Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Δήμος Βριλησσίων: Ξεκίνησε η αντικατάσταση φθαρμένων σχαρών απορροής ομβρίων επί των πεζοδρομίων

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης των φθαρμένων σχαρών απορροής ομβρίων επί των πεζοδρομίων στην πόλη μας. Ήδη αποκαταστάθηκαν οι φθαρμένες σχάρες απορροής ομβρίων επί των πεζοδρομίων, τόσο στη συμβολή των οδών Κύπρου και Θερμοπυλών, όσο και μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων.

Πρόκειται για δύο πολυσύχναστα σημεία της πόλης μας, στα οποία συχνά είχαν δημιουργηθεί προβλήματα και η αντικατάσταση των φθαρμένων σχαρών με καινούργιες αποτελούσε αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Τέτοιες παρεμβάσεις στόχο έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και την αποκατάσταση της προσβασιμότητας και βαδισιμότητας στην πόλη μας.


Κλιμάκιο εργαζομένων της Αντιδημαρχίας Αστικών Υποδομών και Βιώσιμης Κινητικότητας τοποθέτησε πλαστικά κολωνάκια μπροστά από τις σχάρες προκειμένου να αποτραπεί η παράνομη και αντικοινωνική στάθμευση οχημάτων στο σημείο, που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή των σχαρών.

Το προσεχές διάστημα ανάλογες εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα σημεία της πόλης μας, όπου υπάρχει ανάγκη.

Οι συμπολίτες μας μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμμή Δημότη στα τηλέφωνα 2132050560-561 καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα προκειμένου και εκείνοι να υποδεικνύουν σημεία που χρήζουν παρέμβασης.

Δήμος Νέας Ιωνίας: Πρόσκληση σε ομιλία με θέμα “Προβλήματα Συμπεριφοράς στην προσχολική ηλικία”

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Η Κοινωνική Υπηρεσία των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής διοργανώνει ομιλία με θέμα:

 • Προβλήματα Συμπεριφοράς στην προσχολική ηλικία
 • Μέθοδοι αξιολόγησης και αντιμετώπιση

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 και ώρα 5:00μμ στα Κεντρικά Γραφεία των Βρεφ/κών και Παιδικών Σταθμών Νέας Ιωνίας (Γαληνού 2 και Αγ.Όλγας , 1ος όροφος).
Η ομιλία – συζήτηση απευθύνεται στο παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών και σε κάθε ενδιαφερόμενο γονέα.


Δήμος Ηρακλείου : Λειτουργία Κτήματος Φιξ 3-5 Μαΐου 2024

 

Το Κτήμα Φιξ θα παραμείνει κλειστό το τριήμερο του Πάσχα, 3, 4 και 5 Μαΐου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Πασχαλινό Γλέντι στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης!

 


Γιορτάζουμε το Πάσχα στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, με πλούσιο φαγητό, μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις! 

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, η πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου, Μαρίνα Σταυράκη - Πατούλη και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σας προσκαλούν να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου 2024, στο Κτήμα Τζερμιά (Βρυούλων 25, Άνω Πεύκη) στις 11:00 π.μ.!

Παραδοσιακές γεύσεις, ζωντανή μουσική, πολύ κέφι και χαμόγελο, μας περιμένουν να απολαύσουμε μια όμορφη γιορτή για μικρούς και μεγάλους!

Πασχαλινό Γλέντι στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης!
Δήμος Μεταμόρφωσης : Άνοιξε η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής στην Ποδηλατάδα 202

 Ο Δήμος Μεταμόρφωσης και το Τμήμα Αθλητισμού σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στον πιο συναρπαστικό γύρο της πόλης μας με ποδήλατο το Σάββατο 18.05.2024 και ώρα 19:00 με αφετηρία έναρξης το Δημαρχείο.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η Ελληνική Λέσχη Κλασικού Αυτοκινήτου με μια μοναδική στατική έκθεση κλασικών αυτοκινήτων στην πλατεία έναντι του Δημαρχείου Μεταμόρφωσης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για ένα ποδήλατο μεταξύ των συμμετεχόντων.

Φέτος η δυναμική παρουσία των σχολείων της πόλης μας δίνει το έναυσμα για μια διαφορετική… ποδηλατάδα, καθώς οι περισσότερες συμμετοχές ανα σχολική μονάδα θα βραβευτούν.

Για δήλωση συμμετοχής ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://0zxtl3m3q48.typeform.com/to/lL6YOdFb?typeform-source=qrcode-button&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0WIIpk2NlPL0zDL8qLCtar3-SkA6Nh_BJS5qYH8t92Im_WXXW-gtM_INo_aem_Aeknk5ayWVIM3WqZ59qYPDgVoYLK9f9wDKHe5zJVxHTW4yY7j2_0OJpe7MGGn6LY7kvn_tGooRThPfRs1qKphWRf

Σας περιμένουμε όλους.


Δήμος Κηφισιάς : Ανακοίνωση για τα κατοικίδια λόγω βεγγαλικών

 


Δήμος Αμαρουσίου: Κύκλος διαλέξεων Αφιερωμένος στη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση», 5η διάλεξη με θέμα «Κωστής Παλαμάς: Κριτικά κείμενα», 13 Μαΐου | Ώρα 18:30, Δημαρχείο Αμαρουσίου

 


Στο πλαίσιο του Κύκλου Διαλέξεων που είναι αφιερωμένος στη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση», πραγματοποιείται η 5η διάλεξη με θέμα «Κωστής Παλαμάς: Κριτικά κείμενα».

Ο Κωστής Παλαμάς είναι γνωστός κυρίως για το ποιητικό του έργο. Λίγοι γνωρίζουν το μεταφραστικό, το δοκιμιακό, το δημοσιογραφικό και κυρίως, το σπουδαίο κριτικό του έργο καθώς και τις απόψεις του για τη δημοτική γλώσσα, για την οποία έχει γράψει κρίσιμα κείμενα.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον καθηγητή Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Θεοδόση Πυλαρινό.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαΐου  2024 και ώρα 18:30, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου – Αίθουσα Εκδηλώσεων (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), από το Αυτοτελές Γραφείο Αθλητισμού & Πολιτισμού (κα Ρούλα Ρέππου, τηλ. 210-8056314).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Αθλητική Κατασκήνωση Δήμου Χαλανδρίου 2024: Πότε και πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής

 Ο αγαπημένος θεσμός της «Αθλητικής Κατασκήνωσης» επιστρέφει και φέτος το καλοκαίρι, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να περνούν ευχάριστα τις θερινές ημέρες , υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση καθηγητών Φυσικής Αγωγής και έμπειρου προσωπικού.

Φέτος η  λειτουργία του προγράμματος, θα ξεκινήσει στις  17 Ιουνίου 2024 και θα πραγματοποιηθεί σε τρείς περιόδους.

Οι περίοδοι διαμορφώνονται ως εξής:

 • Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 17/06/2024 έως 28/06/2024 ( πλην της 24ης/6/2024, λόγω της αργίας του Αγ. Πνεύματος)
 • Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 01/07/2024 έως 12/07/2024
 • Γ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 15/07/2024 έως 26/07/2024.

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ξεκινούν την Δευτέρα  13 Μάϊου 2024 και ώρα 09:00 π.μ. έως  19/05/2024 για  ΟΛΕΣ τις περιόδους επιλέγοντας μόνο μια (1) περίοδο και θα γίνονται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, μέσω της πλατφόρμας demos365.chalandri.gr.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά δημοτών – κατοίκων Χαλανδρίου και υπαλλήλων του Δήμου, που θα αποφοιτήσουν φέτος από τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου και πραγματοποιείται στους χώρους του Αθλητικού Κέντρου «Νίκος Πέρκιζας». Εξυπηρετούνται συνολικά έως 750 παιδιά.

Τα προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Αθλητικής Κατασκήνωσης, είναι προσαρμοσμένα και κατάλληλα για τις ηλικίες των παιδιών που συμμετέχουν και είναι  σχεδιασμένα από πτυχιούχους καθηγητές Φυσικής Αγωγής – προπονητές του Δήμου.

Η πρωινή προσέλευση των παιδιών, ξεκινά στις 07:30. Κατά τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματος, το οποίο  ξεκινά στις 09:00 και τελειώνει στις 13:30, όπου τους προσφέρεται ελαφρύ γεύμα (σνακ)  και νερό και έπειτα, απασχολούνται παίζοντας επιτραπέζια ή άλλου είδους ήπια παιχνίδια ή παρακολουθώντας προβολή παιδικής ταινίας. Από τις 14:00, ξεκινά η παραλαβή των παιδιών από τους κηδεμόνες τους, με καταληκτική ώρα τις 15:30.

Κατά τη διάρκεια κάθε περιόδου, πραγματοποιούνται εκδρομές σε χώρους αναψυχής.

Προκειμένου να  διασφαλιστεί η ασφαλής και ανεμπόδιστη πραγματοποίηση των δράσεων της κατασκήνωσης, τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς και το γήπεδο ποδοσφαίρου – στίβου, κατά τις ώρες των δραστηριοτήτων του προγράμματος, θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό.

Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις συμμετοχής

Το δικαίωμα συμμετοχής ισχύει μόνο για μια (1) περίοδο. Οι συμμετέχοντες μιας περιόδου θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και για άλλη περίοδο εφόσον υπάρξουν σε αυτή κενές θέσεις, από νέες αιτήσεις.

Για τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων, σε κάθε περίοδο, θα απασχοληθούν έως διακόσια πενήντα (250) παιδιά.

Για τη συμμετοχή  θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, ενώ η εγγραφή θεωρείται ολοκληρωμένη με την καταβολή της συνδρομής .

Στην περίπτωση που οι θέσεις για την κάθε περίοδο έχουν συμπληρωθεί πριν την καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων, δεν θα γίνονται δεκτές περαιτέρω αιτήσεις για την συγκεκριμένη περίοδο.

Κατά την εξέταση των αιτήσεων, προτεραιότητα θα έχουν τα παιδιά τα οποία ανήκουν σε οικογένειες εξυπηρετούμενων από τις κοινωνικές δομές του Δήμου και η συμμετοχή τους θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

►Οι αιτούντες ακολουθώντας τις οδηγίες, δημιουργούν λογαριασμό χρήστη στην περιοχή «Αίτηση Εγγραφής Νέου Χρήστη» συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία (Όνομα, Επίθετο, e-mail, Κωδικό, Επιβεβαίωση Κωδικού).

► Αφού λάβουν ένα μοναδικό κωδικό μέσω e-mail θα προχωρήσουν στην είσοδο χρηστών  με κωδικούς Demos  ή κωδικούς taxis net.

► Οι έχοντες/ έχουσες ήδη κωδικού demos για την είσοδό τους στην πλατφόρμα, χρησιμοποιούν αυτούς ακριβώς τους κωδικούς και επιλέγουν «Αίτηση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα».

► Για την ολοκλήρωση της εγγραφής είναι απαραίτητη η καταχώρηση των κάτωθι απαραίτητων δικαιολογητικών,  σε μορφή PDF.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

α. Ιατρική βεβαίωση ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ για τη συμμετοχή του παιδιού ( με ημερομηνία έκδοσης εντός 12μήνου από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης)

β. Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή κινητής τηλεφωνίας

γ. Αντίγραφο ταυτότητας αιτούντα ( γονέα ή κηδεμόνα)

δ. Καταχώριση των απαιτούμενων στοιχείων στο έντυπο «Παραλαβή παιδιών – Αλλεργίες». Το σχετικό έντυπο μπορείτε να το βρείτε και ΕΔΩ.

ε. Πιστοποιητικό γέννησης παιδιού ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο με το οποίο αποδεικνύεται η ημερομηνία γέννησης του παιδιού.

στ. Για τρίτεκνους-πολύτεκνους ή μονογονεϊκές οικογένειες : Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ή κάρτα τρίτεκνου -πολύτεκνου.

Για οικογένειες  εξυπηρετούμενων από τις κοινωνικές δομές του Δήμου, οποιοδήποτε έγγραφο με το οποίο πιστοποιείται η εγγραφή τους σε αυτές.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί όταν μέσω e-mail οι αιτούντες θα λάβουν προσωπικό μήνυμα ότι η αίτησή τους είναι ενεργή και εγκεκριμένη και μπορούν να καταβάλλουν τη συνδρομή συμμετοχής.

► Η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής  θα γίνεται είτε μέσω της online εξόφλησης από την εφαρμογή demos365, είτε στη γραμματεία του Αθλητικού Κέντρου « Ν. Πέρκιζας», μόνο μέσω POS ( όχι μετρητά), από Δευτέρα έως Παρασκευή & ώρες 08:00-13:30 & 15:00-19:00, εντός της εβδομάδας υποβολής των αιτήσεων.

Κόστος συμμετοχής

Η βασική συνδρομή για τη συμμετοχή στην Αθλητική Κατασκήνωση, ορίζεται στο ποσό των εξήντα (60) ευρώ, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αναλυτικότερα:

Τιμολόγηση Αθλητικής Κατασκήνωσης 2024
Τιμολόγηση Ανά Περίοδο (2 Εβδομάδες)


Συνδρομή Υπάλληλοι Δήμου & Τρίτεκνοι – Πολύτεκνοι, Μονογονεϊκές οικογένειες  ( Έκπτωση 50% επί των αρχικών τιμών )
1 παιδί 60,00 € 30,00 €
2 παιδιά 90,00 € 45,00 €
3 παιδιά
50,00 €
Δεν ισχύει χρέωση ανά εβδομάδα.
Το κόστος μεταφοράς με πούλμαν είναι 5 ευρώ, εφόσον πραγματοποιηθούν οι εκδρομές   ανά παιδί  και είναι ίδιο για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως πακέτου και κατηγορίας συνδρομής.
* Μονογονεϊκές Οικογένειες της κατηγορίας άγαμων και χηρευσάντων προσώπων

 

Όροι – Πληροφορίες συμμετοχής

 • Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή του παιδιού θεωρείται η προσκόμιση πρόσφατης ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ (ημερομηνία έκδοσης εντός 12μήνου) την ημέρα δήλωσης συμμετοχής, υπογεγραμμένη και με σφραγίδα ειδικότητας ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ , στην οποία να αναφέρεται, ότι το παιδί είναι υγιές και μπορεί να συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Αθλητικής Κατασκήνωσης.
 • Για την συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάση της ημερομηνίας και ώρας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, ενώ η εγγραφή θεωρείται ολοκληρωμένη με την καταβολή της συνδρομής. H συνδρομή καταβάλλεται στη γραμματεία του αθλητικού κέντρου «Ν.Πέρκιζας», από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες : 08:00-13:30 & 15:00-19:00, εντός της εβδομάδας των εγγραφών.
 • Οι μέρες απουσίας από το Πρόγραμμα δεν αναπληρώνονται σε επόμενη περίοδο.
 • Για την πιστοποίηση δημότη ή κατοίκου Χαλανδρίου, είναι απαραίτητη η προσκόμιση αποδεικτικού εγγράφου (Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης – Λογαριασμός ΔΕΚΟ-εκκαθαριστικό σημείωμα ,μισθωτήριο) την ημέρα δήλωσης συμμετοχής.
 • Το κόστος για την εκδρομή (μεταφορά), εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί, καταβάλλεται είτε με την καταβολή της συνδρομής, είτε εντός της πρώτης εβδομάδας της εκάστοτε περιόδου.  Το κόστος εισιτηρίου για το χώρο επίσκεψης της εκάστοτε εκδρομής, σε περίπτωση υλοποίησής της, θα καταβάλλεται κατά την πρώτη εβδομάδα κάθε περιόδου, έως και την προηγούμενη ημέρα της εκδρομής.
 • Ακύρωση συμμετοχής και επιστροφή της συνδρομής γίνεται μόνο σε περιπτώσεις προβλημάτων υγείας και εφόσον ο κηδεμόνας ενημερώσει την γραμματεία της Κατασκήνωσης, τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν την έναρξη της περιόδου που έχει δηλώσει συμμετοχή.
 • Σε περίπτωση απουσίας του παιδιού πρέπει να ενημερωθεί  η γραμματεία της Κατασκήνωσης μέχρι τις 09.00 της ίδιας μέρας.
 • Σε περίπτωση που άλλο άτομο (πέραν αυτού που έχει  δηλώσει ο γονέας- κηδεμόνας) πρέπει να παραλάβει το παιδί  να ενημερώνεται έγκαιρα η γραμματεία, ενώ το άτομο αυτό θα πρέπει να επιδείξει την ταυτότητά του.
 • Οι συμμετέχοντες που δεν υπακούν στους κανόνες και δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των προπονητών, ασκώντας λεκτική ή σωματική βία στους συναθλητές τους, θα αποβάλλονται από την Κατασκήνωση.
 • Δεν επιτρέπεται στα παιδιά να έχουν μαζί τους χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, MP3 κ.λ.π.) Οι εργαζόμενοι δε φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειάς τους .
 • Σε κάθε περίοδο, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών που συμμετέχουν, η εκδρομή δύναται να πραγματοποιηθεί σε δύο (2) φάσεις . Σε περίπτωση όμως που η λειτουργία της κατασκήνωσης το απαιτεί, η εκδρομή δύναται να μην πραγματοποιηθεί.
 • Σε περίπτωση ανωτέρας βίας και απρόβλεπτων συνθηκών, το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της Κατασκήνωσης μπορεί να μεταβληθεί χωρίς προειδοποίηση.
 • Η ώρα άφιξης είναι 07:30 έως 09:00 ενώ η ώρα αποχώρησης είναι από τις 14:00 έως τις 15:30.