Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Χαλάνδρι: Νεκρό από εισπνεόμενη φόλα στην ρεματιά δεσποζόμενο κόκερ – Προσοχή σε όλους!

Η μέθοδος εξόντωσης ζώων με εισπνεόμενη φόλα εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη χώρα μας. Τελευταία περιοχή που μπήκε στη λίστα με τις περιοχές που κινδυνεύουν ζώα και μικρά παιδιά, είναι το Χαλάνδρι Αττικής.

Οι εισπνεόμενες φόλες είναι εξαιρετικά δραστικά δηλητήρια που επιφέρουν βασανιστικό θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά. Πρόκειται για παράνομα φυτοφάρμακα που ψεκάζονται σε φυτά. Ακόμα και μία σταγόνα είναι αρκετή για να σκοτώσει έναν μικρόσωμο σκύλο μέσα σε λίγα λεπτά, πριν προλάβει κάποιος να αντιδράσει ή να σπεύσει στον πλησιέστερο κτηνίατρο.



Αυτήν την εποχή λόγω της ζέστης η εξάτμιση του δηλητηρίου το καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνο γιατί διασπείρεται ακόμα πιο γρήγορα. Μικρά παιδιά ή ενήλικες που θα έρθουν σε επαφή μέσω της αφής ή της εισπνοής κινδυνεύουν εξίσου, αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα, αυτούς που είναι ήδη απασχολημένοι με τις προσωπικές τους σταυροφορίες «εκκαθάρισης» του τόπου από τα «μιαρά» ζώα, δεσποζόμενα και μη.
Από ανάρτηση σε προφίλ, που κάνει το γύρο του facebook, ενημερωθήκαμε πως τελευταίο θύμα της νέας «μόδας» έπεσε ένα φιλήσυχο κόκερ που οι κηδεμόνες του είχαν πάει βόλτα στην περιοχή της Ρεματιάς Χαλανδρίου.
Στο σημείο αυτό, εκτός από τους κηδεμόνες ζώων, καθημερινά διέρχονται εκατοντάδες περιπατητές, μικρά παιδιά και άνθρωποι που αθλούνται χωρίς να γνωρίζουν τον κίνδυνο, που «καραδοκεί» στο χώμα και την πλούσια βλάστηση του ρέματος.

Η ανάρτηση στο FB:

«Σήμερα έμαθα ότι υπάρχει εισπνεόμενη φόλα. Και το έμαθα δυστυχώς, επειδή το γλυκύτατο, υπέροχο, πράο, καλοσυνάτο, αθόρυβο, πανέμορφο κόκερ των παιδιών του δευτέρου ορόφου στην πολυκατοικία μας, μύρισε κατά τη διάρκεια της βόλτας του στη Ρεματιά στο Χαλάνδρι κάποιο ψεκασμένο χόρτο και δεν πρόλαβαν ούτε μέχρι το γιατρό να το πάνε.

Δεν το χωρούσε το μυαλό μου ότι μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό και μπήκα και το έψαξα στο google. Εισπνεόμενη φόλα ρε φίλε… Ακόμα και προβληματικός να είσαι και να σε ενοχλούν τα αδέσποτα, πας και ψεκάζεις δηλητήριο μέσα στη ρεματιά που είναι γεμάτη με ιδιοκτήτες σκύλων που κάνουν τη βόλτα τους και δεν ενοχλούν κανέναν? Με μικρά παιδιά που παίζουν? Με joggers που αναπνέουν τρέχοντας με ανοιχτό το στόμα? What the fuck is wrong with you people???

Το κανελί αυτό κόκερ –ούτε το όνομα του δε θυμάμαι ρε γαμώτο – δε θα το ξαναδώ ποτέ φεύγοντας το πρωί για δουλειά η γυρνώντας το βράδυ οπότε μια μικρή λεπτομέρεια στη ζωή μου θα αλλάξει για πάντα. Τι να πουν και οι «γονείς» του? Ποιόν να κατηγορήσουν για φόνο? Γιατί περί αυτού πρόκειται. Μου είπαν ότι ακούστηκε ότι στο Γέρακα πέθανε ένα παιδάκι από αυτό, είχε πάει να παίξει σε κάποιο πάρκο…κάτι έπιασε, κάπως έγινε, δε θέλει και πολύ. Εισπνεόμενη φόλα που εισάγεται παράνομα στη χώρα.


Όταν μπήκα στο google και ξεκίνησα να πληκτρολογώ, το πρώτο search result που έβγαλε από τα πρώτα γράμματα ήταν «εισπνεόμενη φόλα». Το δεύτερο ήταν «εισπνεόμενη φόλα πώς φτιάχνεται». I rest my case»

Προειδοποιούμε λοιπόν, όλους όσοι διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ακόμα και αν δεν έχουν σκύλο με τον οποίον επισκέπτονται τη Ρεματιά, καλό θα ήταν να αποφεύγουν το σημείο, ιδιαίτερα τώρα που η ζέστη και οι δυνατοί άνεμοι διασπείρουν το αόρατο και άοσμο – συνήθως – δηλητήριο!

Το mediamagazine.gr ( το site από το οποίο αναδημοσιεύουμε την είδηση) επικοινώνησε με το δήμο Χαλανδρίου και μίλησε με τον αντιδήμαρχο Κο Δημήτρη Χριστοδουλάκη, υπεύθυνο για θέματα περιβάλλοντος. Όπως μας ενημέρωσε, στο παρελθόν είχαν επιληφθεί παρόμοιων καταστάσεων σε άλλα σημεία, αλλά και τώρα θα ενημερώσουν σχετικά τους φύλακες και θα προσπαθήσουν να επιστήσουν την προσοχή στους κατοίκους και ειδικά τους κηδεμόνες ζώων.

Οφείλουμε να πούμε πως αν και η εισπνεόμενη φόλα είναι εν δυνάμει επικίνδυνη και για τους ανθρώπους, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί περιστατικό δηλητηρίασης, τουλάχιστον όχι επίσημα.

http://www.mediamagazine.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Σύμφωνα με το άρθρο ο Δήμος έχει ενημερωθεί για το θέμα εδώ και τρεις μέρες αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ούτε καν ένα δελτίο τύπου που ενημερώνει για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου