Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Από το team της Πλατείας ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 


‘Σήμερον κρεμάται επί ξύλου’.
Απόψε είναι η νύχτα των μεγάλων αλλαγών, η νύχτα των θαυμάτων.

 
Σαν απόψε ο Θεάνθρωπος σταυρώθηκε στο όνομα της αγάπης. 


Αγάπησε και εσύ, έστω και εάν ...


- ένας Ιούδας σου έδωσε με ευκολία το φιλί της προδοσίας, 

- ένας Πόντιος Πιλάτος ένιψε τας χείρας του και σε έστειλε στο σταυρό,

- ένας φαντάρος που ακόμη και την τελευταία στιγμή σου, τρύπησε το πλευρό για να επιβεβαιώσει τον θάνατό σου, 

ή αν υπήρξε ...

- κάποιος που κρέμασε στην πλάτη σου κοροϊδευτικά, έναν ψεύτικο κόκκινο βασιλικό χιτώνα,
 

- κάποιος που σου κάρφωσε στα μαλλιά ένα στέμμα που μόνο πόνο σου προκάλεσε, 

- κάποιος που σε κέρασε χλευαστικά αυτό το οξύ ποτό που η γεύση του θα καίει στο στόμα σου για καιρό.


Το αίμα του αθώου δυστυχώς, τρέχει πάντα από πληγές που με τόση αδιαφορία έχουν προκαλέσει οι άνθρωποι που αγάπησε.


Γιατί μην ξεχνάς,
πως με την αγάπη και την μετάνοια, ο ληστής έκλεψε παράδεισο,
πως με την αγάπη και την πίστη, μια Μάνα, ζώντας το αδιανόητο κρατήθηκε στα πόδια της.

Δες το φως και την δύναμη της αγάπης, συγχώρα και προχώρα.


Και που ξέρεις, μπορεί απόψε στην πιο θαυματουργή νύχτα του χρόνου να είναι και η δική σου σειρά να ζήσεις το θαύμα. 


Κείμενο - Εικαστικό κάρτας 
Τσομπάνη Νικολίνα

Έργο ( Λάδι 30/40cm) Διατίθεται.

Δήμος Βριλησσίων : Μετά από πολλά χρόνια φωτίστηκε και αναβαθμίστηκε το πάρκο της Ρεματιάς

Συντονισμένη επιχείρηση των υπηρεσίων του Δήμου Βριλησσίων για την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του πάρκου της Ρεματιάς, την αποκατάσταση του φωτισμού και τον καθαρισμό του ρέματος.

Οι εργαζόμενοι της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος αποκατέστησαν τον φωτισμό στο πάρκο της Ρεματιάς. Μετά απο πολλά χρόνια τοποθετήθηκαν 18 νέα σύγχρονα επιστύλια φωτιστικά led στο κάτω τμήμα του πάρκου. Σε αντίθεση με τους λαμπτήρες αλογόνου τα συγκεκριμένα φωτιστικά είναι πολύ πιο ανθεκτικά, προσφέρουν ήπιο και επαρκή φωτισμό και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Οι συμπολίτες μας μπορούν πλέον να κινούνται στην περιοχή με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η πλήρης αποκατάσταση του οδοφωτισμού στην Παραρεμάτιο ήταν μια από τις προεκλογικές εξαγγελίες του Δημάρχου Γιάννη Πισιμίση που υλοποιήθηκε. 

 439839774 2678101315692357 4542494059006960704 n

Το προηγούμενο διάστημα κλιμάκια εργαζομένων της Υπηρεσίας Πρασίνου και Καθαριότητας πραγματοποίησαν εντατικές εργασίες καθαρισμού τόσο του ρέματος, όσο και του πάρκου στην παραρεμάτιο σε μια μεγάλη έκταση από το ύψος της οδού Σισμανογλείου έως το ύψος της οδού Μυκηνών.

 295bf5e0 4230 496c 8c64 5f80e43b9230

Οι εργασίες περιελάμβαναν συντήρηση και φροντίδα του Πρασίνου στην περιοχή και κλαδεύσεις για την απελευθέρωση του χώρου στους πλευρικούς διαδρόμους.

 viber image 2024 04 08 21 56 14 428

Εργαζόμενοι της Αντιδημαρχίας Αστικών Υποδομών και Βιώσιμης Κινητικότητας προχώρησαν σε ελαιοχρωματισμούς σε πέργκολες και παγκάκια στο πάρκο, ενώ τοποθετήθηκαν πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης και πλαστικά κολωνάκια για την απαγόρευση της εισόδου σε οχήματα.

9d8a46aa 5365 4546 a911 5459f6976d3d

 Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάνννης Πισιμίσης δήλωσε: «Μετά από πολλά χρόνια το κάτω τμήμα του πάρκου της Ρεματιάς στα Βριλήσσια φωτίστηκε ξανά. Τοποθετήσαμε 18 καινούργιες και καλαίσθητες λάμπες LED οι οποίες προσφέρουν ήπιο φωτισμό, ενεργειακή εξοικονόμηση και σε αντίθεση με του παραδοσιακούς λαμπτήρες δε σπάνε εύκολα. Παράλληλα προχωρήσαμε σε εκτεταμένο καθαρισμό και περιποίηση του πράσινου του πάρκου, κλαδέψαμε για την απελευθέρωση χώρου στους πλευρικούς διαδρόμους, βάψαμε τα παγκάκια, τις πέργκολες, τοποθετήσαμε πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης και κολωνάκια για την απαγόρευση εισόδου σε οχήματα. Ο αγώνας αναβάθμισης του αστικού μας πρασίνου και η ανάταξη του δημόσιου χώρου στα Βριλήσσια συνεχίζεται. Θα φτάσουμε παντού, σε όλα τα σημεία της πόλης μας»

 

Δήμος Νέας Ιωνίας: Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας σας γνωστοποιεί ότι η Αντιπυρική περίοδος ξεκινάει από την 1η Μαΐου έως και 31η Οκτωβρίου.

 Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας σας γνωστοποιεί ότι η Αντιπυρική περίοδος ξεκινάει από την 1η Μαΐου έως και 31η Οκτωβρίου.
Σας παραθέτουμε τις παρακάτω οδηγίες προστασίας:Ευχές από τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, Παναγιώτη Μανούρη

 

Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού : Εγγραφές και Επανεγγραφές στους Βρεφονηπιακούς – Παιδικούς Σταθμούς και Βρεφικό Σταθμό για το έτος 2024-2025

 

Οι εγγραφές σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς γίνονται  από την  Διεύθυνση Κοινωνικής Φροντίδας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου μας.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Παιδικών Σταθμών.

Σας ενημερώνουμε ότι η περίοδος εγγραφών-επανεγγραφών βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς και βρεφικό σταθμό Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού για το έτος 2024-2025, ορίστηκε το διάστημα από 10 Μαΐου και ώρα 00:01 με λήξη της υποβολής 9 Ιουνίου και ώρα 23:59.

Η εισφορά των γονέων διαμορφώνεται με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, σύμφωνα με την ετήσια σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Έντυπα ενημέρωσης 2024-2025

1. Ανακοίνωση για την υποβολή των αιτήσεων στην πλατφόρμα

2. Δικαιολογητικά εγγραφής-κριτήρια μοριοδότησης- εισφορές γονέων (τροφεία)

3. Πληροφορίες για τον κανονισμό λειτουργίας

4. Παιδαγωγική προσέγγιση-ημερήσιο πρόγραμμα

Έντυπα εγγραφής 2024-2025

1. Ατομική κάρτα υγείας παιδιού

2. Ενημερωτικό Σημείωμα – Συγκατάθεση Γονέων

Πληροφορίες κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00-14:00 στο τηλ.  210 6718414

Διεύθυνση  Κοινωνικής Φροντίδας, Αθλητισμού και Πολιτισμού:

Προϊσταμένη Δ/νσης Βασιλείου Αργυρώ τηλ. 210 6822274

Σύνδεσμος εισόδου για ηλεκτρονικές εγγραφές-επανεγγραφές περιόδου 2024-2025

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ζητά εθελοντές για την προστασία των αδέσποτων

 


Η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι πολύ σημαντική για τη δημοτική αρχή και η συμβολή κάθε ανθρώπου που επιθυμεί να προσφέρει είναι πάντα πολύτιμη.

Με στόχο την καλύτερη και πιο αποτελεσματική διαχείριση των αδέσποτων ζώων ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος Γραφείου Διοικητικών Θεμάτων & Εξυπηρέτησης Πολίτη Χαράλαμπος Καρανάσος, απευθύνουν κάλεσμα σε πολίτες του Δήμου, οι οποίοι επιθυμούν να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής προκειμένου να καταγραφούν στο μητρώο εθελοντών που καταρτίζεται σχετικά με τη φροντίδα, τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων και γενικότερα τις δράσεις που θα ακολουθήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο Εθελοντισμού του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στο τηλέφωνο 2106145451-2106145150.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά:

«Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα, ο τρόπος που φερόμαστε και φροντίζουμε για τις ανάγκες των ζώων, αντανακλά τον Πολιτισμό μας. Οφείλουμε να φροντίζουμε τους τετράποδους φίλους μας, να τους προσφέρουν τη ζεστασιά και την αγάπη που απλόχερα και άδολα μας χαρίζουν και να τους προστατεύουμε από κινδύνους και κακουχίες. Έως σήμερα, οι υπηρεσίες του Δήμου συνεργαζόμαστε με φορείς και οργανώσεις προστασίας ζώων και μαζί πράττουμε το καλύτερο που μπορούμε. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια, έχουμε ανάγκη κάθε δημότη που αγαπά τα ζώα και θέλει να συμβάλει. Προστατεύουμε τα αδέσποτα, προωθούμε την υιοθεσία, ανταποδίδουμε την αγάπη τους!».


Πλούσια εβδομάδα εκδηλώσεων (22-28/4) στον Δήμο Πεντέλης


 Την εβδομάδα των δράσεων στον Δήμο άνοιξε με τη νίκη της η Πρωταθλήτρια Ομάδα του ΜΕΛΙΣΣΙΑΚΟΥ Α.Ο. στην Τοπική Κατηγορία 2 Γυναικών στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΑΑΑ και την
άνοδό της στην Τοπική Κατηγορία Γυναικών 1.
Στον τελευταίο αγώνα της ομάδας, τη Δευτέρα 22/4/2024, όπου κέρδισε 3-0 τις Αμαζόνες Αχαρνών, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μπάρκας Αθανάσιος και ο Πρόεδρος της ΕΣΠΑΑΑ Αλαγιάννης Κωνσταντίνος απένειμαν στις αθλήτριες του Μελισσιακού το Κύπελλο και τα μετάλλια.

 Από τις 22 έως και 26/4 πραγματοποιήθηκε η δράση ‘ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΓΙΝΕ ΝΟΝΟΣ’, στο Κοινωνικό Κέντρο του Δήμου, με σκοπό τη συλλογή δώρων για παιδιά που έχουν ανάγκη.
Οι δεκάδες λαμπάδες και τα δώρα που μαζεύτηκαν παραδόθηκαν με γλυκίσματα και κάρτες ευχών σε παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών.
Eυχαριστούμε θερμά την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Πολίτη, την Κοινωνική Υπηρεσία και τις εντεταλμένες συμβούλους Αγγελική Βλάχου, Καλλιρόη Καψιώχα και Μαρία Χατζηνικολάου για την στήριξη και τον συντονισμό της δράσης.

 Την Κυριακή 28 Απριλίου o Δήμος Πεντέλης συμμετείχε στο 3ο GALA Μοντέρνου Χορού που οργανώνεται από τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων και τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.
Οι χορευτικές ομάδες που έλαβαν μέρος είναι οι κάτωθι:
-Σύνδεσμος Φιλίας Εθνών (Τμήμα Latin)
-Σωματείο Πνευματικής, Πολιτιστικής και Κοινωνικής Κίνησης Βορείων Προαστίων (Τμήμα Hip Hop)
-Σχολή χορού SV YOUR DANCE STUDIO (Tμήμα Latin – διαγωνιστικό εφήβων)
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Συνδέσμου «Εν Άστει», που στόχο έχει, σε συνεργασία με τους Δήμους – μέλη του, να αναδείξει το έργο των Δήμων στον τομέα του πολιτισμού και τα ταλέντα των μαθητών των εκπαιδευτικών τμημάτων τους.
Εκτός από τον Δήμο Πεντέλης, συμμετείχαν οι δήμοι:

Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου Αττικής, Κηφισιάς,
Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρκοπούλου και Παπάγου- Χολαργού.

 Ο Δήμος Πεντέλης και η Χορευτική Ομάδα Παραδοσιακών Χορών Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Πεντέλης, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Γεώργιου Φραγκάκη, είχαν τη χαρά να
συμμετέχουν στην 40η έκθεση ‘Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση’ Η έκθεση –από 20 έως 28 Απριλίου στο Πασαλιμάνι – αποτελεί τη μεγαλύτερη γαστρονομική και πολιτιστική συνάντηση για τους λάτρεις της αυθεντικότητας και της παράδοσης.
Με ένα πλήρες πρόγραμμα από περισσότερα από 60 πολιτιστικά σωματεία και μουσικοχορευτικούς συλλόγους από κάθε γωνιά της Ελλάδας να συντροφεύουν τη διοργάνωση, παρουσιάζοντας τη δράση τους και το πολιτιστικό τους αποτύπωμα, στήνεται η μεγαλύτερη γιορτή με ατμόσφαιρα
Κρήτης και παράδοσης στην καρδιά του Πασαλιμανιού.

 Την αυλαία για τις Πασχαλινές εκδηλώσεις του Δήμου Πεντέλης άνοιξε η παρουσίαση του θεατρικού μονόπρακτου «Άνθρωποι και Άγγελοι», σε σκηνοθεσία Βασίλη Λαζαρίδη με το Θέατρο Τέχνης του Δήμου Πεντέλης, η  οποία, στις 23 και 24 Απριλίου 2024, ξεκίνησε το ταξίδι της, αρχικά, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο Πεδίον του Άρεως
και στη συνέχεια, στις 26 και 27 Απριλίου 2024, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου- Λυκείου Νέας Πεντέλης.
Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άρτεμις Αργύρη έδωσε το παρών και στις δύο παραστάσεις και με την ευκαιρία ευχήθηκε ‘τις Άγιες αυτές μέρες, μέσα από πράξεις και συμπεριφορές αγάπης, να επιτρέψουμε την αλληλεγγύη και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο να εκδηλωθούν
απλόχερα’.

 Το Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου 2024, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Νέας Πεντέλης, η προσφορά έγινε χαρά που μικροί και μεγάλοι μοιραστήκαμε στη ‘Γιορτή Αγάπης’.
Τα δημόσια και ιδιωτικά φιλανθρωπικά ιδρύματα και σωματεία της πόλης μας και προσκεκλημένοι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί με ευρύτερα αναγνωρισμένο έργο φιλοξενήθηκαν στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου Νέας Πεντέλης με πληροφοριακό υλικό, προβάλλοντας τις κοινωνικές δράσεις
τους και διαθέτοντας εορταστικά είδη, με μοναδικό γνώμονα την ενδυνάμωση του έργου τους και τη συνομιλία όλων μας με τις αξίες της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης.
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, τρία χαρούμενα και δημιουργικά παιδικά εργαστήρια αγκάλιασαν όλα τα παιδιά του Δήμου μας που ήρθαν να ζωγραφίσουν, να κατασκευάσουν πολύχρωμα λουλούδια και πεταλούδες, πασχαλινά καλαθάκια και φυσικά την πιο όμορφη δική τους χειροποίητη
λαμπάδα.
Δύο περίτεχνα γιορτινά ανοιξιάτικα στεφάνια από οριγκάμι στόλισαν τα κιόσκια των ιδρυμάτων και στο τέλος, το κάθε παιδί έγραψε και κρέμασε τη δική του ευχή.
Η δική μας ευχή για όλους είναι ‘Το Αναστάσιμο Φως να φωτίσει τη ζωή όλων’.

Η Ανάσταση του Χριστού να μας γεμίσει δύναμη, αγάπη, χαρά και συγχώρεση.
Σας εύχομαι από καρδιάς υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία!
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
Η Δήμαρχος
Αναστασία Κοσμοπούλου