Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Green City: H κινητή μονάδα ανακύκλωσης στο 1o Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων

 

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης "Green City" φιλοξενήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων, όπου το ειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας Αττικής μίλησε στους μαθητές για την ανακύκλωση και τον ορθό διαχωρισμό των απορριμμάτων. Η Διευθύντρια και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, Λ. Καλογεράκη, και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Χ. Γούναρης, παρακολούθησαν την παρουσίαση του προγράμματος. Οι μαθητές εξέφρασαν την ευαισθησία τους και την προθυμία τους να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Η δράση θα συνεχιστεί και σε άλλα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση:

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων βρέθηκε η κινητή μονάδα του προγράμματος ανακύκλωσης «Green City». Tο ειδικευμένο προσωπικό του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής μίλησε στους μαθητές για τα οφέλη της ανακύκλωσης, τον ορθό διαχωρισμό και την διαλογή των απορριμμάτων.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν τα οφέλη της ανακύκλωσης με τρόπο βιωματικό και να οικοδομήσουν έτσι περιβαλλοντική συνείδηση. Την κινητή μονάδα ανακύκλωσης υποδέχθηκε στο σχολείο η Διευθύντρια και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου μας Λ. Καλογεράκη, ενώ στην παρουσίαση του προγράμματος το παρών έδωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Χ. Γούναρης.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και πρόθυμοι να συμβάλλουν και οι ίδιοι στην κοινή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δράση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με αντίστοιχες επισκέψεις σε όλα τα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων.7η Διάσχιση Ρεματιάς: Εκατοντάδες πεζοπόροι σε μια διαδρομή μοναδικής ομορφιάςΗ φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός και ο Δήμος Βριλησσίων διοργάνωσαν τη χθεσινή 7η διάσχιση ρεματιάς με μεγάλη επιτυχία, παρά τις δύσκολες συνθήκες σκόνης και ζέστης. Περίπου 300 συμμετέχοντες απήλαυσαν μια διαδρομή 3 ωρών μεγάλης περιβαλλοντικής και πολιτιστικής σημασίας. Στην διάσχιση, συμμετείχαν, επίσης, οι σύλλογοι «πεζοπόροι Χαλανδρίου» και «Ρεματιάς Χαλανδρίου».

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση :

Παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες σκόνης και ζέστης μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη χθεσινή 7η διάσχιση ρεματιάς που διοργάνωσε η φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός και ο Δήμος Βριλησσίων.

Οι περίπου 300 συμμετέχοντες έφτασαν στην σπηλιά Νταβέλη με 5 τουριστικά λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα. Στην συνέχεια περπάτησαν και ξεναγήθηκαν σε μια διαδρομή 3 ωρών μεγάλης περιβαλλοντικής και πολιτιστικής σημασίας.

Κεράσματα προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες από τον Βριλησσό στην Νέα Πεντέλη και από τον Δήμο Βριλησσίων στην Παραρεμάτιο Βριλησσίων, όπου ο Δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης υποδέχτηκε τους πεζοπόρους. Συμμετείχαν οι σύλλογοι «πεζοπόροι Χαλανδρίου» και σύλλογος «Ρεματιάς Χαλανδρίου».

Την διαδρομή που στα χρόνια της πανδημίας έγινε προορισμός για όλους του φυσιολάτρες του λεκανοπεδίου διάνοιξαν και εδώ και 12 χρόνια συντηρούν και σηματοδοτούν οι εθελοντές του Βριλησσού.

Ο αρχαίος δρόμος του μαρμάρου για την Ακρόπολη ξαναζωντανεύει. Το γυμνό άσπρο, μαρμάρινο τοπίο που περιβάλλει αρχικά το τοπίο δίνει τη θέση του σταδιακά σε έντονη βλάστηση και τρεχούμενα νερά που σε συνδυασμό με την εποχή έκαναν τη διαδρομή μια απόλαυση για τις αισθήσεις.Kλειστό το Ταμείο του Δήμου Βριλησσίων την Τρίτη 21/05/2024 λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥΟ Δήμος Βριλησσίων ενημερώνει τους πολίτες πως το Ταμείο δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη 21/05/2024 εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Τζάμπολ Αγάπης στο Κλειστό των Βριλησσίων το Σάββατο 25 Μαΐου


Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Βριλήσσια» και το «Τζάμπολ Αγάπης» διοργανώνουν ανοιχτή προπόνηση συμπερίληψης το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, στις 11:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων. Το «Τζάμπολ Αγάπης», ιδρυμένο από τον Ιωάννη Τσουμπρή, είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα μπάσκετ για παιδιά της Ειδικής Αγωγής. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν αθλητές του Γ.Σ. Βριλησσίων και της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής, καθώς και ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ «Κρίκος». Οι γονείς, τα σχολεία και τα αθλητικά σωματεία της περιοχής καλούνται να υποστηρίξουν τη δράση. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν γνωστοί αθλητές, παλαίμαχοι και προπονητές, καθώς και ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη».

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση :

Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Βριλήσσια» διοργανώνει σε συνεργασία με το «Τζάμπολ Αγάπης», μία ανοιχτή προπόνηση συμπερίληψης. Ο αθλητισμός μπορεί και ενώνει όλους τους ανθρώπους στον ίδιο σκοπό και ο Γ.Σ. Βριλησσίων προετοιμάζει με την υποστήριξη του Δήμου Βριλησσίων μια δράση καλαθοσφαίρισης.

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Βριλησσίων στις 11:00 το πρωί, υποδεχόμαστε το «Τζάμπολ Αγάπης» που ιδρύθηκε από τον προπονητή Ιωάννη Τσουμπρή με την έμπνευση του γιου του Μιχάλη ο οποίος βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα διδασκαλίας του μπάσκετ για τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής, το οποίο ξεκίνησε το 2016.

Τη φετινή όγδοη περίοδο της πορείας του, το πρόγραμμα αυτό ξεπέρασε τους 300 αθλητές και αθλήτριες, με τμήματα διδασκαλίας στην Αττική, στην Κόρινθο, στη Λακωνία, στη Θεσσαλονίκη και στις Κυκλάδες.

Οι αθλητές και οι προπονητές του Γ.Σ. Βριλήσσια μαζί με αθλητές και αθλήτριες της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στον Δήμο μας μια ανοιχτή προπόνηση συμπερίληψης στην καλαθοσφαίριση. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ «Κρίκος» του Δήμου Βριλησσίων.

Με τη φιλοσοφία του «Τζάμπολ Αγάπης», ότι «Μία Μπάλα του Μπάσκετ Ενώνει Όλα τα Παιδιά», σας προσκαλούμε να χειροκροτήσετε τις προσπάθειες όλων των παιδιών.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων, όλα τα σχολεία και όλα τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Βριλησσίων, να αγκαλιάσουν τη δράση μας.

Μαζί μας θα βρεθούν γνωστοί αθλητές, παλαίμαχοι και προπονητές καθώς και ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών οργάνων σώματος «Н Αλληλεγγύη»

Δήμος Νέας Ιωνίας: Ανακοίνωση Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπηρεσίας

 


Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέας Ιωνίας, ενημέρωσε τους πολίτες ε ότι η  εφαρμογή για τις αιτήσεις της κατασκήνωσης θα παραμείνει ανοιχτή έως την Παρασκεύη 24 Μαϊου 2024.


Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) του Δήμου Νέας Ιωνίας

 Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ανακοινώνει τη δημόσια διαβούλευση για το «Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) του Δήμου», σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 4074/2012 & Ν. 4819/2021). Το σχέδιο αποσκοπεί στην οριστικοποίηση των διαμορφώσεων, παρεμβάσεων και κατασκευών που θα εξασφαλίσουν την προσβασιμότητα των πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων για όλους. Η εκπόνηση του Σ.Α.Π. χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο μέσω του προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2022. Οι πολίτες και φορείς καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις που αναφέρονται στην ανακοίνωση.


Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του δήμου:

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας θέτει σε δημόσια διαβούλευση το «Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) του Δήμου», σε εναρμόνιση με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 4074/2012 & Ν. 4819/2021) προκειμένου να οριστικοποιήσει το στρατηγικό σχέδιο των απαιτούμενων διαμορφώσεων, παρεμβάσεων και κατασκευών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας των πεζοδρομίων και των κοινοχρήστων χώρων για όλους/ες.

Η εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2022, στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Καλούνται οι πολίτες και οι φορείς να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους έως και την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 ηλεκτρονικά στο email:

για την Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Νέας Ιωνίας, κ. Γεώργιος Χουτζούμης (ghoud@neaionia.gr)

για την ανάδοχο εταιρεία LEVER ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε., κ. Χρήστος Θεοδωρίδης (christos.theodoridis@lever.gr)

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) του Δήμου Νέας Ιωνίας είναι διαθέσιμο στο παρακάτω αρχείο: πατήστε εδώ

Καθώς και σε μορφή google map στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1AkhDxExX5q1j-TSP5RD06KY8VmtK9kM&ll=38.03664755140936%2C23.757073249558818&z=15

Επισυνάπτεται το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου πατήστε εδώ

Δήμος Μεταμόρφωσης: Ανακοίνωση – Κάλεσμα σε μουσικούς για το πρόγραμμα "Μια Μουσική Παρέα στην Πλατεία"


Ο Δήμος Μεταμόρφωσης προγραμματίζει μια σειρά συναυλιών σε περιφερειακές πλατείες της πόλης, συνεχίζοντας το επιτυχημένο θερινό πρόγραμμα "Μια Μουσική Παρέα στην Πλατεία". Το πρόγραμμα αυτό, που ξεκίνησε από ανάγκη κατά την περίοδο της πανδημίας, αγκαλιάστηκε από την πόλη, καθώς έδωσε βήμα σε πολλούς καλλιτέχνες, νέους αλλά και λιγότερο νέους. Έχοντας γίνει θεσμός, φέτος θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει, όπως και τα προηγούμενα καλοκαίρια, μικρής διάρκειας, ακουστικού χαρακτήρα (αισθητικής unplugged) συναυλίες, με αντίστοιχη ηχητική και φωτιστική κάλυψη. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τα τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου έως τον Σεπτέμβριο του 2024. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν σε επιλεγμένους αστικούς χώρους του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής, που πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και υποστηρίζουν την αισθητική κατεύθυνση του προγράμματος.

Όσοι μουσικοί, solo καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα (duetti, trio ή quartetti έως 4 μέλη) ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, καλούνται να υποβάλουν πρόταση έως τις 7 Ιουνίου 2024 στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης (email: politismos@metamorfossi.gov.gr), συνοδευόμενη από περιγραφή και δείγμα της δουλειάς τους (βίντεο, ηχητικό ή link).

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 213-2012997, ώρες 9:00 - 14:00.

Αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το υλικό σας.

Δήμος Μεταμόρφωσης: Εκπαιδευτική εκδήλωση με τίτλο «Ορισμός και είδη κακοποίησης. Πως ο επαγγελματίας αναγνωρίζει τα σημάδια;» (3/6, 17:00)

 Ο Δήμος Μεταμόρφωσης και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας διοργανώνουν εκπαιδευτική εκδήλωση τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, στις 17:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου (Λητούς και Κύμης), σε συνεργασία με τον οργανισμό ΕΛΙΖΑ. Η εκδήλωση έχει τίτλο «Ορισμός και είδη κακοποίησης. Πώς ο επαγγελματίας αναγνωρίζει τα σημάδια;» και απευθύνεται στο εκπαιδευτικό προσωπικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στο παιδαγωγικό προσωπικό των ιδιωτικών και δημοτικών δομών προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας στα τηλέφωνα 2132012981 (κα Βασιλάκη) και 2132012978 (κα Ντούρου).

Όμορφες εικαστικές δημιουργίες μικρών καλλιτεχνών απολαύσαμε στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης»

 


Το Σάββατο 18 Μαΐου, η αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» φιλοξένησε τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής Παιδιών, όπου οι δημιουργίες των μικρών καλλιτεχνών που γέμισαν τον χώρο με χρώματα και φαντασία. Η εκδήλωση αποτέλεσε μια γιορτή της παιδικής δημιουργικότητας και προσέλκυσε πλήθος κόσμου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος της πόλης μας, Μάριος Ψυχάλης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Γιάννης Καλαμπαλίκης, και η Σοφία Φαίδρου, μέλος της παράταξης "Δήμος μπροστά+".

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης δήλωσε σχετικά: «Το Σάββατο απολαύσαμε δημιουργίες μικρών καλλιτεχνών που στόλισαν την αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης». Είμαστε δίπλα στα παιδιά που καλλιεργούν τις εικαστικές τέχνες και με τον δικό τους τρόπο προάγουν τον πολιτισμό και την τέχνη. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη δασκάλα ζωγραφικής Αργυρώ Παφίλη – Καρίμαλη, η οποία αδιάκοπα μεταλαμπαδεύει τη γνώση της ζωγραφικής τέχνης και είναι δίπλα στους μικρούς καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια».

Η έκθεση αυτή αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να παρουσιάσουν το ταλέντο τους στο κοινό. Η τοπική κοινότητα αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή της στην καλλιτεχνική παιδεία και τις πρωτοβουλίες που ενισχύουν την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

"Η γιορτή του Καραγκιόζη" την Παρασκευή 24 Μαΐου στο άλσος Χολαργού


Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού προσκαλεί τα παιδιά στην παράσταση "Η γιορτή του Καραγκιόζη" την Παρασκευή 24 Μαΐου, ώρα 20:00. Η παράσταση θα λάβει χώρα στο θεατράκι άλσους «Κ. Καραμανλή», στη συμβολή των οδών Αετιδέων 1 και Κεραμικού. Στην ιστορία, ο Καραγκιόζης οργανώνει μια μεγάλη γιορτή για το καλοκαίρι, αλλά ο Πασάς το απαγορεύει και στέλνει τους φρουρούς να συλλάβουν τον Καραγκιόζη και να τον φυλακίσουν. Το Θέατρο Σκιών του Θανάση Λιούνη θα παρουσιάσει την παράσταση. Η είσοδος είναι ελεύθερη, προσφέροντας μια διασκεδαστική και πολιτιστική εμπειρία για όλη την οικογένεια.