Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βριλησσίων έψαλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στον Δήμαρχο Γ. Πισιμίση

 


Ένα όμορφο έθιμο που δυστυχώς στις ημέρες μας τείνει να εκλείψει αναβίωσαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βριλησσίων.

Λίγο πριν την έλευση της Μεγάλης Εβδομάδας ο Δήμαρχος Βριλησσίων υποδέχθηκε τα «Λαζαράκια» του 3ου Γυμνασίου στο γραφείο του και το Δημαρχείο της πόλης μας πλημμύρισε με χαρούμενες παιδικές φωνές. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Ελένη Παναγούλη και Χρήστος Δελαπόρτας.

Το Σάββατο του Λαζάρου ξεκινά ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα. Tα Λαζαράκια, όπως αποκαλούνται οι καλαντιστές της ημέρας, τραγουδούν τα ειδικά κάλαντα (Λαζαρικά) σε διάφορες παραλλαγές, που εξιστορούν την «εκ νεκρών έγερση» του Λαζάρου. 

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης ευχαρίστησε τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς καθώς η πρωτοβουλία τους συμβάλλει στην διατήρηση της παράδοσής μας, ενώ ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους Καλό Πάσχα.

 


 


Δήμος Βριλησσίων - Από τις 10 έως 31 Μαΐου 2024 οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς

 


Η Αντιδημαρχία Οικογενειακής Πολιτικής, Ισότητας και Προσχολικής Ηλικίας ενημέρωνει τους γονείς και τους κηδεμόνες που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους Δημοτικούς μας Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς για το σχολικό έτος 2024-2025 ότι oι αιτήσεις για την εγγραφή και την επανεγγραφή των παιδιών για τη σχολική χρονιά 2024 – 2025 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο mail paidikoistathmoi@vrilissia.gr ή ταχυδρομικά με την ένδειξη «Αίτηση εγγραφής /επανεγγραφής σε Παιδικό/Βρεφικό Σταθμό Δήμου Βριλησσίων» στην Αντιδημαρχία Οικογενειακής Πολιτικής, Ισότητας και Προσχολικής Ηλικίας, (Λ. Πεντέλης 62, Τ.Κ. 15235) από 10 έως 31 Μαΐου 2024.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και και κηδεμόνες μπορούν να βρουν την αίτηση, όπου αναφέρονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά κάνοντας κλικ  ΕΔΩ 

Σημειώνεται ότι όταν ανακοινωθεί η Πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr) για τη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», θα υπάρξει ενημέρωση από τον Δήμο μας, ώστε να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα.

Πληροφορίες: Αντιδημαρχία Οικογενειακής Πολιτικής, Ισότητας και Προσχολικής Ηλικίας Λ. Πεντέλης 62 (ισόγειο) 2108105052 & 2106135611 – εσωτ. 1009 ώρες 09:00 – 15:00.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ


Δήμος Νέας Ιωνίας - Λειτουργία Δημοτικής Κατασκήνωσης 2024

 


Για το να δείτε το φυλλάδιο σε μορφή pdf πατήστε εδώ

Για την Ιατρική Βεβαίωση πατήστε εδώ

 

Email επικοινωνίας: kataskinosi@neaionia.gr

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 2793916 & 210 2723675

Green City: H κινητή μονάδα ανακύκλωσης στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων

 

Aπό το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης «Green City» στις σχολικές μονάδες της πόλης μας.

Η κινητή μονάδα ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκε στο σχολείο και το ειδικευμένο προσωπικό μίλησε στους μαθητές για τα οφέλη της ανακύκλωσης, τον ορθό διαχωρισμό και την διαλογή των απορριμμάτων.

Στο 4ο Δημοτικό Βριλησσίων βρέθηκε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Χ. Γούναρης. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και πρόθυμοι να συμβάλλουν και οι ίδιοι στην κοινή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δράση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με αντίστοιχες επισκέψεις σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να βλέπουμε πως τα παιδιά μας έχουν αντιληφθεί τη σημασία αυτών των δράσεων και να νοιάζονται για την προστασία του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν τα οφέλη της ανακύκλωσης με τρόπο βιωματικό και να οικοδομήσουν έτσι περιβαλλοντική συνείδηση»ΚΥΚΛΟΙ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ»

 


Αγαπητοί συνδημότες,

Άλλη μια χρονιά ήρθε στο τέλος της για το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο. Πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες από όλους τους χώρους, της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας, του Πολιτισμού, της Κοινωνιολογίας, του Περιβάλλοντος και άλλων γνωσιακών τομέων, μοιράστηκαν απλόχερα  τις γνώσεις τους, το πάθος τους για την επιστήμη τους και μας έδωσαν τροφή για σκέψη και εσωτερική αναζήτηση.

Με την έναρξη της καινούργιας εκπαιδευτικής χρονιάς, κύριο μέλημά μας θα είναι να προσεγγίσουμε τους νέους της πόλης μας, εντάσσοντας επιμορφωτικές ομιλίες  και  διαλέξεις που να αφορούν την επικαιρότητα, τους στοχασμούς και τις ανησυχίες τους.
Σας ευχαριστούμε για την αθρόα και συνεχή συμμετοχή σας.
Ελπίζουμε να φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.
Εις το επανιδείν τον Οκτώβριο.

Καλό Καλοκαίρι!

Χρήστος Καλός
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Δήμου Κηφισιάς