυλία «Καρνάκ» διατυπώνει μουσικά την ουσία και τη δύναμη της φιλοσοφίας που κληροδότησε ο Γκουρτζίεφ. Από ένα μεγάλο φάσμα ηχοχρωμάτων και συναισθηματικών αποχρώσεων που αποδίδονται από τα εξαιρετικά φωνητικά και τη συνεργασία ανατολικών και δυτικών οργάνων που ανατρέπει κάθε προηγούμενο μουσικών ακουσμάτων, αναδύεται μια καινούργια δυνατότητα διαλόγου μεταξύ Ανατολής και Δύσης στην εποχή μας, της έντονης πολιτικής, κοινωνικής και θρησκευτικής πόλωσης.

Πληροφορίες: 210-28.36.763 / 6976033948 / 6937422456  
Ιστοσελίδες: www.rodatheater.gr  /  www.gurdjieff.org.gr

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ




Τάκης Πατερέλης               πιάνο, φλάουτο, σαξόφωνο, κρουστά,
                                             hunk, φωνητικά
Μαρία Θωϊδου                    σόλο φωνή
Σταύρος Κάππας               σαντούρι, πλήκτρα, φωνητικά
Γιώργος Ντούνης              κρουστά, φωνητικά, bowls,
                                            ντιτζεριντού
Αλέξανδρος Περετζής       μπάσο, κιθάρα, τζουράς, bowls,
                                            φωνητικά
Ίρις Μπαγλανέα                τραγούδι, φωνητικά, τζουράς
Ιουλία Βεντίκου                 φωνητικά, πλήκτρα
Άννα Κυπραίου                 άρπα, φωνητικά
Πάτυ Παπαγεωργίου        φωνητικά
Άγγελος Γιαννάτος           ηχητικά


Καλλιτεχνική Διεύθυνση/ Ενορχήστρωση: Μαρία Περετζή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου