Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ .... ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΙΤΣΕΣ! ΝΑΙ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ!




ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ!

Το καλό τσίπουρο είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη το καλύτερο ποτό αποστάξεως (το κρασί είναι άλλη κατάσταση) στον πλανήτη και πιστέψτε με τα έχω δοκιμάσει όλα.

Κατέληξα - μετά από μακροχρόνια σπουδή στα μονοπάτια του οίνου και του πεύματος ότι ο μπάρμπας μου (μακρινός) στο χωριό - τελευταίο σπίτι πριν την κορυφή, στο Καρπενήσι, ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΟ ΠΙΟ ΘΕΪΚΟ ποτό που έχω δοκιμάσει.

Και μετά το διέρευσα και άρχισα να μαζεύω, από φίλους και συγγενείς  που ξέρουν το χούι μου, αποστάγματα από όλη την Ελλάδα.

ΤΡΟΜΕΡΑ!
ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ!

Θεσσαλία, Μακεδονία, Κρήτη, Εύβοια πρόσφατα μου 'φερε και ένας φίλος σπιτικό από την Τρίπολη αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.

Γιατί το τσίπουρο θέλει δυο συνοδευτικά: ΠΑΡΕΑ και ΜΕΖΕ - δυο ατζούγιες, δυο ελιές, μια ντομάτα με μπόλικο αλάτι  και παξιμαδάκι.

Συνοδευτικά που ο κάθε μονόχνωτος, κομπλεξικός, ανέραστος, μπάκουρος περιφερειακός ρουφιανάκος δεν θα καταλάβει την αξία τους ποτέ.

Διότι έταξε εαυτόν να ασχολείται όλη μέρα - ο έρμος - με το τι ήπια ΕΓΩ, με ποιον μίλησα ΕΓΩ και το τι πήδηξα ΕΓΩ. Και να ' χα και κανένα φοβερό ενδιαφέρον .... Απορώ με το βίτσιο του.

Αυτός για την πάρτη του, δεν .....

ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟ επειδή σε λυπάμαι, έχω ένα καλό σπιτικό στο ψυγείο. Βγάλε το καλιμάφκι και έλα. ΚΕΡΝΑΩ.

Έλα να τα πούμε από κοντά. Να ξέρεις ότι στους καλεσμένους μου είμαι πολύ φιλόξενος, οπότε θα ακούσω τις κλαπαρχιδιές σου με πολύ υπομονή.

Μην κάθεσε ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ πίσω από ψεύτικα ράσα, να προσπαθείς - παριστάνοντας την γκόμενα (ξέρεις τι εννοώ)  - να διαδώσεις ότι πίνω τσίπουρα θεωρώντας, κακομοίρη μου, ότι με "διαβάλεις". Δεν το 'παιξα εγώ ποτέ "παρθένα κορασίς". ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ... ΑΛΛΟ.

Ρε χαζούλι εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι Αμερική για να φοβάμαι ότι θα μου χαλάσει η μόστρα γιατί πίνω τσίπουρα και πηδάω. (λίγο τώρα τελευταία γιατί ... "άσπρα μαλλιά στην κεφαλή....." ).

Αν έρθεις να ξέρεις κάτι: ΜΕΘΑΩ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ. Πρέπει να ξεκινήσουμε το πρωί και ίσως κατά το σούρουπο βγει κανένα ... χικ. ΧΑΖΟΥΛΙ. Ρώτα αυτούς που ξέρουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου