Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

 


Ο Χάρης Χατζηγεωργίου, γιος της πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αφροδίτης Χατζηγεωργίου Θεοχαρίδου, έφυγε από την ζωή χαράματα της 15ης Ιουνίου.

Τον Χάρη θα αποχαιρετήσει το Χαλάνδρι στις 17 Ιουνίου στις 5.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Κοιμητήριο Χαλανδρίου. 

 Με ανάρτησή της στο fb η μητέρα του Αφροδίτη αναφέρει:

"Ο Χάρης μας αντί για στεφάνια θα προτιμούσε να βοηθηθούν άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη. Προς εκπλήρωση αυτού τού σκοπού θα παρευρίσκεται εκπρόσωπος τού Δήμου για την ενίσχυση τού Κοινωνικού Παντοπωλείου."

Ο Δήμος Χαλανδρίου εκφράζει τα  θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του για την απώλεια τκαι τους ευχαριστεί θερμά για την πρωτοβουλία τους αντί στεφάνων στη μνήμη του, να δωριστούν χρήματα για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Οι δωρεές θα συλλέγονται στο χώρο του Κοιμητηρίου  ή μπορούν να κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό της Δημοτικής Επιχείρησης ΦΛΥΑ Α.Ε. στην Alpha Bank: GR030140360036000232000008.

 

Τα ειλικρινή συλληπητήρια της Πλατείας στην οικογένειά του.

«Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τον ΣΠΑΠ με δύο νέα πυροσβεστικά οχήματα»

 


 


 Με δύο νέα πυροσβεστικά οχήματα ενισχύεται ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Πεντελικού από την περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία του Νίκου Χαρδαλιά.

«Η πρόληψη βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, κατά την τελετή παραχώρησης των  δύο νέων πυροσβεστικών οχημάτων στον Σ.Π.Α.Π.

Κατά την τελετή παράδοσης των δύο πυροσβεστικών οχημάτων, ο περιφερειάρχης εξήρε το έργο του Σ.Π.Α.Π. τον οποίο σήμερα απαρτίζουν 13 δήμοι της Αττικής, καθώς και τη συμβολή των εθελοντών. «Κατά τη θητεία μου στην Πολιτική Προστασία, κλήθηκα να αντιμετωπίσω σημαντικές κρίσεις στο πεδίο. Εάν κάτι γνωρίζω καλά, είναι πως μόνο μαζί πετυχαίνουμε πάρα πολλά. Είναι αυτονόητο ότι κανένα μέτρο δεν αποδίδει χωρίς συνεργασία, συνεννόηση και χωρίς μία ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείριση. Σε επίπεδο κεντρικού κράτους, τοπικών φορέων και πολιτών. 

Στο πλαίσιο ενός αποτελεσματικού συστήματος δασοπροστασίας, οι ομάδες των εθελοντών πυροσβεστών έχουν κομβικό ρόλο. Περιφρουρούν τα δάση μας, εντοπίζουν έγκαιρα μια πυρκαγιά προτού εκείνη εξαπλωθεί, καλύπτουν απομονωμένες περιοχές και φυσικά συνδράμουν τις άξιες γυναίκες και άνδρες του Πυροσβεστικού μας Σώματος. Αποτελεσματική λειτουργία του εθελοντισμού δεν μπορεί, όμως, να υπάρξει χωρίς τη διάθεση των απαραίτητων οικονομικών πόρων από μέρους της Πολιτείας. Και είναι χρέος μας να εξασφαλίζουμε σε όλους τα απαραίτητα μέσα, προκειμένου να μπορούν να επιτελούν με ασφάλεια το σπουδαίο έργο τους. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας για οτιδήποτε χρειαστεί. Γιατί όταν βρισκόμαστε στο πεδίο, ο ένας πρέπει να κρατάει το χέρι του άλλου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, σημείωσε: «Καλωσορίζουμε τον περιφερειάρχη στο επιχειρησιακό κέντρο του ΣΠΑΠ και τον ευχαριστούμε για την προσφορά αυτών των οχημάτων, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά την επιχειρησιακή μας ικανότητα». Ο κ. Ξυπολητάς ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ΣΠΑΠ για την ενίσχυση των μηχανισμών πυροπροστασίας και ειδικότερα, για την προμήθεια drones από τους Δήμους, την αγορά νέων οχημάτων και την πρόσληψη επιπλέον εποχικού προσωπικού. 

Η απόφαση για την παραχώρηση στον Σ.Π.Α.Π. δύο καινούριων διπλοκάμπινων ημιφορτηγών 4 x 4 με πυροσβεστική υπερκατασκευή, για την περιπολία δασικών εκτάσεων, την άμεση καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών, καθώς και τη μεταφορά εξοπλισμού σε συμβάντα φυσικών καταστροφών, ελήφθη στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, στις 31 Μαΐου 2024. 

Επισημαίνεται ότι, κατόπιν παρέμβασης του περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά, η Περιφέρεια απέκτησε τελικά στην ίδια τιμή ολοκαίνουργα οχήματα και όχι μεταχειρισμένα, όπως ήταν οι αρχικές εισηγήσεις.
Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας, Λεωνίδας Μανωλάκος, Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Εβίνα Γιακουμάτου και Υγείας Θάνος Ασκητής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Χιωτάκης, Μαργαρίτα Βάρσου και Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, ο εκτελεστικός γραμματέας Γιάννης Σελίμης, η ειδική γραμματέας Έλενα Ράπτη και ο διευθυντής Γραφείου Περιφερειάρχη Γιώργος Χαλκιάς, ενώ από πλευράς Σ.Π.Α.Π. οι δήμαρχοι Πεντέλης Αναστασία Κοσμοπούλου, Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης και Ραφήνας - Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, ο πρώην πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας και υπηρεσιακά στελέχη.

Παραβρέθηκαν επίσης, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Νίκος Πασσάς, η αν. γεν. διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Αργυρή Μουρτζανου, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και εκπρόσωποι των ενώσεων εθελοντών.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 
ΙΑΣΩ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ || 40% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ CHECK UP HEALTHUP MEN ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ 

 ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: «Στους μπαμπάδες που είναι πάντα εκεί….»
40% έκπτωση στα Check-Up healthUp MEN με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα


H Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα (Κυριακή 16 Ιουνίου) και με μήνυμα «Στους μπαμπάδες που είναι πάντα εκεί…», υπογραμμίζοντας την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, προσφέρει όλα τα πακέτα healthUp ΜΕΝ με έκπτωση 40%. Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα πακέτα Check-Up healthUp.


Η προσφορά ισχύει για ραντεβού που θα προγραμματιστούν μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2024.
 

Κλείστε το ραντεβού σας, στο Τμήμα Check-Up της Γενικής Κλινικής του ΙΑΣΩ, Δευτέρα-Παρασκευή, 07:00-15:00, στα τηλέφωνα 210 6383090-1.
H Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ διαθέτει υπερσύγχρονο τμήμα Check-Up, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, υψηλής ποιότητας. Στελεχώνεται με άριστα εκπαιδευμένο, εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής.
 

Γιατί στόχος μας είναι να φροντίζουμε την υγεία σας, που για εμάς είναι το Α και το Ω!

«Ο κουρέας της Σεβίλλης: Krikos Edition»

«Ο κουρέας της Σεβίλλης: Krikos Edition» 

την Τετάρτη 19/6 στις 18:00 στο
Πνευματικό Κέντρο


Την θεατρική παράσταση ο «Κουρέας της Σεβίλλης» ανεβάζουν την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ- ΑμεΑ «Κρίκος» του Δήμου Βριλησσίων.
Μια ιστορία αγάπης με φόντο τη ρομαντική Σεβίλλη. Δύο ένθερμοι διεκδικητές της όμορφης Ρόζας. Ένας καταφερτζής κουρέας. Μελωδίες από την όπερα του Ροσσίνι, ελληνικά ακούσματα και οι κανταδόροι της πόλης.
 

Η περίοδος συμπεριληπτικών δράσεων (Σεπτέμβριος 2023 - Ιούλιος 2024) του ΚΔΑΠ - Α.μεΑ Δ. Βριλησσίων, ολοκληρώνεται με την θεατρική παράσταση «Ο κουρέας της Σεβίλλης: Krikos Edition».

Σκηνοθετεί εθελοντικά με υπομονή και μαεστρία, η συμπολίτισσα μας Ιωάννα Κουτσούκου, χοροθεραπεύτρια.

Για μια ακόμη φορά στο πλευρό των ωφελούμενων του ΚΔΑΠ - ΑμεΑ στέκονται οι μαθητές/τριες από το Β΄Γυμνάσιο Βριλησσίων όπου με τη ζωντάνια τους θα πλαισιώσουν τους ωφελούμενους μας.