Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Δήμος Βριλησσίων - Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης: Δωρεάν εξέταση για όλους την Τετάρτη 29/05 στα Δημοτικά ΙατρείαΟ Δήμος Βριλησσίων, προσφέρει δωρεάν κλινική αξιολόγηση και νευρολογική εξέταση ατόμων κάθε ηλικίας με παθήσεις σπονδυλικής στήλης. Η δράση «Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, από τις 9:30 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα στα Δημοτικά Ιατρεία, Λ. Πεντέλης 62, 1ος όροφος. Ο Άγγελος Κόλιας, Διευθυντής Νευροχειρουργός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κέιμπριτζ και του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, θα διεξάγει τις εξετάσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Βριλησσίων:

Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρωτοβάθμιας Υγείας πραγματοποιεί δωρεάν κλινική αξιολόγηση και νευρολογική εξέταση ατόμων κάθε ηλικίας με παθήσεις σπονδυλικής στήλης από τον συνδημότη μας Άγγελο Κόλια, Διευθυντή Νευροχειρουργό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κέιμπριτζ και Νευροχειρουργό του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Η δράση «Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/05/2024 από τις 9:30 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα στα Δημοτικά Ιατρεία στην Λ. Πεντέλης 62 1ος όροφος.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της εξέτασης οι συμπολίτες μας θα πρέπει να επικοινωνούν και να κλείνουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2108045564.

Ο πόνος στη Σπονδυλική Στήλη (αυχένα, πλάτη ή μέση) είναι ένα πολύ συχνό σύμπτωμα. Ο πόνος συνήθως υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες/εβδομάδες.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις ο πόνος επιδεινώνεται ή μπορεί να συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, όπως:

    Πόνο που «χτυπάει» στα άνω άκρα (χέρι) ή στα κάτω άκρα (πόδι)
    • Μούδιασμα στα χέρια ή στα πόδια
    • Μούδιασμα στην περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων
    • Αδυναμία στα χέρια ή στα πόδια
    • Αστάθεια βάδισης
    • Δυσκολία στην ούρηση ή σεξουαλική λειτουργία
    Ακράτεια ούρων
    • Απώλεια βάρους
    • Πυρετό

Ασθενείς με οποιοδήποτε από αυτά τα συνοδά συμπτώματα ή πόνο που επιδεινώνεται πρέπει να εξεταστούν από γιατρό που ειδικεύεται σε παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης.

Δήμος Ηρακλείου - Άνοια: υπάρχει φροντιδα; Ενημερωτική δράσηΗ Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, το Υπουργείο Υγείας και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 18.00 στην κεντρική αίθουσα του δημοτικού Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου», προκειμένου να τιμήσουν το  Κέντρο Ημέρας για την Άνοια του Δήμου Ηρακλέιου, το οποίο συμπληρώνει έναν χρόνο λειτουργίας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει απολογισμό της δράσης του Κέντρου και θα προσφέρει στο κοινό πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της άνοιας.

Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου:

Το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια που λειτουργεί στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής ως δομή φροντίδας και πρόνοιας για τους πάσχοντες από τη νόσο και τους φροντιστές τους συμπληρώνει ένα χρόνο ζωής. Με αυτή την αφορμή, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, το Υπουργείο Υγείας και ο Δήμος – οι φορείς που συνεργάζονται για την υλοποίηση του προγράμματος – πραγματοποιούν ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 18.00 το απόγευμα στην κεντρική αίθουσα του δημοτικού Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος, Ηράκλειο Αττικής) για να πραγματοποιήσουν τον απολογισμό της δράσης του Κέντρου, κυρίως όμως να το γνωρίσουν περαιτέρω στο κοινό και να μοιραστούν μαζί του εμπειρίες που πρακτικές που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της άνοιας.

Κύριοι ομιλητές, η δρ. Παρασκευή Σακκά, πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια, η νευρολόγος Κύνθια Κονδύλη, επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας, η ψυχολόγος Εύα Ντανάση, επιστημονική υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας για άτομα με άνοια και η ψυχολόγος Ήρια Μεγαγιάννη. Μετά τις ομιλίες το κοινό μπορεί να διατυπώσει τις ερωτήσεις του.

Θυμίζουμε, το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 232). Αποτελεί μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας σε σύμπραξη με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και τη δημοτική αρχή της πόλης. Ως στόχο έχει την υποστήριξη των ασθενών μέσα από προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και διευκόλυνσης των δυνατοτήτων επικοινωνίας τους. Παράλληλα με το Κέντρο, υπάρχει ανάλογη Κινητή Μονάδα που προσφέρει υπηρεσίες κατ’ οίκον σε ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Η δομή ιδρύθηκε με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

«Είμαστε υπερήφανοι και ευγνώμονες που στον Δήμο μας λειτουργεί μια δομή που μεριμνά για τους συνανθρώπους μας με άνοια αλλά και εκείνους που τους προσέχουν. Μαζί με το Υπουργείο και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών προσπαθούμε να δίνουμε καθημερινά φροντίδα αλλά και ελπίδα σε μια μεγάλη μερίδα του κόσμου. Σας καλώ να γνωρίσετε το Κέντρο στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουμε. Όπως λέμε πάντα, ο ενημερωμένος πολίτης είναι εκείνος που μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα όποια προβλήματα, φυσικά με τη βοήθειά μας», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.


Δωρεάν Έλεγχος Σπίλων από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πεντέλης – 27/5/2024


 Ο Δήμος Πεντέλης διοργανώνει μια σημαντική δράση για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, προσφέροντας δωρεάν έλεγχο σπίλων στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, την Δευτέρα 27 Μαΐου.

Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης :

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πεντέλης, στο πλαίσιο προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος, διοργανώνει δωρεάν Έλεγχο Σπίλων (ελιές),  τη Δευτέρα 27  Μαΐου  2024 και ώρες 10.00 – 12.00.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων (Αγίων Σαράντα 2 και 28ης Οκτωβρίου, Μελίσσια) από τη Δερματολόγο Dr. med Κλεοπάτρα Γκανιάτσου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού 210 8100884 , ώρες 08.00-16.00.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συμμετοχή της Χορωδίας «Λαλητάδες» στο 42ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας


Η Χορωδία ‘Λαλητάδες Βορείων Προαστείων’, με την υποστήριξη του Δήμου Πεντέλης,  συμμετέχει στο 42ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16 και 26 Μαϊου υπό την αιγίδα ταν Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης :

Η Χορωδία ‘Λαλητάδες Βορείων Προαστείων’ συμμετέχει στο 42ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας από τις 16 ως  τις 26 Μαΐου 2024, με την υποστήριξη του Δήμου Πεντέλης που επενδύει στην εξωστρέφεια, συγχαίροντας ανάλογες πρωτοβουλίες.

Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Τσέχο συνθέτη Bedrich Smetana και τον Αυστριακό συνθέτη Anton Bruckner.Eπίσης, είναι αφιερωμένο στον σύγχρονο Έλληνα συνθέτη Γιάννη Δροσίτη και στην ‘Ωδή της Χαράς’ από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν.

Υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπ. Παιδείας Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.


Γέμισε ποδήλατα το κέντρο της Μεταμόρφωσης

 

Με κέφι και πολλά χαμόγελα πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο ετήσιος ποδηλατικός γύρος της πόλης, που διοργάνωσε ο Δήμος Μεταμόρφωσης το Σάββατο 18 Μαΐου 2024. Συμμετείχαν πάνω από 240 ποδηλάτες όλων των ηλικιών, γεμίζοντας τους δρόμους της πόλης και στέλνοντας μήνυμα για την οικολογική μετακίνηση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Μεταμόρφωσης:

Με καλή διάθεση και πολλά χαμογέλα από μικρούς και μεγάλους πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο ετήσιος ποδηλατικός γύρος της πόλης, που διοργάνωσε ο Δήμος Μεταμόρφωσης και το Τμήμα Αθλητισμού το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καθώς περισσότεροι από 240 ποδηλάτες όλων των ηλικιών γέμισαν τους δρόμους της πόλης, χαρίζοντας σε κοινό και συμμετέχοντες υπέροχες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ευαισθητοποίησης στο ζήτημα της οικολογικής μετακίνησης.

Το σύνθημα για την έναρξη της βόλτας με τα ποδήλατα έδωσε ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Ευστράτιος Σαραούδας. Με αφετηρία μπροστά από το Δημαρχειακό Μέγαρο, οι ποδηλάτες διέσχισαν μία απόσταση πέντε συνολικά χιλιομέτρων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικά έπαθλα στις σχολικές μονάδες και στους αθλητικούς συλλόγους που συμμετείχαν στον ποδηλατικό γύρο, ενώ κληρώθηκε δώρο και ένα ποδήλατο, χορηγία του κ. Στέφανου Γατσούλη.

Η φετινή εκδήλωση είχε και μία ιδιαίτερη νότα, με την κεντρική πλατεία του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος να γεμίζει από αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής, καθώς πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Λέσχης Κλασσικού Αυτοκινήτου -ΕΛΚΑ-, στατική έκθεση κλασικών οχημάτων που ταξίδεψαν το κοινό σε μία ξεχωριστή βόλτα στον χρόνο.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία ""Καστελλάνοι", καθώς και την Ελληνική Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου -ΕΛΚΑ- για τις ξεχωριστές στιγμές που μας προσέφεραν και θα μείνουν ανεξίτηλα στις καρδιές μας, τον κ. Στέφανο Γατσούλη για τη χορηγία του ποδηλάτου, την εθελοντική ομάδα Ε.ΔΥ.ΔΑ, της οποίας οι εθελοντές διασώστες ήταν παρόντες καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση ανάγκης, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (το Αυτοτελές Γραφείο Προγραμματισμού, τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας) που συντέλεσαν στη διοργάνωση αυτής της όμορφης εκδήλωσης.


Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική» στο Δήμο Μεταμόρφωσης

 
Ο Δήμος Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο Ναυαγοσωστικής, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 στις 17:00-20:00 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης (Διλόφου 55). Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο 2132012989.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου:

Το Τμήμα Προάσπισης & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργανώνουν το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 και ώρα 17:00-20:00 το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, θα εκπαιδευτούν στις βασικές έννοιες της Ναυαγοσωστικής. Στο σεμινάριο αυτό θα διδαχτούν τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο, δηλαδή είσοδο από θάλασσα, πισίνα και άλλα, τρόπους προσέγγισης θύματος με διασωστικό κολύμπι, λαβές για ανάσυρση του θύματος, τρόπους μεταφοράς του θύματος, έξοδος από το υγρό στοιχείο και τέλος θα λάβουν εκπαίδευση στη παροχή Α’ Βοηθειών. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης (Διλόφου 55).

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2132012989.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

Αρμόδιοι υπάλληλοι: Ιωάννα Σιαρακά

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής:

  • Βεβαίωση δερματολόγου για είσοδο στην πισίνα,
  • Βεβαίωση καρδιολόγου ή παθολόγου για είσοδο στη πισίνα,
  • Μαγιό,
  • Μάσκα-Γυαλιά κολυμβητηρίου,
  • Σαγιονάρες,
  • Βατραχοπέδιλα,
  • Πετσέτα,
  • Σκουφάκι κολυμβητηρίου,
  • Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου της Εκπαίδευσης, κατά προτίμηση θα πρέπει να φοράνε μπλούζα,
  • Προστασία από καιρικές συνθήκες ( χρήση αντηλιακού, γυαλιά ηλίου και καπέλο).

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολιτείας, σας καλεί στην "Ενημερωτική εκδήλωση για δασικές πυρκαγιές, πυροπροστασία, αυτοπροστασία" που θα λάβει χώρα στην Έπαυλη Δροσίνη, την Κυριακή 26 Μαΐου και ώρα 19:30.

Ακολουθεί η πρόσκληση :Cine ΑΡΓΩ: Πέμπτη 23/5 προβολή του ντοκιμαντέρ "ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο"To Cine ΑΡΓΩ σας προσκαλεί την Πέμπτη 23/5 στην προβολή του ντοκιμαντέρ "ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο" της Άλκηστις Καφετζή. Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ  θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους ηθοποιούς και μέλη της Συνέλευσης του ΕΜΠΡΟΣ Βασίλη Κουκαλάνι και Ντίνα Καφτεράνη.

Ακολουθεί η πρόσκληση και το πρόγραμμα προβολών του Ιουνίου:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν λίγο παραπάνω, που προσφέρουν κάτι επιπλέον...
Έτσι και για το Cine ΑΡΓΩ έφτασε η στιγμή να ζήσουμε μία ακόμη τέτοια σημαντική κινηματογραφική -και όχι μόνο!- βραδιά!

Με τη θερμότατη υποστήριξη και βοήθεια της σκηνοθέτριας Άλκηστις Καφετζή και με απεριόριστη δική μας χαρά και τιμή, παρουσιάζουμε το 1ο της ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για το "Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ"
Μία ταινία που έχει ήδη ξεκινήσει το κινηματογραφικό της ταξίδι σε κινηματογραφικά φεστιβάλ και λέσχες ανά την επικράτεια.

Την προβολή θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους ηθοποιούς και μέλη της Συνέλευσης του ΕΜΠΡΟΣ
Βασίλη Κουκαλάνι και Ντίνα Καφτεράνη!

Σας προσκαλούμε λοιπόν την Πέμπτη 23/5 και ώρα 20:30 στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης 56 & Δαναΐδων)
στην προβολή ενός ντοκιμαντέρ που αποδεικνύει πως πραγματική ζωή και τέχνη είναι αλληλένδετες και αλληλοτροφοδοτούμενες, του

"ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο"Σκηνοθεσία, Σενάριο, Παραγωγή, Μοντάζ: Άλκηστις Καφετζή - 2024
Βοηθός παραγωγής: Τερέζα Χριστοδούλου
Χειριστές κάμερας: Νίκη Κόρδα, Άλκηστις Καφετζή, Πέτρος Κολοτούρος, Αλεξάνδρα Μασμανίδη
Βοηθός μοντάζ: Πολυξένη Φωτοπούλου
Μίξη ήχου: Arielle Esther
Μουσική: Βασίλης Χούντας (Whodoes)
Μετάφραση, Υποτιτλισμός: Σοφία Αθανασάκη
Διάρκεια: 71'

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΜε τα αθλήματα στίβου παιδιών υπό μορφή παιχνιδιού ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις των Αθλητικών Τμημάτων του Δήμου Αμαρουσίου
Την Κυριακή 19 Μαΐου, στο γήπεδο Ζεκάκου, πραγματοποιήθηκαν τα αθλήματα στίβου παιδιών υπό τη μορφή παιχνιδιού, σηματοδοτώντας την έναρξη των αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου για την αθλητική περίοδο 2023-2024. Στα αθλήματα όπως σκυταλοδρομία, ακόντιο, πολλαπλά άλματα, άλμα σε μήκος και επί κοντώ, συμμετείχαν παιδιά από τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου.

Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου:

Παρουσία πλήθους γονέων και φίλων των αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκαν τα αθλήματα στίβου παιδιών υπό τη μορφή παιχνιδιού στο γήπεδο Ζεκάκου, την Κυριακή 19 Μαΐου, σηματοδοτώντας την έναρξη των αθλητικών εκδηλώσεων με την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων για την αθλητική περίοδο 2023-2024.

Στα αθλήματα στίβου, όπως σκυταλοδρομία, ακόντιο, πολλαπλά άλματα, άλμα σε μήκος και επί κοντώ, κ.α. συμμετείχαν τα παιδιά από τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου που διεξάγονται στο Ζηρίνειο Στάδιο με προπονητή τον Στέφανο Μαριάνο και οι μαθητές/τριες από το 8ο & 15ο Δημοτικό Σχολείο, με υπεύθυνες καθηγήτριες τη Γεσθημανή Φωστηροπούλου και Νάνσυ Μυλωνοπούλου αντίστοιχα.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας κήρυξε την έναρξη των αθλητικών εκδηλώσεων, καλωσορίζοντας τους γονείς και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την εμπιστοσύνη τους στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου, που όπως ανέφερε παρέχουν την ευκαιρία στα παιδιά να ψυχαγωγηθούν και να αθληθούν, παράγοντες που συμβάλουν στην υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξη και την ευεξία τους. Ευχήθηκε επίσης «καλή επιτυχία» στους μικρούς αθλητές και τις αθλήτριες παροτρύνοντας τα παιδιά να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό, αναπτύσσοντας και εξελίσσοντας τις δεξιότητές τους στο άθλημα της αρεσκείας του.

Με την ολοκλήρωση των αθλημάτων, οι τρείς πρώτοι με το μεγαλύτερο σκορ στα παιχνίδια βραβεύτηκαν με μετάλλιο, ενώ όλα τα παιδιά έλαβαν δίπλωμα συμμετοχής.

Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η Ιωάννα Μαρτάκη. Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά την Παιδίατρο Δήμητρα Χρέλια για την εθελοντική υποστήριξη της στην εκδήλωση και η οποία είναι πάντα παρούσα σε όλους τους αγώνες.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις συνεχίζονται έως 28 Ιουνίου, ενώ ακολουθεί το Αθλητικό & Πολιτιστικό Camp από 17/06 έως 26/7/2024.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:                               

 

Παρασκευή 24 Μαΐου

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΙΩΝ

Χώρος: Κλειστό Γήπεδο 4ου Γυμνασίου-Λυκείου

Ώρες διεξαγωγής: 17:00-20:00

Υπεύθυνη: Βαρβάρα Τούντα

Προπονητές: Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Γιάννης Σταθάκης

Χώροι που πραγματοποιούνται τα αθλητικά προγράμματα: 10ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, 3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου & Γήπεδο Ροδοδάφνης

 

Δευτέρα 27 Μαΐου

ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΕΝΗΛΙΚΩΝ & ΚΑΠΗ

Χώρος: Κλειστό Γήπεδο Σπύρος Λούης

Ώρες διεξαγωγής: 19:00-21:00

Υπεύθυνη: Μαρία Καλμπένη

Προπονητές: Αναστασία Θανοπούλου, Δήμητρα Λουλακά, Ευτυχία Καψάλη, Ρούλα Πλιάγκου, Έφη Ρογκάκου.

Χώροι που πραγματοποιούνται τα αθλητικά προγράμματα: 3ο, 4ο, 6ο, 10ο, 11ο, 13ο, 15ο Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου & Γυμναστήριο Σπύρος Λούης

 

Σάββατο 1 Ιουνίου

ΑΓΩΝΕΣ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Χώρος: 3ο & 11ο Δημοτικά Σχολεία

Ώρες διεξαγωγής: 10:00-15:00 & 15:00-21:00

Υπεύθυνος: Χρήστος Λεγάντης

Προπονητής: Κωνσταντίνος Γεωργιάδης

Χώροι που πραγματοποιούνται τα αθλητικά προγράμματα: 3ο, 4ο, 9ο, 11ο Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου

 

Κυριακή 2 Ιουνίου

ΑΓΩΝΕΣ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Χώρος: 3ο & 11ο Δημοτικά Σχολεία

Ώρες διεξαγωγής: 10:30-13:00

Υπεύθυνος: Χρήστος Λεγάντης

Προπονητής: Κωνσταντίνος Γεωργιάδης

Χώροι που πραγματοποιούνται τα αθλητικά προγράμματα: 3ο, 4ο, 9ο, 11ο Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου

 

Τετάρτη 5 Ιουνίου

ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ – ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Χώρος: Κλειστό Γήπεδο Σπύρος Λούης

Ώρες διεξαγωγής: 19:00-21:00

Υπεύθυνη: Ιωάννα Μαρτάκη

Προπονήτριες: Λίζα Λούκου, Άντρια Χριστοδουλίδη

Χώροι που πραγματοποιούνται τα αθλητικά προγράμματα: 1ο Γυμνάσιο, 3ο, 6ο, 10ο, 11ο, 13ο, 15ο Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου, Κλειστό Γήπεδο 4ου Γυμνασίου-Λυκείου

 

Παρασκευή 14 Ιουνίου

ΓΙΟΡΤΗ ΤΕΝΝΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Χώρος: Δημοτικό Κολυμβητήριο

Ώρες διεξαγωγής: 18:30-20:30

Υπεύθυνη: Βιβή Ιωάννου

Προπονητές: Νίκος Δημουλάς, Διαμαντής Μανώλης – Σύριγγας, Δημήτρης Σκαρμούτσος

Χώροι που πραγματοποιούνται τα αθλητικά προγράμματα: Δημοτικό Κολυμβητήριο

 

Σάββατο 15 Ιουνίου

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Χώρος: Δημοτικό Κολυμβητήριο

Ώρες διεξαγωγής: 17:00-21:00

Υπεύθυνη: Μαρία Παράσχου

Προπονητές: Ελένη Στεφανιδάκη, Απόστολος Χαντζάρας

Χώροι που πραγματοποιούνται τα αθλητικά προγράμματα: Δημοτικό Κολυμβητήριο

 

Κυριακή 16 Ιουνίου

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΙΔΙΩΝ

Χώρος: Γήπεδο Ζεκάκου

Ώρες διεξαγωγής: 09:00-11:00

Υπεύθυνος: Κώστας Εγγλέζος

Προπονητής: Ανδρέας Ξευγένης

Χώροι που πραγματοποιούνται τα αθλητικά προγράμματα: Γήπεδα οδών Ζεκάκου & Δωδεκανήσου

 

Παρασκευή 28 Ιουνίου

ΓΙΟΡΤΗ ΤΕΝΝΙΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Χώρος: Δημοτικό Κολυμβητήριο

Ώρες διεξαγωγής: 20:00-22:00

Υπεύθυνη: Βιβή Ιωάννου

Προπονητές: Νίκος Δημουλάς, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Διαμαντής Μανώλης – Σύριγγας

Χώροι που πραγματοποιούνται τα αθλητικά προγράμματα: Δημοτικό Κολυμβητήριο

 

 

22ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ CAMP:

ΑΠΟ 17/06 ΕΩΣ 26/07 2024 (6 ΠΕΡΙΟΔΟΙ)Δήμος Χαλανδρίου - Παρουσίαση βιβλίου: ” +oikismos: 12 Κείμενα για τον Δημόσιο Χώρο στο Πλαίσιο της Ομώνυμης Εικαστικής Παρέμβασης στον Συνοικισμό Χαλανδρίου 2019–2023″

 Ο Δήμος Χαλανδρίου προγραμματίζει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου  "+oikismos: 12 Κείμενα για τον Δημόσιο Χώρο στο Πλαίσιο της Ομώνυμης Εικαστικής Παρέμβασης στον Συνοικισμό Χαλανδρίου 2019–2023″ , το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 18.30, στο Κέντρο Νεότητας (Αντιγόνης 56 & Δαναΐδων), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Ένα βιβλίο για την μεγάλη εικαστική παρέμβαση που άφησε το αποτύπωμα της στην γειτονιά του Συνοικισμού από το 2019 έως το 2023, παρουσιάζει ο Δήμος Χαλανδρίου το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 18.30, στο Κέντρο Νεότητας (Αντιγόνης 56 & Δαναΐδων), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τα κείμενα της έκδοσης ” +oikismos: 12 Κείμενα για τον Δημόσιο Χώρο στο Πλαίσιο της Ομώνυμης Εικαστικής Παρέμβασης στον Συνοικισμό Χαλανδρίου 2019–2023″  των εκδόσεων futura, προέρχονται από θεωρητικούς και καλλιτέχν(ιδ)ες που συμμετείχαν στις εκθέσεις ή στις παράλληλες δράσεις της εικαστικής παρέμβασης στη γειτονιά του Συνοικισμού.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:  Νάντια Αργυροπούλου, ανεξάρτητη επιμελήτρια, Νίκος Καζέρος, MSc Αρχιτέκτων, Ξένια Καλπακτσόγλου, ανεξάρτητη επιμελήτρια εκθέσεων, ιδρυτικό μέλος της ομάδας Εργαστήριο για τα Αστικά Κοινά. Συμμετέχουν οι συγγραφείς και συντελεστές της έκδοσης.

 

Κείμενα : Γιώργος Βελεγράκης, Κωνσταντίνα Θεοδώρου, Νίκος Καζέρος, Πέννυ Κουτρολίκου, Δημήτρης Λουπέτης, Κωστούλα Μάκη, Ειρήνη Μίχα, Χρήστος Μουντούρης, Κατερίνα Νασιώκα, Κώστας Ντάφλος, Ήρα Ηλιάνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Χαλάτσης, Κώστας Χριστόπουλος. Πρόλογος: Παναγιώτης Δαραμάρας. Επιμέλεια και σχεδιασμός: Μιχάλης Παπαρούνης.