Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Εθελοντική πυροφύλαξη στο περιαστικό δάσος Αγίου Θεοκλήτου Άνω Βριλησσίων

 


Το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία ξεκινά βάρδιες πυροφύλαξης του περιαστικού δάσους Αγίου Θεοκλήτου στα Άνω Βριλήσσια. Γίνε και εσύ μέρος της ομάδας που θα θωρακίσει το Πράσινο της πόλης μας αυτό το καλοκαίρι.

Όσες και όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://form.jotform.com/ethelontes_vrilissia/pyrasfaleia

Οι εθελοντές του Δήμου Βριλησσίων θα καλύπτουν καθημερινά 3 βάρδιες πυροφύλαξης δύο ωρών: 10π.μ.-12:00, 20:00-22:00  και 22:00-00:00, σε τρία σημεία φύλαξης: Οδός Σεβαστιανού, οδός Θεάτρου και οδός Παύλου Μελά.

Στην εθελοντική πυροφύλαξη μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις. Στόχος είναι η έγκαιρη και άμεση ειδοποίηση των αρχών σε περίπτωση πυρκαγιάς. Οι εθελοντικές πυροφυλάξεις γίνονται βάσει υπηρεσιακού σχεδιασμού και σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 2132050560-1 Γραμμή Δημότη και στο 6983115157 Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Εθελοντισμού του Δήμου Βριλησσίων Μαρίνος Σακελλαριάδης.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας συμμετείχε στην 3η Αttica Green Expo

 


Ο Δήμος Νέας Ιωνίας συμμετείχε στην 3η Αttica Green Expo στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do), μια έκθεση που έχει ταυτιστεί ως έκθεση θεσμός για το περιβάλλον αφού αποτελεί σημείο συνάντησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του πολίτη και της νέας γενιάς.

Φέτος, τα εγκαίνια της έκθεσης ήταν αφιερωμένα στα άτομα με προβλήματα ακοής. Για πρώτη φορά η έκθεση αλλά και οι ίδιοι οι εκθέτες έβαλαν στο επίκεντρο τα παιδιά, τους μαθητές το μέλλον της χώρας μας.

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών του Δημοσίου. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν  η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, τους οποίους υποδέχθηκαν ο Διευθύνων σύμβουλος της Attica Green Expo, Στέφανος Φανουργάκης και η CEO της Attica Green Expo, Ευδοκία Νικολούζου.

Ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης στην ομιλία του μίλησε για τους ψηφιακούς στόχους και τις προκλήσεις των Δήμων οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν μπορεί να είναι αποκομμένοι από την ευρύτερη στρατηγική στόχευση και τις προκλήσεις των σύγχρονων πόλεων διεθνώς». Ανέπτυξε τη στρατηγική για τη Νέα Ιωνία, ενώ αναφέρθηκε και στη χρησιμότητα της τεχνολογίας «ως εργαλείο και όχι ως αυτοσκοπό». Ανέλυσε το σχέδιο του για την κινητικότητα, την υλοποίηση ελεγχόμενης στάθμευσης, τους τρόπους για να εξοικονομήσει ο Δήμος ενέργεια για το περιβάλλον ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον καθοριστικό ρόλο που έχει η συμμετοχικότητα  και η συμπερίληψη που αποτελούν άλλωστε και τον πρωταρχικό στόχο του για τον δήμο και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες .

Την έκθεση επισκέφθηκαν και δεκάδες μαθητές και μαθήτριες από τέσσερα σχολεία της Νέας Ιωνίας, το 2ο, το 6ο,  το 7ο και το 19ο Δημοτικό Σχολείο. Τα παιδιά υποδέχθηκε στο περίπτερο του Δήμου Νέας Ιωνίας ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης. Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση, την προστασία του περιβάλλοντος και την κυκλική οικονομία. Μέσα από μια σειρά βιωματικών και εκπαιδευτικών δράσεων αποκόμισαν πολλές  πληροφορίες, έμαθαν για  το περιβάλλον, την ανακύκλωση σε όλους τους τομείς και με όλες τις σύγχρονες μεθόδους που στόχο έχουν την καλλιέργεια περιβαλλοντικής ενσυναίσθησης.

Στο περίπτερο του Δήμου Νέας Ιωνίας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις διαρκείς στοχευόμενες δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις δενδροφυτεύσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς στο Δήμο αλλά να ενημερωθούν και για το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει και προωθεί η Νέα Δημοτική Αρχή.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει την οικιακή κομποστοποίηση, τα εναλλακτικά συστήματα ανταποδοτικής χρέωσης τελών καθαριότητας – Αρχή «Πληρώνω όσο Πετάω» (Pay As You Throw), την επιβράβευση κατοίκων και επιχειρηματιών της Νέας Ιωνίας με συμμετοχή τους σε ανταποδοτικά ενεργά προγράμματα διαχείρισης και διαλογής απορριμμάτων μέσω της κάρτας δημότη.

Αναλυτική ενημέρωση υπάρχει επίσης για τις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας που περιλαμβάνουν την ενεργειακή αποτύπωση δημοτικών κτιρίων και δομών, εφαρμογή βιοκλιματικών αρχών,  λαμπτήρες led, χρήση ΑΠΕ. ενσωμάτωση αυτοματισμών, αναβάθμιση συστημάτων κεντρικού ελέγχου εγκαταστάσεων (BMS).

Μέσα από την έκθεση αυτή τόσο οι επισκέπτες όσο και οι ίδιοι οι εκθέτες έμαθαν νέες μεθόδους, τεχνολογίες αλλά και διαδικασίες ανακύκλωσης όλων σχεδόν τον προϊόντων που χρησιμοποιούμε. Διαδικασίες και μεθόδους που εάν τις εφαρμόσουμε στην καθημερινότητα μας μπορούμε να μειώσουμε όλοι μαζί το συνολικό μας αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσα από την συμμετοχή των παιδιών στην έκθεση κατανόησαν όλοι ότι στην διαδικασία της εκπαίδευσης της ανακύκλωσης και της υιοθέτησης οικολογικής κουλτούρας τα παιδιά είναι οι δάσκαλοι μας και όλοι εμείς έχουμε να μάθουμε πολλά από αυτά.
Δήμος Ηρακλείου: Ψηφιακές μαστογραφίες Ιουνίου

 


Και αυτό το μήνα δεν ξεχνάμε το ραντεβού για την Υγεία μας. Όσες κυρίες της πόλης δεν έχουν κάνει πρόσφατη εξέταση μαστογραφίας μέσα από το πρόγραμμα του Δήμου και του ΕΔΔΥΠΠΥ, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για την εξέταση του Ιουνίου καλώντας στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δευτέρα ως Παρασκευή στο τηλέφωνο 2132000272 και 273  9.00 - 14.30.

Η εξέταση αυτού του μήνα είναι προγραμματισμένη για τις 7/6 στις 9.00 το πρωί στο Κέντρο Μαστού (Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια)

Οι εξετάσεις αφορούν γυναίκες από 40 έως 69 ετών, οι οποίες δεν έχουν νοσήσει ή νοσούν από CA μαστού ενώ πρέπει να έχει περάσει ένα έτος από την τελευταία τους μαστογραφία. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα ψηφιακής μαστογραφίας υλοποιείται με την συνδρομή του Συλλόγου Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι»..

Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Αθλητικής και Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Πεντέλης έτους 2024

 Ο Δήμος Πεντέλης στο πλαίσιο προγραμμάτων για την οικογένεια και το παιδί, σας ενημερώνει ότι θα υλοποιήσει και αυτή τη χρονιά πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ηλικίας από 5 έως 12 ετών, από Δευτέρα 17/6/2024 μέχρι Παρασκευή 26/7/2024.
Στόχος του προγράμματος είναι να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς και παράλληλα να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από αθλητικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Το πρόγραμμα υλοποιείται καθημερινά, από 08:00 έως 16:00. (Η προσέλευση των παιδιών θα πραγματοποιείται από τις 08:00 έως τις 09:00 και η αποχώρησή τους από 14:00 έως 16:00)
Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε 3 περιόδους των δύο εβδομάδων, (Δευτέρα έως Παρασκευή), με οικονομική συνδρομή 60,00€ ανά παιδί και ανά περίοδο ως εξής:
• 1η Περίοδος: 17/6 – 28/6/2024
• 2η Περίοδος : 1/7 – 12/7/2024
• 3η Περίοδος: 15/7 – 26/7/2024
Το πρόγραμμα στελεχώνεται από έμπειρους γυμναστές και εκπαιδευτικούς που θα έχουν την ευθύνη για την αρμονική και ασφαλή λειτουργία του και περιλαμβάνει (ενδεικτικά) τις ακόλουθες δραστηριότητες:
• Ομαδικά αθλήματα και Αθλοπαιδιές
• Κολυμβητήριο
• Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες
• Δημιουργικό Παιχνίδι
• Θεατρικά δρώμενα
• Μουσικοκινητική και Χορό
• Εικαστικά
Σε ότι αφορά τη σίτιση, ο Δήμος θα παρέχει νερό και ένα σάντουιτς.
Τα παιδιά πρέπει να είναι εφοδιασμένα με καπέλο, αντηλιακό, ατομικό παγουράκι με νερό και μία δεύτερη αλλαξιά ρούχα. Κατά την ημέρα που στις δραστηριότητές τους προβλέπεται η επίσκεψη στο Κολυμβητήριο πρέπει εκτός των άλλων να έχουν μαγιό, σκουφάκι, μπουρνούζι ή πετσέτα και σαγιονάρες.
Επίσης, προαιρετικά μπορεί να είναι εφοδιασμένα με μωρομάντηλα καθώς και με επιπλέον τροφή (φρούτα, μπάρες κ.λ.π).
Χώροι υλοποίησης:
• 2ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων
• Δ.Α.Κ. Μελισσίων Κολυμβητήριο
• Κλειστό Γυμναστήριο Λυκείου Μελισσίων
• Κλειστό Γυμναστήριο Μελισσίων “Παναγιώτης Τριανταφύλλου”
• Γήπεδο Ποδοσφαίρου Μελισσίων
• Γήπεδα Τένις Μελισσίων
• Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων
Οι γονείς υποχρεούνται να μεριμνούν για τη μεταφορά των παιδιών στους χώρους όπου θα διενεργούνται οι δραστηριότητές τους ανάλογα με το ημερήσιο πρόγραμμά τους το οποίο έγκαιρα θα τους κοινοποιείται.
Δικαιούχοι :
Παιδιά με ημερομηνία γέννησης από 1/1/2012 έως και 31/12/2019
Τα παιδιά θα χωριστούν σε Ηλικιακές Ομάδες όπως παρακάτω:
Ομάδα Α: παιδιά γεννημένα το 2017
Ομάδα Β: παιδιά γεννημένα το 2016
Ομάδα Γ: παιδιά γεννημένα το 2015
Ομάδα Δ: παιδιά γεννημένα το 2014
Ομάδα Ε: παιδιά γεννημένα το 2013 και 2012
Ομάδα Νήπια -Προνήπια: παιδιά γεννημένα το 2018 και 2019

Εγγραφές
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης και πιό συγκεκριμένα εδώ – ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Περίοδοι υποβολής αιτήσεων:
• Από Τρίτη 4/6/2024 έως και 12/6/2024 για την πρώτη περίοδο και για όλες τις περιόδους,
• Έως 26 /6/2024 για την δεύτερη περίοδο και
• Έως 10/7/2024 για την τρίτη περίοδο
Κατά την υποβολή της αίτησης θα πρέπει υποχρεωτικά να επισυνάπτονται και τα παρακάτω δικαιολογητικά συμμετοχής:
• Αποδεικτικό εξόφλησης συνδρομής περιόδου με την εγγραφή (σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση θα ακυρώνεται)
Στο αποδεικτικό θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται: Ονοματεπώνυμο παιδιού και περίοδος συμμετοχής
• Βεβαίωση γιατρού ότι το παιδί μπορεί να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες
• Υπεύθυνη Δήλωση γονέα ή κηδεμόνα στην οποία θα δηλώνεται αφενός η συναίνεσή του για να συμμετέχει το παιδί του στις δραστηριότητες
κολύμβησης και αφετέρου εάν γνωρίζει κολύμβηση ή όχι.
• Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνονται :
α. τα στοιχεία των προσώπων που θα παραλαμβάνουν το τέκνο (Με επίδειξη ταυτότητας ).
β. Σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων ή γονέων σε διάσταση, υπεύθυνη δήλωση του δεύτερου γονέα ότι συναινεί για τη συμμετοχή του τέκνου στο
πρόγραμμα (Ως πρώτος γονέας νοείται ο υποβάλλων την παρούσα αίτηση)
γ. Γνωμάτευση για την περίπτωση που το παιδί δικαιούται παράλληλη στήριξη
δ. Ειδική Γνωμάτευση για την περίπτωση που το παιδί χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση
ε. Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή κινητού ή Ε1 ώστε να προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας.

Συνδρομές-Απαλλαγές:
Οικονομική συνδρομή 60,00€ ανά παιδί για κάθε περίοδο συμμετοχής των δύο εβδομάδων, για τους Δημότες ή Κατοίκους του Δήμου Πεντέλης
Στο πρόγραμμα δύναται να συμμετέχουν παιδιά από όμορους δήμους εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις με οικονομική συνδρομή 80,00 € ανά παιδί για κάθε
περίοδο συμμετοχής των δύο εβδομάδων, χωρίς δικαίωμα οικονομικής απαλλαγής.
Απαλλάσσονται της οικονομικής συμμετοχής:
• Κατά 100% παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το ΠΙΚΠΑ
• Κατά 100% οι οικογένειες με άτομο με ειδικές ανάγκες (γονείς, παιδιά) κατ’ ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας 67% και με την προϋπόθεση οικείας
βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα τους ή της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής.
• Κατά 100% Χήροι/ες, διαζευγμένοι/ες , μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και οικογένειες με δυο ανέργους γονείς με
εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ εφόσον προσκομίσουν σχετικά επικαιροποιημένα δικαιολογητικά από υπηρεσία ΟΑΕΔ για το ανάλογο διάστημα της ανεργίας
τους.
• γ. Κατά 50% τα τέκνα οικογενειών υπαλλήλων (μονίμων, αορίστου και ορισμένου χρόνου )Δήμου Πεντέλης.
• δ. Οικογένειες με δυο η περισσότερα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα απαλλάσσονται κατά 20% για το δεύτερο παιδί και πάνω.

Ως οικογενειακό εισόδημα ορίζεται το άθροισμα των ποσών που αναγράφονται στην πέμπτη σειρά του πίνακα Γ.2. της Πράξης Διοικητικού
προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) του 2024 (που αφορούν εισοδήματα του 2023).

Η καταβολή της εισφοράς θα γίνεται στην ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ( IBAN: GR6102603340000850200420151 ) του Δήμου Πεντέλης δηλώνοντας το
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του παιδιού και την περίοδο που αφορά η εγγραφή .
Επιστροφές χρημάτων θα γίνονται κατόπιν αιτήματος του γονέα προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έγκρισή του από την Δημοτική
Επιτροπή.
Σε κάθε περίπτωση η οικονομική συνδρομή θα προπληρώνεται πριν την έναρξη της εβδομαδιαίας περιόδου για την κατοχύρωση της θέσης.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο Πεντέλης :
Κολυμβητήριο Μελισσίων : τηλέφωνο 2108104082 ώρες 8.00-13.00
Κοινωνικό Κέντρο Μελισσίων : 2108032722 & 2108100885 με τον κύριο Τσαντουλή Νικόλαο ώρες 13.00-15.00
* Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολή της αίτησης συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

SUMMER CAMP 2024