Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ: ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΓΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!

 

Οι περισσότεροι φίλοι μου αλλά και όλοι οι "φίλοι" μου με έχουν ρωτήσει κατά καιρούς:

"ΑΞΙΖΕΙ ΡΕ ΣΥ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΚΑΚΟΣ; Δεν τους βλέπεις όλους που χώνονται;"

Τους λέω ότι το να ασχολήσε με τα κοινά παίρνοντας καθαρά θέση υπέρ των πολιτών και βάζοντας φρένο στην ασυδοσία της εξουσίας και των συμμοριών που την περιβάλλουν και τις επιβάλλονται είναι μια επιλογή που έρχονται στιγμές που προσφέρει ΜΕΓΑΛΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ και είναι και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ επί της ουσίας, αν ασχολείσαι με τα κοινά από "πείσμα και τρέλα".

Προχθές έπεσε στα χέρια μου το έντυπο που συνοδεύει την ανάρτηση.
Το έφερε ένας πιτσιρικάς στο ΤΥΠΩΣΕ ΤΟ, είχε στο χέρι του καμιά εικοσαριά έντυπα και τα μοίραζε.
 Δεν έμοιαζε να είναι επαγγελματίας διανομέας - δεν είμαι και χθεσινός στο έντυπο - και είναι φανερό στην πόλη ότι δεν έχει γίνει εκτεταμένη ενημέρωση για όσα αναφέρει το έντυπο, ούτε τυπώθηκε σε μεγάλο τιράζ για να ενημερωθούν όλοι.
ΑΛΛΑ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, πάρτε το και διακινήστε το στα media, σίγουρα θα βοηθήσετε ουσιαστικά οικογένειες συνδημοτών μας που θα αναζητούν λύση για τα παιδιά τους τις επόμενες μέρες για την επόμενη σχολική χρονιά.

Είναι ένα ενημερωτικό έντυπο που λέει ότι στην ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ λειτουργεί ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ του Ιδρύματος Κουρτέση και καλεί σε εγγραφές!!!!

Στην ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ που επί χρόνια ήταν ένα κτίριο κόσμημα και συνάμα ένα κτίριο φάντασμα και που  υπήρχαν σκέψεις να "αξιοποιηθεί" για χρήση ΞΕΝΌΓΛΩΣΣΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΕΡΑΜΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΑ και γκαρίξαμε.

Εμείς πήγαμε προεκλογικά στο Υπουργείο Οικονομιών, την διεύθυνση κληροδοτημάτων και είπαμε ότι δεν γίνεται να συνεχίζεται το αίσχος να παραμένει κλειστή η ΕΣΤΙΑ.

ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ που επιτέλους έκανε - κατά πως φαίνεται την δουλειά της, την  ώρα που οι καθεστωτικοί στον δήμο αμόλαγαν αετό.

Εμείς βγάλαμε το θέμα με τους αστερίσκους της ΓΓ Αποκεντρωμένης στις εγκρίσεις του προϋπολογισμού του Ιδρύματος όταν άρχισαν να πιέζονται όσοι στο ίδρυμα έκαναν άλλες σκέψεις.

Εμείς δώσαμε δημοσιότητα - από εδώ, από την κωλοφυλλάδα - και φέραμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ακούγοντας έκπληκτοι τον Γερολυμάτο να μας λέει ότι "η υπόθεση της ΕΣΤΙΑΣ χάθηκε".

Εμείς βγάλαμε τα όσα έλεγε ένας περιθωριακός επικεφαλής ενός κινήματος πόλης παλιά, που του έδιναν τον λόγο στο δημοτικό συμβούλιο να ομιλεί χωρίς να έχει εκλεγεί.

Εμείς κράξαμε την εικονική λειτουργία με τα 20 παιδιά των "φίλων της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ" (λίγο κράξαμε, μπορούσαμε και καλύτερα) που πήγε να ρήξει στάχτη στα μάτια της Αποκεντρωμένης.

Εμείς γίναμε κακοί με συνδημότες που είχαν βολευτεί στην παθητική αδράνεια της ΟΛΟΙΜΑΖΙΔΙΚΗΣ κατανομής της τοπικής  εξουσίας και των ωφελημάτων της μεταξύ των αυτοεξυπηρετουμένων και όσων έκαναν συμφωνίες ΝΤΡΟΠΗΣ μαζί τους.

Εμείς γίναμε κακοί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος τον πατέρα Σπυρίδωνα, υπερβαίνοντας την ψυχολογική πίεση που αυτό δημιουργούσε, γιατί ΒΟΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα.

Εμείς αναδείξαμε τα παιχνιδάκια που πήγαν να παιχτούν με την πολεοδομική μελέτη και ήταν σχετικά με το ίδρυμα και τα συνυπόγραψαν και άλλες δύο δημοτικές παρατάξεις, μεγάλες και σοβαρές μαζί με εμάς τους ασόβαρους ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΙΟ.
ΚΙ ήξεραν ότι εμείς ΞΕΡΑΜΕ καλά τι, πώς και από ποιους παιζόταν και είχαμε σταθεί απέναντι με ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ.

Και άλλοι ξέρανε βέβαια και κάνανε τα παγώνια για να μην γίνουν κακοί. Με τα κατάλληλα ανταλλάγματα βεβαίως. Καλοί με το αζημίωτο.

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΕΝΕΣΤΩΤΑ ΧΡΟΝΟ:

Πήρα το έντυπο και μπήκα στο site της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ που επί χρόνια ήταν υπό κατασκευή: http://www.estiapaidiou.gr/.

"Οι δαπάνες λειτουργίας του Σταθμού μας καλύπτονται από  εισοδήματα προερχόμενα από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Γεωργίου Κουρτέση και με αναγκαία ελάχιστη οικονομική συνεισφορά των γονέων των παιδιών στα τροφεία σε ποσοστό που δεν αντιστρατεύεται τον κοινωφελή σκοπό του Ιδρύματος."

Με πόση ικανοποίηση - είδα ο πάνκακος, που είχα μείνει μόνος να φωνάζω την ώρα που μου έπαιρναν ακόμα και ένα ποτήρι νερό από το χέρι - ότι έχει πλέον προσωπικό η ΕΣΤΙΑ- ΠΟΥ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ, δεν το κρύβει και ότι το Ίδρυμα έβγαλε ένα έντυπο (όχι και σε πολύ μεγάλο τιράζ βεβαίως) για να καλέσει τους Χαλανδραίους να πάνε να γράψουν τα παιδιά τους στον Σταθμό.

Άλλοθι θα πεις. Θα δούμε.

Και να λέει το έντυπο ότι τα τροφεία είναι από 0 έως 350 ευρώ ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των γονέων. (Το άλλο που αναφέρει, αυτό το "κοινωνική" κατάσταση δεν το πολυκατάλαβα για να είμαι ειλικρινής αλλά θα το δούμε).

ΑΡΑ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και να γράψουν δωρεάν τα παιδιά τους, αφού ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη του Γεωργίου Κουρτέση.

ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ!

Η ΕΣΤΙΑ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 170 (και πλέον) παιδιών.
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!

Θα παρακολουθούμε. Και να σας κόψουν άδικα εδώ είμαστε.

Προφανώς οι σκέψεις για άλλου είδους αξιοποίηση εγκαταλείφθηκαν ή αναχαιτίστηκαν προς το παρόν, μέχρι να φύγει ξανά από την μέση αυτός που φωνάζει και να μείνουν πάλι μόνοι τους οι αυτοεξυπηρετούμενοι.

ΑΞΙΖΕΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ; 

Μάλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου