Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Από 15 έως 24 Μαΐου 2024 οι αιτήσεις εγγραφής στο θερινό πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών 5 -12 ετών του Δήμου Βριλησσίων

 


Ο Δήμος Βριλησσίων διευρύνει τον αριθμό των συμμετεχόντων στο καλοκαιρινό πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών 5-12 ετών για το έτος 2024. Για πρώτη φορά εφέτος δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης θα έχουν και τα παιδιά του νηπίου. 

 

Σκοπός του προγράμματος είναι να καλύψει τις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων και ταυτόχρονα  να απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά συνδυάζοντας την άθληση, την ψυχαγωγία και την μάθηση αλλά και την ανάπτυξη του αισθήματος της κοινωνικοποίησης και της ομαδικότητας.

Οι δραστηριότητες που υλοποιούνται στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, είναι προσαρµοσµένες στις ηλικίες των παιδιών που συµµετέχουν.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι από 17/06/2024 έως 02/08/2024 και από 26/08/2024 έως 06/09/2024, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Οι περίοδοι υλοποίησης του προγράμματος  είναι οι κάτωθι : 

17 Ιουνίου - 21 Ιουνίου 2024,  25 Ιουνίου - 28 Ιουνίου 2024, 01 Ιουλίου - 05 Ιουλίου 2024, 08  Ιουλίου - 12  Ιουλίου 2024,

15  Ιουλίου - 19  Ιουλίου 2024, 22 Ιουλίου - 26  Ιουλίου 2024, 29 Ιουλίου -  02 Αυγούστου 2024,

26 Αυγούστου - 30 Αυγούστου 2024,  02 Σεπτεμβρίου -06 Σεπτεμβρίου 2024

1.      Για τα  παιδιά ηλικίας από 8-12 ετών οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων, στο Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου Βριλησσίων  και στο Κολυμβητήριο. 

2.      Για τα παιδιά ηλικίας από 5-7 ετών οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων και στο 4ο  Νηπιαγωγείο. 

3.      Ο κάθε γονέας μπορεί να επιλέξει έως 2 εβδομάδες συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις πρώτες 4 εβδομάδες, χωρίς να υπάρχει περιορισμός επιλογής για τις επόμενες 5 εβδομάδες

ΑΙΤΗΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ 

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 08:30 είναι η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 και ώρα 15:00 είναι η ημερομηνία λήξης. Οποιαδήποτε αίτηση υποβληθεί προγενέστερα η μεταγενέστερα της παραπάνω χρονικής περιόδου και ώρας θα θεωρείται άκυρη.

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πρέπει να γίνεται ατομική αίτηση, ακόμη και για τα παιδιά που ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Οι αιτήσεις θα γίνονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ με την είσοδο σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Βριλησσίων και ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://eservices.vrilissia.gr/, επιλέγετε «Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Απασχόλησης Παιδιών» και κάνοντας «Είσοδο» θα βρεθείτε στο περιβάλλον των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πατώντας σύνδεση για πρώτη φορά θα πρέπει να πατήσετε στο πεδίο της Εγγραφής και να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας με την καταχώρηση του email σας και τη δημιουργία ενός κωδικού ασφαλείας ο οποίος θα περιέχει:

-        Τουλάχιστον ένα κεφαλαίο λατινικό χαρακτήρα

-        Τουλάχιστον ένα πεζό λατινικό χαρακτήρα

-        Τουλάχιστον ένα νούμερο 0-9

-        Τουλάχιστον ένα σύμβολο

Και θα αποτελείται από τουλάχιστον 8 χαρακτήρες στο σύνολο.

Στη συνέχεια στο email που δηλώθηκε θα σας αποσταλεί ένα email επιβεβαίωσης του λογαριασμού σας. Η εγγραφή σας σε αυτό το σημείο έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε να προχωρήσετε στην αίτηση για το πρόγραμμα.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η  Ώρα προσέλευσης ορίζεται από 07:00 έως 08:30.  

Η Ώρα αποχώρησης είναι έως 15:30 

H προσέλευση και η αποχώρηση των παιδιών στους χώρους υλοποίησης του προγράμματος, θα γίνεται μόνο από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι η παραλαβή των παιδιών από τρίτο πρόσωπο θα γίνεται μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του συνοδού που έχει δηλωθεί κατά την εγγραφή στο camp ότι μπορεί να παραλαμβάνει το παιδί. Κατά τη διάρκεια της εξόδου, οι γονείς – κηδεμόνες -  συνοδοί, φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την επίβλεψη των παιδιών τους.

Κατά την προσέλευση, γίνεται κατανομή των παιδιών σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία. Θα δίνεται σε κάθε παιδί ένα καρτελάκι όπου θα αναγράφεται το όνομά τους καθώς και η ομάδα στην οποία θα ανήκουν το οποίο θα πρέπει να φορούν καθημερινά και καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων πραγματοποιούνται αθλητικές δραστηριότητες, μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική καθώς και οι πολιτιστικές δραστηριότητες μετά το πέρας του μεσημβρινού γεύματος.

Στο Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου θα διεξάγονται το ποδόσφαιρο, ο στίβος, η γυμναστική και δρομικά παιχνίδια.

Στο 5ο Δημοτικό και 4ο Νηπιαγωγείο δραστηριοποιούνται  τα παιδιά ηλικίας 5-7 ετών όπου θα πραγματοποιούνται αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και πολιτιστικές δραστηριότητες (θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, χειροτεχνία κ.α.).

Κάθε Παρασκευή προγραμματίζεται εκδρομή, στην οποία η συμμετοχή είναι προαιρετική και το κόστος συμμετοχής ποικίλει ανάλογα τον χώρο και την δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα του κολυμβητηρίου  είναι  3 φορές την εβδομάδα. (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη) για τα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Τα παιδιά χωρίζονται σε γκρουπ, ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία. Η μεταφορά των παιδιών στο κολυμβητήριο θα γίνεται  με πούλμαν.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα  με τις καιρικές συνθήκες  (περίπτωση καύσωνα, δυνατού ανέμου ή βροχής).

Τις μεσημβρινές ώρες (12.30 – 13.30), θα προσφέρεται στα παιδιά ελαφρύ γεύμα (συσκευασμένο σάντουιτς, φρούτο και χυμός) .

Σε περίπτωση αδιαθεσίας του παιδιού, ενημερώνεται άμεσα ο γονέας και το παιδί παραμένει σε ειδικό χώρο με την επίβλεψη γιατρού, έως ότου παραληφθεί από τον γονέα - κηδεμόνα. Εάν κάποιο παιδί επιθυμεί να επικοινωνήσει με τους γονείς του, μπορεί να απευθύνεται στους υπεύθυνους καθηγητές φυσικής αγωγής, ή στη Γραμματεία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Βριλησσίων.

Τα παιδιά και οι γονείς οφείλουν να τηρούν τους κανόνες λειτουργίας του προγράμματος, να μην διαταράσσουν  την ομαλή λειτουργία του και να  συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των υπευθύνων.  

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο Camp θα πρέπει να φορούν ελαφριά ρούχα, αθλητικά παπούτσια και καπέλο.                                                           

Για τυχόν απώλεια αντικειμένων των παιδιών, ο φορέας δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη. 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 •     ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ -Για την πιστοποίηση κατοίκου είναι απαραίτητη η προσκόµιση αποδεικτικού εγγράφου, όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του κηδεμόνα (λογαριασμός ΔΕΚΟ, κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, μισθωτήριο συμβόλαιο) ή πιστοποιητικό δημοτολογίου του Δήμου.
 • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ (2) ΓΟΝΕΙΣ – Για την πιστοποίηση την εργασίας είναι απαραίτητη η προσκόμιση βεβαίωσης εργασίας και για τους δύο γονείς.
 • ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ - Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συµµετοχή του παιδιού θεωρείται η προσκόμιση ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ έως πέντε ημέρες πριν την έναρξη του προγράμματος υπογεγραµµένη από παιδίατρο στην οποία να αναφέρεται, ότι το παιδί είναι υγιές και µπορεί να συµµετέχει στις αθλητικές δραστηριότητες. Σε περίπτωση συμμετοχής του παιδιού στην κολύμβηση, απαιτείται και ιατρική βεβαίωση δερματολόγου.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

 • ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 
 • ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ (συμμετέχων παιδί από πολύτεκνη οικογένεια)
 • ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ

Για τα ανωτέρω κριτήρια επιλογής, είναι απαραίτητη η προσκόμιση εγγράφων που αποδεικνύουν την ιδιότητα του πολυτέκνου, του τρίτεκνου ή του γονέα μονογονεϊκής οικογένειας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

-        Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (πατρικής οικογένειας) του οικείου δήμου στα δημοτολόγια των οποίων είναι γραμμένοι

-        δικαστική απόφαση δυνάμει της οποίας ένας γονέας ασκεί την επιμέλεια του τέκνου καθώς και Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986 του γονέα ότι δεν είναι έγγαμος και δεν έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης

 • ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ – Είναι απαραίτητη η προσκόμιση  εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογίας οικογενειακού εισοδήματος για το πρόσφατο φορολογικό έτος. Η επιλογή των δικαιούχων θα ξεκινήσει με προτεραιότητα στους οικονομικά ασθενέστερους, με ετήσιο μικτό οικογενειακό εισόδημα αιτούντος χαμηλότερο των 35.000 ευρώ σύμφωνα με τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων, ήτοι :

-        στο Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων μέγιστο 170 παιδιά ηλικίας 8-12 ετών

-        στο 5ο Δημοτικό και 4ο Νηπιαγωγείο μέγιστο 60 παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση τους οικονομικά ασθενέστερους (εισοδηματικά κριτήρια) και στην συνέχεια την ημέρα και ώρα υποβολής των εγκύρων αιτήσεων.

Όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν εκδοθεί έως τρεις (3) μήνες πριν την υποβολή τους. 

ΚΟΣΤΟΣ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

       I.          Η συνδρομή για κάθε περίοδο θα είναι  εξήντα  ευρώ (60€) και θα καταβάλλεται μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας – περιόδου, διαφορετικά το παιδί  δεν θα γίνεται δεκτό στο πρόγραμμα.

      II.          Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και δεύτερου παιδιού στην ίδια οικογένεια το κόστος είναι πενήντα (50€) ευρώ.

     III.          Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και τρίτου παιδιού στην ίδια οικογένεια το κόστος είναι σαράντα (40€) ευρώ.

     IV.          Για τους πολύτεκνους ισχύει 50% έκπτωση.

      V.          Εάν το παιδί απουσιάσει  έστω και μία μέρα από το πρόγραμμα  δεν μπορεί να  αναπληρωθεί σε άλλη περίοδο ούτε να μειωθεί το κόστος. (Δεν ισχύει η χρέωση ανά ημέρα).

     VI.          Μετά την έναρξη του προγράμματος, επιστροφή χρημάτων γίνεται μόνο αν συντρέχει σοβαρός ιατρικός λόγος και θα γίνεται μόνο με την προσκόμιση της ιατρικής βεβαίωσης του παιδιάτρου και την απόδειξη πληρωμής κατόπιν απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής.

Δήμος Νέας Ιωνίας : Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού (9 Μάϊου 2024)

 Ο Δήμος της Νέας Ιωνίας, εορτάζοντας τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 και για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής στους πολεμιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής, προχωρά στις κάτωθι ενέργειες.

1) Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου την ημέρα της εορτής.

2) Φωταγώγηση όλων των Δημοτικών κτιρίων, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης (λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 B΄) K.Y.A. όπως ισχύει).

Οφείλουμε να κρατήσουμε αναμμένη την πίστη στην ανάγκη υπεράσπισης της Πατρίδας, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Συλλογικότητας.

 

Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας

Παναγιώτης Μανούρης


Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού : Τελετή Ονοματοθεσίας Άλσους επί της οδού Δάφνης στο Ψυχικό – Τετάρτη 15 Μαϊου

 Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Χαράλαμπος Μπονάτσος και το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην Τελετη Ονοματοθεσίας Άλσους επί της οδού Δάφνης στο Ψυχικό, προς τιμήν της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Σύλβιας Αποστολίδου-Ιωαννίδου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαίου 2024, στις 19.00.

«Επιστρέφοντες Πολίτες» την Παρασκευή 10 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης


Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, η πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου, Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και το ΝΠΙΔ «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση και παράσταση με τίτλο «Επιστρέφοντες Πολίτες», που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024. 

Η  ΕΠΑΝΟΔΟΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργεί  υπό την εποπτεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ως επίσημος φορέας μετασωφρονιστικής μέριμνας στοχεύει στην προετοιμασία και την προώθηση της κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων. Ειδικότερα παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη, συμβουλευτική (κοινωνική, ψυχολογική,  νομική),  συμβουλευτική για  ζητήματα απασχόλησης ενώ προσφέρει μετά την αποφυλάκιση ολιγοήμερη φιλοξενία σε ξενοδοχείο, σίτιση και οικονομικό βοήθημα.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και η Επιτροπή Πολιτισμού, σε συνεργασία με την ΕΠΑΝΟΔΟ, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της, πραγματοποιούν εκδήλωση με τίτλο «Επιστρέφοντες Πολίτες», η οποία θα περιλαμβάνει επίσης την ομότιτλη παράσταση, με συμμετέχοντες ωφελούμενους του φορέα και τη συμμετοχή του συμβούλου προσωπικής ανάπτυξης και συγγραφέα κ. Λάκη Αργυρού. Η παράσταση αποτελείται από δύο πρωτότυπα μονόπρακτα έργα που έχουν ως θεματική την επανένταξη ενώ η διάρκειά της είναι 50 λεπτά.  

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, ενώ ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δρ. Χρήστος Κουρούτζας, επικ. καθ. Παν/μίου Αιγαίου,  η Διευθύντρια της Επανόδου Δρ. Φωτεινή Μηλιώνη, καθώς και ομιλητές από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη.  

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο – σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος

Ενδυματολογική και σκηνική επιμέλεια: Σάκης Ξαξίρης

Μουσικά ηχοτοπία: Αντώνης Κορτέλης

Α’ Μονόπρακτο – ερμηνεύει ο Γρηγόρης Μανιάτης

Β’ Μονόπρακτο – ερμηνεύουν ο Αντρέας Φιλίππου και ο Λάκης Αργυρού

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά:

 «Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από στοιχεία που προάγουν την ισότητα, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την αντιμετώπιση κάθε ανθρώπου από όπου κι αν προέρχεται χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της ΕΠΑΝΟΔΟΥ, αποδεχτήκαμε να συνδιοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση, προκειμένου να δώσουμε βήμα σε ανθρώπους που διεκδικούν την κοινωνική τους επανένταξη και μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Είμαστε παρόντες και θα στηρίζουμε κάθε αντίστοιχη προσπάθεια που έχει ανθρώπινο πρόσημο. Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις εισηγήσεις των ομιλητών και καλούμε όλους τους δημότες να παρακολουθήσουν αυτή την ιδιαίτερη παράσταση». 

Εκδήλωση αφιερωμένη στη γιορτή της Μητέρας από το Δήμο Αμαρουσίου, Σάββατο 11 Μαΐου, ώρα: 19:00, Πολυχώρος Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ»

 


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κατερίνα Βουρλάκη και ο Σύλλογος Αθμονέων, τιμούν τη ΜΗΤΕΡΑ και σας προσκαλούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου ώρα 19:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ» (Βασ. Όλγας 14, Μαρούσι).

Για το ρόλο της Μητέρας θα μιλήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και διακεκριμένος καθηγητής Ψυχιατρικής, Θάνος Ασκητής.

ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔHΛΩΣΗΣ

 • Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου
  • Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο των Αθμονέων και Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμαρουσίου, Γιάννη Ιωαννίδη
  • Ομιλία από την Αντιπρόεδρο του Forum Νέων, Ραλλού Γιαννιού
  • Ανάγνωση του έργου «Η Μητέρα μου» από την «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη, από την ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη

Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά ο Ηλίας Γυφτονικολός, βιολί και η Μυρτώ Ξηρουχάκη, βιολοντσέλο.

«ΜΑΝΑ Θείο Δώρο»: Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας Κυριακή, 12 Μαΐου, ώρα 18:00, Δημαρχείο ΑμαρουσίουΜια ξεχωριστή εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας συνδιοργανώνουν το Παράρτημα Αμαρουσίου-Πεύκης της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» και το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡχω», την Κυριακή, 12 Μαΐου 2024 και ώρα 18:00, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Εκτός από την τιμή στην Μάνα-Μητέρα-Μαμά, που μέσω αυτής δίδεται το Θείο Δώρο της ζωής, το μήνυμα και ο σκοπός της εκδήλωσης, σ΄ έναν αντίστοιχο παραλληλισμό, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην δωρεά οργάνων, ως ύψιστη πράξη ανθρωπισμού και αγάπης, που δίνει ελπίδα ζωής και αναγεννά πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα συνανθρώπους μας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης.


 

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου: «Δυο πόλεμοι, διεθνείς συσχετισμοί και η θέση της Ελλάδας»

 


Επιστροφή στις διαλέξεις για το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου, μετά τη διακοπή για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, με ένα θέμα που βρίσκεται στην πρώτη θέση της επικαιρότητας.

Την 14/05 και ώρα 19:00 στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Δαναΐδων και Αντιγόνης) ανοίγει η συζήτηση με θέμα: «Δυο πόλεμοι, διεθνείς συσχετισμοί και η θέση της Ελλάδας».

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, και εκ των κορυφαίων αναλυτών της χώρας μας, Σωτήρης Ρούσσος αναμένεται να δώσει τα φώτα του σε ένα θέμα που γνωρίζει όσο κανείς και βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας.

Την όλη εκδήλωση θα συντονίσει η ομότιμη καθηγήτρια ΕΚΠΑ κ. Νάση Σιαφάκα.