Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 9ης Ιουνίου 2024: Τα εκλογικά τμήματα στον Δήμο Βριλησσίων

 


Δείτε αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα τα εκλογικά τμήματα των Βριλησσίων για τις ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου 2024.

Λόγω της διεξαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων υπάρχουν αλλαγές στα εκλογικά τμήματα του Δήμου Βριλησσίων. Το 1ο Λύκειο Βριλησσίων και το 2ο Λύκειο Βριλησσίων δεν θα φιλοξενήσουν εκλογικά τμήματα. Στην θέση των δύο αυτών σχολικών μονάδων, εκλογικά τμήματα στις ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου θα φιλοξενηθούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων.

Τα εκλογικά τμήματα θα είναι ανοιχτά από τις 07:00 το πρωί ως τις 19:00 το απόγευμα. Για την ψηφοφορία στο εκλογικό τμήμα θα πρέπει να φέρετε μαζί την αστυνομική σας ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο ασφαλιστικού ταμείου. H αναγνώριση των εκλογέων μπορεί επίσης να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας.


Για να βρείτε το εκλογικό τμήμα που ασκείτε το εκλογικό δικαίωμα μπορείτε να ανατρέξετε και στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών και την ενότητα «Μάθε που Ψηφίζεις»Σε εξέλιξη οι δράσεις του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών από τον Δήμο Βριλησσίων

 

Συνεχίζονται οι δράσεις του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών από τον Δήμο Βριλησσίων. Πρόκειται για επαναλαμβανόμενες δράσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το Φθινόπωρο.   

Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται προνυμφοκτονίες εντός των φρεατίων αποχέτευσης από εξειδικευμένο συνεργείο για την αδρανοποίηση των προνυμφών. Παράλληλα, εφαρμογές με εγκεκριμένα σκευάσματα γίνονται και όπου αλλού εντοπίζονται στάσιμα νερά σε κοινόχρηστους χώρους. Την ίδια ώρα, θα λαμβάνονται άμεσα μέτρα σε όσους δημόσιους χώρους παρατηρούνται εστίες ανάπτυξης πληθυσμού των κουνουπιών.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται και το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών από την Περιφέρεια Αττικής στα σημεία αρμοδιότητάς της, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, την Ρεματιά αλλά και στο ρέμα του Βριλησσού.

Πολύ σημαντική για την ολοκληρωμένη προστασία από τα κουνούπια είναι και η μέριμνα στα σπίτια μας, οι απλές ενέργειες που όλοι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε στους δικούς μας χώρους.

Πως συμβάλλουμε στην καταπολέμηση των κουνουπιών:

-Απομακρύνουμε τα στάσιμα νερά σε κάθε σημείο του χώρου μας, όπως σε άδεια δοχεία, βαρέλια, κτλ.

-Φροντίζουμε να κρατάμε καθαρές τις υδρορροές

-Προσέχουμε για διαρροές σε σωληνώσεις ή εξωτερικές βρύσες.

-Μικρές ή μεγάλες λακκούβες στο χλοοτάπητα ή σε άλλα σημεία του κήπου που μπορούν να συγκρατήσουν νερό θα πρέπει να παραγεμιστούν με χώμα ή να φροντίσουμε ώστε να αποστραγγίζονται καλά.

-Δεν ποτίζουμε υπερβολικά τις γλάστρες μας.

-Όπου χρειάζεται να υπάρχει νερό (όπως ποτίστρες, γούρνες κτλ) φροντίζουμε να το ανανεώνουμε συχνά.

-Παιδικές πισίνες, κουβαδάκια ή άλλα παιχνίδια που συνήθως αφήνονται μόνιμα στην αυλή ή στον κήπο θα πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία ώστε να μην μένει στάσιμο νερό.

-Κουρεύουμε τακτικά το γκαζόν και περιποιούμαστε την χαμηλή βλάστηση όπου είναι πυκνή για να μην φωλιάζουν εκεί κουνούπια.

Κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου Νέας Ιωνίας για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα

 


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

⁂ Κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου Νέας Ιωνίας, αύριο Τετάρτη 05-06-2024, για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα :

 

 ⁜  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (Αγίου Γεωργίου 40) 08:00 -20:00

֍  2132000500  για οποιαδήποτε διευκρίνηση

 

ΚΕΠ (Πατρ.Ιωακείμ 4 ) 08:00 – 19:30

֍ 2102718550 για οποιαδήποτε διευκρίνηση


 

 

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν Rapid Test

 


Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΔΩΡΕΑΝ RAPID TESTS

ΑΠΟ ΤΙΣ  9:00  Π.Μ.   ΕΩΣ ΤΙΣ 15:00

ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ 4 ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΗΜΕΡΕΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΠΕΜΠΤΗ  20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΠΕΜΠΤΗ  27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΑΠΟ ΤΙΣ  9:00  Π.Μ.   ΕΩΣ ΤΙΣ 15:00
Η ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ 4 ΣΤΟΝ 1ο ΟΡΟΦΟ

Δήμος Ηρακλείου : Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024

 


Την Τετάρτη 5 Ιουνίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος. Όμως ο πλανήτης μας χρειάζεται φροντίδα κάθε ημέρα, από κάθε έναν και κάθε μια από εμάς.

Για να περάσουμε το μήνυμα, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου διοργανώνει αύριο δράση συμβολικού καθαρισμού και περιποίησης στο πάρκο της διασταύρωσης των οδών Κολοκοτρώνη & Ευτυχίας με τη συμμετοχή παιδιών από τα δημοτικά σχολεία της πόλης, του Σώματος Εθελοντών του Δήμου και, φυσικά, όποια ή όποιας δημότη θέλει να συμμετέχει.

Παράλληλα:

Με το φορτηγό Ανακύκλωσης του Green City θα δείξουμε σωστές πρακτικές Ανακύκλωσης

Θα υπάρχουν στον χώρο τα καινούργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Δήμου μας προκειμένου να δούμε πώς μπορούμε να κινηθούμε «καθαρά»

Θα παίξουμε με τα παιδιά το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, στο οποίο οι μικροί μας φίλοι θα πρέπει να βρουν τα κρυμμένα πλαστικά καπάκια και να τα τοποθετήσουν στην Ανακύκλωση.

Σας περιμένουμε όλες και όλους, γιατί η ώρα για δράση δεν μπορεί να περιμένει άλλο…

Έξυπνος σταθμός parking ποδηλάτων στην κεντρική πλατεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με δωρεάν χρήση για τους πολίτες

 Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συστήνει τον πρώτο «έξυπνο» σταθμό ασφαλούς parking ποδηλάτων. Πρόκειται για τον πρώτο τέτοιο σταθμό που τοποθετείται σε δήμο της Αττικής, ο δεύτερος δε πανελλαδικά, προκειμένου να δώσει κίνητρο στους πολίτες να αφήσουν το αυτοκίνητο σπίτι και να κινηθούν με ποδήλατο. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε, η δημοτική αρχή διάλεξε να εγκαταστήσει το πρώτο αυτό «hub» στην κεντρική πλατεία του Δήμου, ακριβώς δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ της πόλης, ώστε να εξυπηρετήσει και τις υπερτοπικές μετακινήσεις με ΜΜΜ.

Το Smart Micromobility Hub, όπως είναι το επίσημο όνομά του, είναι, ουσιαστικά, ένα «έξυπνο» κουτί με βάσεις στάθμευσης ποδηλάτων και πατινιών. Ο χρήστης που θέλει να το χρησιμοποιήσει, μπορεί να σκανάρει και να κατεβάσει την συνοδευτική εφαρμογή (θα βρει αναλυτικές οδηγίες επάνω στον σταθμό), να δημιουργήσει άπαξ έναν λογαριασμό και να ξεκινήσει να σταθμεύει το ποδήλατο ή το πατίνι του, ξεκλειδώνοντας και κλειδώνοντας τον σταθμό μέσω smartphone. Φυσικά, η χρήση και η στάθμευση είναι εντελώς δωρεάν.

Εντός του σταθμού υπάρχει κάμερα παρακολούθησης για την ασφάλεια των σταθμευμένων ποδηλάτων. Τόσο η κάμερα όσο και ο μηχανισμός του σταθμού τροφοδοτούνται από φωτοβολταϊκό σύστημα, με ανανεώσιμη, δηλαδή, πηγή ενέργειας.

«Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε. Πώς εάν σκεφτούμε εναλλακτικά, αξιοποιήσουμε τα σύγχρονα μέσα και δώσουμε τα κατάλληλα εργαλεία στους δημότες μας, μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας πιο φιλική στο Περιβάλλον, μια πόλη που κινείται «καθαρά», που βελτιώνει το περιβαλλοντικό και ενεργειακό της αποτύπωμα. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε το δίκτυο των έξυπνων αυτών σταθμών και σε άλλα σημεία του Ηρακλείου ώστε να καλύψουμε όλες τις γειτονιές. Το Ηράκλειο πόλη πράσινη, πόλη σύγχρονη, πόλη που αξίζει να ζεις», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Το πρώτο Smart Micromobility Hub τοποθετήθηκε χωρίς επιβάρυνση για τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο δίκτυο Κοινοτήτων Civinet Greece-Cyprus.

Στο βίντεο η αντιδήμαρχος Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Αιμιλία Τζίβα εξηγεί στο webTV του Δημοτικού Ραδιοφώνου Επικοινωνία 94FM πώς λειτουργεί ο σταθμός.