Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Στη Μεταμόρφωση για τα Θεοφάνεια και τον Αγιασμό των Υδάτων ο Γιώργος Καραμέρος


Στη Μεταμόρφωση για τα Θεοφάνεια και τον Αγιασμό των Υδάτων ο Γιώργος Καραμέρος

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των υδάτων στη Μεταμόρφωση, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη βόρειου τομέα Αθηνών Γιώργου Καραμέρου.

Στον κατάμεστο από πλήθος πιστών Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού προς το συντριβάνι της παρακείμενης πλατείας, όπου τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων ενώ στη συνέχεια η τελετή επαναλήφθηκε στο Δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης, όπου δεκάδες παιδιά και έφηβοι μέλη κολυμβητικών συλλόγων βούτηξαν για τον Τίμιο Σταυρό.

Τον αντιπεριφερειάρχη υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Ο κ. Καραμέρος ευχήθηκε υγεία και φώτιση σε όλους τους πολίτες της Μεταμόρφωσης, ενώ συνεχάρη τον εφημέριο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πατέρα Μιχαήλ Παπαθεμελή, που στο κήρυγμά του έκανε ιδιαίτερη αναφορά και ευχή όπως ο αγιασμός των υδάτων να σημάνει και το τέλος του δράματος των προσφύγων που χάνουν την ζωή τους στα νερά του Αιγαίου καθημερινά, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *