Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Δήμος Βριλησσίων : Το πρόγραμμα της τοπικής εορτής Αναλήψεως του Κυρίου

 

Η Νίκη Μπακογιάννη στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Βριλησσίων Τρίτη 18/6 στις 20:00 στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης (πρ. ΤΥΠΕΤ)

 


Με ομιλήτρια την Ολυμπιονίκη μας Νίκη Μπακογιάννη συνεχίζονται οι διαλέξεις στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Βριλησσίων.

Η δεύτερη διάλεξη της θεματικής: «Ολυμπιακό Ιδεώδες – Η ιστορία των Αγώνων – Γνωρίστε τους σύγχρονους ήρωές μας» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος» στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (πρ. ΤΥΠΕΤ) στις 20:00.

Η συμπολίτισσά μας Νίκη Μπακογιάννη θα αναφερθεί στην ιστορία και την εξέλιξη των Αγώνων στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και την διαχρονικότητα των Αξιών τους.

Η Νίκη Μπακογιάννη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα έδωσε έναν εντυπωσιακό αγώνα και έφτασε στο ασημένιο μετάλλιο στις 3 Αυγούστου 1996. Η Νίκη Μπακογιάννη εκτός από το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο είναι κάτοχος και ενός ίδιου χρώματος μεταλλίου που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Στοκχόλμη το 1996.

Δήμος Ηρακλείου : «Γιορτή ζωής» με εθελοντική αιμοδοσία 14/6

 


Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, στις 14 Ιουνίου, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διεξάγει την ετήσια καλοκαιρινή του αιμοδοσία. Από τις 10.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα στη Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας) οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μαζί με το κινητό συνεργείο αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» θα περιμένουν όσες και όσους θέλουν να δωρίσουν λίγο από το αίμα τους, μια ολόκληρη όμως ζωή σε εκείνες και εκείνους που το έχουν ανάγκη, σε μια περίοδο μάλιστα που πάντα οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες.

Για αυτό άλλωστε και η φετινή δράση έχει τον τίτλο: «Γιορτή Ζωής – Δώρο Αγάπης».

Εκτός από την αιμοδοσία, στον χώρο της Βίλα Στέλλα θα υπάρχουν εκπρόσωποι του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» για να εξηγήσει στους εθελοντές πώς μπορούν να γίνουν δότης μυελού των οστών με πολύ γρήγορο και εντελώς ανώδυνο τρόπο.

Επιπλέον, κλιμάκιο του ΟΠΕΚΑ και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για όλα τα προνοιακά επιδόματα και προγράμματα που τυχόν να δικαιούνται από το κεντρικό κράτος ή τον Δήμο.

Βασικοί υποστηρικτές, όπως πάντα, της αιμοδοσίας οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με την στήριξη του Συλλόγου των οποίων διεξάγεται και αυτή η αιμοδοσία.

«Φέτος η αιμοδοσία μας διευρύνεται και περιλαμβάνει περισσότερα δώρα ζωής, τα οποία μπορούμε να δώσουμε στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Είναι τα πιο πολύτιμα δώρα που μπορούμε να χαρίσουμε, χωρίς όμως να κοστίζουν τίποτα, παρά μόνο λίγο από τον χρόνο μας και πολύ από την αγάπη μας. Σας καλώ λοιπόν στη Βίλα Στέλλα σε μια ακόμα γιορτή για τη ζωή, να αποδείξουμε και αυτή τη φορά πώς νοιαζόμαστε τον συνάνθρωπό μας», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού : Περιβαλλοντική Δράση - «Εθελοντικός Καθαρισμός του ρέματος Ποδονίφτη» – Σάββατο 15 Ιουνίου

 


Καθαρίζουμε την πόλη μας, προστατεύουμε το Περιβάλλον!
 
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού για την προστασία του περιβάλλοντος, διοργανώνεται η δράση
 

«Εθελοντικός Καθαρισμός του ρέματος Ποδονίφτη»

Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 10:00 π.μ.

στη Φιλοθέη

 
Σημείο συνάντησης: «Σινέ Φιλοθέη» , Πλατεία Ι.Δροσοπούλου
 
Το ρέμα του Ποδονίφτη έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, λόγω της βιοποικιλότητας του οικοσυστήματός του. Στη δράση συμμετέχουν το 1ο και το 2ο Σύστημα Προσκόπων και το Σώμα Ελλήνων Οδηγών Φιλοθέης.
 
Παρακαλείσθε να φοράτε αθλητικά παπούτσια ή γαλότσες.
Γάντια και σακούλες θα δοθούν από το Δήμο μας.
 
Σας περιμένουμε όλους!

Συναυλία Χορωδιών στο Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

 
Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού σας προσκαλεί στη συνάντηση Χορωδιών του ΚΑΠΗ & του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 και ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» (Επίπεδο -2) στο κτήριο «Δημάρχου Χαράλαμπου Σκούρτη» επί της οδού Λ. Περικλέους 55, στον Χολαργό.

Δήμος Μεταμόρφωσης: Εργαστήρι γλυπτικής από ανακυκλώσιμα υλικ

 


Στις 13 Ιουνίου 2024 ο διακεκριμένος γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης θα καθοδηγήσει μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης, ώστε μαζί να φιλοτεχνήσουν ένα γλυπτό από ανακυκλώσιμα υλικά. Ένα γλυπτό που θα κοσμήσει χώρους του σχολείου.

Μια ιδέα και μια πρωτοβουλία του Τμήματος Πολιτισμού και του ίδιου του γλύπτη, η οποία σχεδιάζεται να επεκταθεί και στα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία της πόλης μας.

Μια πρωτοβουλία η οποία εντάσσεται στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών για την προστασία του Περιβάλλοντος και μάλιστα με τη συνδρομή ενός από τους σπουδαιότερους, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, γλύπτες, ο οποίος μάλιστα ζει και δημιουργεί στη Μεταμόρφωση.

Μια δράση που αδημονούμε να γίνει πραγματικότητα!

Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου σ’ ένα μουσικό ταξίδι από το χθες στο σήμερα! Κυριακή 16 Ιουνίου, ώρα έναρξης:20:00, Πλατεία Ηρώων Αμαρουσίου

 


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας σας προσκαλούν στη Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, που θα δοθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των καλλιτεχνικών τμημάτων.

Η Μοντέρνα Ορχήστρα και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, υπό την ενορχήστρωση του Μαρίνου Γαλατσινού και την καλλιτεχνική επιμέλεια και ενορχήστρωση της Φωτεινής Κοσκόρου, θα μας οδηγήσουν σ’ ένα μουσικό ταξίδι από το χθες στο σήμερα, σε τραγούδια των: Λ. Μαχαιρίτσα, Μ. Χατζηγιάννη, Β. Παπακωνσταντίνου, Δ. Κοργιαλά, Ν. Ζιώγαλα, Γ. Σπανού, και Ντέμη Ρούσου. Τραγουδούν οι Φ. Πασσαλίδης και Χ. Σπηλιακοπούλου

Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, με ώρα έναρξης στις 20:00, στην Πλατεία Ηρώων Αμαρουσίου (Βασ. Σόφιας 85, έναντι Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού).   

6o καλλιτεχνικό φεστιβάλ τρίτης ηλικίας στο Χαλάνδρι

 


Το 6ο καλλιτεχνικό φεστιβάλ τρίτης ηλικίας Δήμου Χαλανδρίου, έρχεται και πάλι στην πόλη μας, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στις 20.00, στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου.

Στην Ημέρα Χορωδιών, τη φετινή χρονιά συμμετέχουν οι χορωδίες Θήβας – Βαγίων ,

Ωρωπού (Αυλώνα , Καπανδριτίου , Νέων Παλατίων ), Βύρωνα, Παλλήνης , Χαλανδρίου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.