Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Δήμος Βριλησσίων: Αθλητικά Δρώμενα 2024
Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει μια σειρά αθλητικών εκδηλώσεων το προσεχές διάστημα.


Την Κυριακή 26/05/2024 διοργανώνεται τουρνουά ποδοσφαίρου για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας.
Ώρα προσέλευσης: 08:00
Ώρα έναρξης: 09:00
Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου (Κισσάβου και Ολυμπιονικών)
Τα παιδιά θα αγωνιστούν σε δύο κατηγορίες Α΄,Β΄,Γ΄, Δημοτικού και Δ', Ε΄,ΣΤ΄, Δημοτικού.

Το απόγευμα της Κυριακής 15/05/2024 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής των παιδικών τμημάτων του Δήμου Βριλησσίων.
Η εφετινές επιδείξεις θα περιλαμβάνουν μουσικό αφιέρωμα με γνωστά κομμάτια από παιδικές κινηματογραφικές ταινίες.
Ώρα προσέλευσης: 18:00
Ώρα έναρξης: 19:00
Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Βριλησσίων (Ολυμπιονικών και Σπύρου Λούη)

Το Σάββατο 01/06/2024 θα πραγματοποιηθεί τουρνουά ακαδημιών μπάσκετ με τη συμμετοχή σχολείων και των τμημάτων του Δήμου Βριλησσίων.
Ώρα προσέλευσης: 08:00
Ώρα έναρξης: 09:00
Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Βριλησσίων (Ολυμπιονικών και Σπύρου Λούη)

Το απόγευμα του Σαββάτου 01/06/2024 θα πραγματοποιηθεί επίδειξη με τη συμμετοχή όλων των μελών των τμημάτων εκμάθησης Τένις του Δήμου Βριλησσίων
Ώρα προσέλευσης: 18:00
Ώρα έναρξης: 18:30
Γήπεδο Αναλήψεως και Δωδεκανήσου

Την Κυριακή 02/06/2024 θα πραγματοποιηθεί ο Αγώνας Δρόμου Υγείας
Ώρα προσέλευσης: 08:30
Ώρα εκκίνησης: 10:00
Αφετηρία και Τερματισμός στην Πλατεία Αναλήψεως

Την Κυριακή 22/09/2024 θα πραγματοποιηθεί ο Ποδηλατικός Γύρος Βριλησσίων
Αφετηρία και τερματισμός στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ).
Ώρα προσέλευσης: 09:00
Ώρα έναρξης: 10:00


 

Δήμος Νέας Ιωνίας : Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου επι της οδού Ολυμπίας έναντι της εισόδου του Δημοτικού Σταδίου το Σάββατο 25/05/2024

 
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25/05/2024

 

   Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25/05/2024- ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ DANI GAMBINO-, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ 5 (ΠΕΝΤΕ) ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΤΡΟΧΗΛΑΤΕΣ Η ΜΗ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΠΟΣΟΥ 300 ΕΥΡΩ/ ΕΚΑΣΤΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡ. 150/13-05-2024 ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 16/05/2024 – 21/05/2024 ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:
1. ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΑΔ
2. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ
3. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΤΙΝΩΝ.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΟΝΤΟΣΤΕΡΓΙΟΣ

Δήμος Κηφισιάς : Ετήσια έκθεση του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Παιδιών και Εφήβων

 


Ξεκινά και πάλι η λειτουργία των καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων στην Αγία Παρασκευή

 


Γιάννης Μυλωνάκης: «Στόχος μας να γίνει η πόλη μας ένας Δήμος-Πρότυπο στον τομέα της ανακύκλωσης»

 

Συνεπής στο χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει και έχοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ανακύκλωσης στην πόλη,  ο Δήμος Αγίας  Παρασκευής επαναφέρει από αύριο Παρασκευή 17 Μαΐου, τη λειτουργία χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων) στους καφέ κάδους.

Σε πρώτη φάση οι καφέ κάδοι θα λειτουργήσουν  σε υπεραγορές, οπωροπωλεία, επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, λαϊκές αγορές και άλλους οργανισμούς και ακολούθως πλησίον κατοικιών. 

Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί από την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, 35 καφέ κάδοι, ενώ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα συλλογής και οι Δημοτικοί παιδικοί Σταθμοί. Προηγήθηκε ολοκληρωμένη εκπαίδευση όλων των μελών του προσωπικού καθαριότητας, ως προς την ορθή λειτουργία του απορριμματοφόρου.

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας των καφέ κάδων, ο  Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης επισημαίνει σχετικά:

«Όπως υποσχεθήκαμε στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής,  από αύριο ξεκινάμε και πάλι τη λειτουργία των καφέ κάδων συλλογής  βιοαποβλήτων στην πόλη μας. Ήρθε επιτέλους η ώρα να αξιοποιήσουμε τον εξοπλισμό που είχαμε παραλάβει ως Δήμος από την Περιφέρεια το 2020, με στόχο να ενισχύσουμε  την ανακύκλωση και  να κάνουμε την πόλη μας ένα Δήμο-Πρότυπο σε αυτόν τον τομέα. Έχοντας ως προτεραιότητα την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων μας, θα συνεχίσουμε τη συστηματική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου μας. Δεσμευόμαστε πως κάθε ευρώ των πολιτών θα πιάνει τόπο και θα αξιοποιείται, με στόχο να γίνει η Αγία Παρασκευή μία πόλη σύγχρονη, βιώσιμη, φιλική προς  τους κατοίκους της».

Διαδικασία χωριστής συλλογής στους καφέ κάδους και αποκομιδή

Ο Δήμος θα πραγματοποιεί την αποκομιδή των βιοαποβλήτων από  τους  καφέ κάδους, με ειδικό απορριμματοφόρο, το οποίο έχει ενσωματωμένο σύστημα πλύσης κάδου και το υλικό θα οδηγείται σε μονάδα κομποστοποίησης για την παραγωγή υψηλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικού υλικού (κόμποστ). 

Σημειώνεται πως στους καφέ κάδους-που σημειωτέον διαθέτουν κλειδαριά, απορρίπτονται μόνον υπολείμματα τροφών όπως φρούτα, λαχανικά, υπολείμματα από μαγειρεμένο κρέας και ψάρια, ζυμαρικά, υπολείμματα καφέ κ.ά. Τα βιοαπόβλητα αποτελούν περίπου το 40% του συνόλου των παραγόμενων οικιακών αποβλήτων οπότε η χωριστή συλλογή τους και η διάθεσή τους για την παραγωγή κομπόστ μόνο οφέλη προσφέρει, πρωτίστως στο περιβάλλον μας, εφόσον αποφεύγεται η ταφή τους.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, στους πολίτες που διαμένουν σε οδούς πλησίον των σημείων τοποθέτησης των κάδων και επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων, θα διατεθεί το ειδικό κλειδί ανοίγματος του κάδου.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το άρθρο 50 του ν. 4819/2021 τίθεται σαφής υποχρέωση, χωριστής συλλογής για τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ανεξαρτήτως δυναμικότητας που λειτουργούν σύμφωνα με την υπ’αρ. 16228/2017 (Β’1723) ΚΥΑ καθώς και για ειδικές κατηγορίες επιχειρήσεων όπως εγκαταστάσεις τροφίμων, λαχαναγορές, υπεραγορές τροφίμων και κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής καλεί όλους τους εμπλεκόμενους, να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή για την ομαλή έναρξη της χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και τη σωστή χρήση του κάδου. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία δείτε εδώ και επικοινωνήστε  στο τηλ. 213 2004500 εσ. 571, ή μέσω e-mail: kathariotita@agiaparaskevi.gr

Δήμος Χαλανδρίου: Ανακοίνωση πρόσληψης 30 ατόμων για καλοκαιρινή φύλαξη και αθλητική κατασκήνωση 2024

 


Αφορά στην πρόσληψη συνολικά τριάντα (30) ατόμων για τις ανάγκες των προγραμμάτων «Καλοκαιρινή φύλαξη με δημιουργική απασχόληση στα σχολεία , 2024» και «Αθλητική Κατασκήνωση 2024» καθώς και την αίτηση και υπεύθυνες δηλώσεις.

Δείτε αναλυτικότερα και κατεβάστε:

 

68ΦΝΩΗΔ-ΦΟΨ-1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤIKΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ 2024

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΚΩΛΥΜΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ 2024

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ δεν έχω καταδικαστεί ΓΙΑ παιδικους σταθμους και Σχολεια

 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες υποβάλλουν  την αίτηση συμπληρωμένη για τον κωδικό που τους αφορά , υπογεγραμμένη και συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στο  Δήμο Χαλανδρίου, Αγίου Γεωργίου 30, Χαλάνδρι, Τμήμα πρωτοκόλλου , απευθύνοντάς την προς τη Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Τμήμα Ιδ. Δικαίου προσωπικού.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές από 17/5/2024 έως και 27/5/2024.