Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Δήμος Βριλησσίων : Έκκληση για λελογισμένη κατανάλωση νερού


 

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να αποφεύγουν κάθε άσκοπη κατανάλωση νερού και να περιορίζονται στην λελογισμένη χρήση του, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ημέρες του καύσωνα.
Η υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Βριλησσίων έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και το προσωπικό βρίσκεται επί ποδός.
 
Όλες οι εγκαταστάσεις ύδρευσης στον Δήμο Βριλησσίων λειτουργούν στο μέγιστο της απόδοσής τους για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες υδροδότησης στην πόλη μας, λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.
 
Επειδή το νερό, είναι το πολυτιμότερο αγαθό και αποτελεί δικαίωμα κάθε ανθρώπου, είναι σημαντική η συνδρομή όλων μας στην κοινή προσπάθεια για την εξασφάλιση του.
 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμβολή σας.

Δήμος Ηρακλείου: Έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας: 15-21/6 Βίλα Στέλλα με ελεύθερη είσοδο

 Τη μεγάλη, ετήσια καλοκαιρινή τους έκθεση παρουσιάζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες – παλιοί και νέοι – του τμήματος φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φάος που σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής προσφέρουν, δεκαετίες τώρα, δωρεάν μαθήματα ασπρόμαυρης αναλογικής φωτογραφίας σε όσες και όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την συγκεκριμένη τέχνη. Στο κλείσιμο μιας ακόμα χρονιάς μαθημάτων, η φετινή έκθεση είναι προγραμματισμένη από τις 15 έως τις 21 Ιουνίου στη Βίλα Στέλλα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Γαλήνης και Σοφίας). Με τίτλο «Unseen Echoes, A showcase of a latent image» (Αθέατοι απόηχοι, μια έκθεση λανθάνουσας εικόνας)  και με την επιμέλεια του δάσκαλου του τμήματος φωτογραφίας, Γιώργου Καψαλάκη, είναι αφιερωμένη στη διαδικασία της εμφάνισης της ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

«Στον σκοτεινό θάλαμο, το φιλμ και το χαρτί αντιδρούν με τον χημικό κόσμο καθώς ο δημιουργός παρακολουθεί μια φαινομενικά μεταφυσική κατάσταση όπου το έργο αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς. Κατά την διάρκεια της εκτύπωσης εξερευνούμε τον κόσμο. Δεν τον χαρτογραφούμε εξωτερικά, αντιθέτως τον αναλύουμε εσωτερικά. Για να κατανοήσουμε βαθύτερα την κρυμμένη ουσία και την επίδραση του, κινούμαστε ανάμεσα σε διαστάσεις.  Συχνά ξεκινάμε με απλά αντικείμενα, καθημερινά βιώματα και μέσω της οπτικοποίησής τους ορίζουμε ένα νέο νόημα. Αναδιατάσσουμε την διαδοχή των έργων δημιουργώντας μια καινούργια μεταξύ τους σχέση με νέους συσχετισμούς. Οι φωτογραφικές σειρές είναι ταυτόχρονα μελέτες αλλά και στιγμιότυπα που διερευνούν τον φωτογραφικό χώρο», αναφέρει χαρακτηριστικά το σημείωμα της φετινής έκθεσης,

Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 15/6 στις 20.00 ενώ οι ώρες επίσκεψης για το υπόλοιπο της εβδομάδας είναι: Κυριακή έως Πέμπτη 18.00 – 22.00 και Παρασκευή 21/6 16.00 – 20.00. Φυσικά η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κάθε χρόνο δεκάδες μαθητές και μαθήτριες παρακολουθούν το τμήμα φωτογραφίας που έχουν διαμορφώσει από κοινού το Φάος και το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Με πρώτο δάσκαλο τον Γιάννη Γαλάνη, τα τελευταία χρόνια με τον Γιώργο Καψαλάκη, τα μαθήματα αφορούν την τέχνη της ασπρόμαυρης αναλογικής φωτογραφίας από την έμπνευση και τη λήψη έως την εμφάνιση του φιλμ και την εκτύπωση της φωτογραφίας στο σκοτεινό θάλαμο.

Οι εγγραφές για κάθε περίοδο γίνονται στα τέλη του καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου.


Δήμος Μεταμόρφωσης: Συναυλία μαθητών πιάνου (15/6, 19:30)

 


Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης σας προσκαλεί όλες και όλους το ερχόμενο Σάββατο 15/6  και ώρα 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο (Κύμης & Λητούς) για να απολαύσουμε τους μικρούς μας πιανίστες!!!

Οι μικροί μαθητές του τμήματος πιάνου του Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής - Μουσικής Εκπαίδευσης - Μουσικών Συνόλων, ανυπομονούν να μας δείξουν τις νέες τους δεξιότητες.

Το τμήμα πιάνου διδάσκει ο δεξιοτέχνης πιανίστας και κορεπετίτορας κ. Αλέξανδρος Φαρής, ο οποίος συνοδεύει ακούραστα και τις χορωδίες, τα σύνολα και τους συνεργαζόμενους solist του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δήμος Κηφισιάς : Πρόσκληση για την έναρξη εικαστικής δράσης με θέμα "Ζωγραφίζοντας την πόλη μου"

 


Ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς και  η Εντεταλμένη Σύμβουλος Αστικής Αναζωογόνησης Αμαλία Βραχνού, σας προσκαλούν στην  έναρξη της εικαστικής δράσης φιλοτέχνησης των ΚΑΦΑΟ του αστικού ιστού του Δημου Κηφισιάς.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία ξεκινά απ' το παραδοσιακό κέντρο της Κηφισιάς, είναι η ευαισθητοποίηση των δημοτών γύρω από τον δημόσιο χώρο, και η δημιουργία μιας όμορφης και χαρούμενης εικόνας σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας!
 

Δήμος Αμαρουσίου: Φωτογραφική έκθεση - «Οι παλαιές οικίες του Αμαρουσίου και οι άνθρωποι τους» Εγκαίνια: Τετάρτη 19 Ιουνίου, ώρα: 20:00, Πολυχώρος Πολιτισμού «Άρτεμις»

 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας σας προσκαλούν στη Φωτογραφική Έκθεση, με τίτλο: «Οι παλαιές οικίες του Αμαρουσίου και οι άνθρωποι τους», που διοργανώνουν από το Δήμο Αμαρουσίου το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο και το Αυτοτελές Γραφείο Αθλητισμού & Πολιτισμού με τη Φωτογραφική Λέσχη Αμαρουσίου –f531.

Στη Φωτογραφική Έκθεση με εργαλείο την προφορική ιστορία, οι οικίες «ζωντανεύουν» με τις μνήμες και τις αφηγήσεις των ανθρώπων τους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν  την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 και ώρα: 20:00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Άρτεμις» (Βασ. Όλγας 14 & Σουρή, Μαρούσι).

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 28 Ιουνίου 2024 και θα λειτουργεί για το κοινό από 10:00 -13:00 & 17:00-20:00, εκτός Σαββατοκύριακου και αργίας του Αγίου Πνεύματος (24/6).

Δήμος Χαλανδρίου: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (4) την Πέμπτη – Απαγόρευση διέλευσης και παραμονής στη Ρεματιά

 


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4), την Πέμπτη 13/06/2024 και έχει θέσει την Περιφέρεια της Αττικής σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) από σήμερα Τετάρτη 12/6 έως την Παρασκευή 14/6/2024

Παρακαλούνται οι πολίτες, τις ημέρες που υπάρχει πρόβλεψη για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς να σέβονται  την απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση σύμφωνα με τα άρθρα 129-131 του Ν. 4926/22 και την από 09-06-2023 απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα (ΑΔΑ ΨΩΖΒ7Λ7-6Θ6), η οποία παραμένει σε ισχύ, όπως ενημέρωσε εγγράφως η νυν αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα.

Συγκεκριμένα για το Δήμο Χαλανδρίου σε περίπτωση πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (4) ή κατάστασης συναγερμού (5) απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων στην οδό ήπιας κυκλοφορίας Αθανασίου Διάκου (από Βάρναλη έως Λειβαδιάς) και στη συνέχεια στον πεζόδρομο της οδού Λειβαδιάς. Επακόλουθα απαγορεύεται και η παραμονή εκδρομέων/ επισκεπτών στη Ρεματιά.

Δείτε ΕΔΩ τις οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.