Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Δωρεάν κατασκήνωση για παιδιά των Βριλησσίων-Από 3/6 έως 10/6 οι αιτήσεις

 


Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω της Αντιδημαρχίας Οικογενειακής Πολιτικής, Ισότητας και Προσχολικής Ηλικίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων ενημερώνει ότι μπορούν να φιλοξενηθούν δωρεάν 30 παιδιά ανά περίοδο στις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

Συγκεκριμένα, μπορούν να συμμετέχουν παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών (γεννημένα μεταξύ 2018-2012) σε δύο κατασκηνωτικές περιόδους.

ΠΕΡΙΟΔΟΙ:

Β΄ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Άφιξη, Πέμπτη 11/07/2024 – Αναχώρηση, Τετάρτη 24/07/2024

Γ ΄ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Άφιξη, Σάββατο 27/07/2024 – Αναχώρηση, Παρασκευή 09/08/2024

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα τα προσκομίσετε στην Αντιδημαρχία Οικογενειακής Πολιτικής, Ισότητας και Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου Βριλησσίων (Λ.Πεντέλης 62) ή στο email ant.oikogeneias@vrilissia.gr από την Δευτέρα 03/06/2024 έως και την Δευτέρα 10/6/2024.

Οι εγγραφές θα γίνουν μόνο από τους γονείς των παιδιών ή τους έχοντες την επιμέλεια οι οποίοι θα φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα. 

421242354 895099522401274 2417628949730506191 n

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Α) Για την εγγραφή, οι γονείς ή οι έχοντες την επιμέλεια των παιδιών θα πρέπει να φέρουν (φυσικά ή ηλεκτρονικά) τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας του γονέα.

2. Μία πρόσφατη φωτογραφία του παιδιού.

3. Ιατρική βεβαίωση, ότι το παιδί είναι κλινικά υγιές, έχουν γίνει οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, δεν πάσχει από δερματολογικό ή άλλο μεταδοτικό νόσημα και ότι μπορεί να συμμετάσχει στις αθλητικές δραστηριότητες της κατασκήνωσης.

4. Φωτοτυπία βιβλιαρίου υγείας με τους εμβολιασμούς συμπεριλαμβανομένης και της 1ης σελίδας με τα στοιχεία του παιδιού.

5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή Βεβαίωση Οικογενειακής Κατάστασης από το Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών. ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι πιστοποιητικό/ληξιαρχική πράξη γέννησης).

6. Σε περίπτωση διαζυγίου, δικαστική απόφαση που ορίζει τον έχοντα την επιμέλεια του παιδιού.

7. Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας για κατοίκους του Δήμου Βριλησσίων: αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Ε1 και ένας πρόσφατος λογαριασμός (ΕΥΔΑΠ, παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας ή φυσικού αερίου, παρόχου Σταθερής ή Κινητής Τηλεφωνίας).

8. Επισημαίνεται ότι θα ισχύουν οι εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις, όσον αφορά το προσκομιζόμενο πιστοποιητικό, στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της διασποράς του Covid-19.

Για την εγγραφή των παιδιών υπηκόων άλλων χωρών απαιτούνται:

1. Μία πρόσφατη φωτογραφία του παιδιού.

2. Ιατρική βεβαίωση, ότι το παιδί είναι κλινικά υγιές, έχουν γίνει οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, δεν πάσχει από δερματολογικό ή άλλο μεταδοτικό νόσημα και ότι μπορεί να συμμετάσχει στις αθλητικές δραστηριότητες της κατασκήνωσης.

3. Φωτοτυπία βιβλιαρίου υγείας με τους εμβολιασμούς συμπεριλαμβανομένης και της 1ης σελίδας με τα στοιχεία του παιδιού.

4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης επικυρωμένο από προξενική αρχή ή με επίσημη μετάφραση από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. ΠΡΟΣΟΧΗ :όχι πιστοποιητικό/ληξιαρχική πράξη γέννησης.

5. Φωτοτυπία του διαβατηρίου του γονέα που πραγματοποιεί την εγγραφή.

6. Φωτοτυπία του διαβατηρίου του παιδιού.

7. Φωτοτυπία της άδειας παραμονής του γονέα που πραγματοποιεί την εγγραφή.

8. Φωτοτυπία της άδειας παραμονής του παιδιού.

9. Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας για κατοίκους του Δήμου Βριλησσίων: αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Ε1 και ένας πρόσφατος λογαριασμός (ΕΥΔΑΠ, παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας ή φυσικού αερίου, παρόχου Σταθερής ή Κινητής Τηλεφωνίας).

10. Επισημαίνεται ότι θα ισχύουν οι εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις, όσον αφορά το προσκομιζόμενο πιστοποιητικό, στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της διασποράς του Covid-19.

Σημειώνεται ότι όλα τα ανωτέρω έγγραφα πρέπει να είναι σε ισχύ. Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς ή οι έχοντες αρμοδίως την επιμέλεια των παιδιών, κατά την διαδικασία εγγραφής θα ενημερωθούν για τον κανονισμό λειτουργίας των Παιδικών Εξοχών και θα υπογράψουν τις σχετικές άδειες συμμετοχής των παιδιών. Ο απαιτούμενος ιατρικός έλεγχος για τα παιδιά, δύναται να πραγματοποιείται είτε από τον οικογενειακό Ιατρό – Παιδίατρο - Δερματολόγο, Η παράδοση και παραλαβή των παιδιών θα γίνεται μόνο από τους γονείς ή τους νομίμως έχοντες την κηδεμονία αυτών ή τους έχοντες σχετική εξουσιοδότηση. Ουδεμία εξαίρεση θα γίνει αποδεκτή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210 6135611 (εσωτ. 1004) αρμόδια υπάλληλος Κατερίνα Κασιμάτη.

Δήμος Ηρακλείου: Καλοκαίρι στη Νοσταλγία - Ο θερινός κινηματογράφος ξεκινά τις προβολές

 


Η Νοσταλγία, το δημοτικό θερινό σινεμά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ανάβει για ακόμα ένα καλοκαίρι τη μηχανή προβολής, βγάζει τα τραπεζάκια και τις καρέκλες στην αυλή του, ανοίγει τις πόρτες του και περιμένει τις φίλες και τους φίλους του κινηματογράφου, μικρούς και μεγάλους, σε καθημερινά ταξίδια στον κόσμο της 7ης Τέχνης. Πρώτη προβολή, το Σάββατο 1η Ιουνίου στις 21.00 με την «Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ» και πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Άντονι Χόπκινς.

Ο δημοτικός κινηματογράφος Νοσταλγία βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Κέας και Τερψιχόρης, λίγα μέτρα από τον σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο. Λειτουργεί κάθε καλοκαίρι από τα τέλη της άνοιξης έως τα μέσα φθινοπώρου και για όσο το επιτρέπουν οι εκάστοτε καιρικές συνθήκες.

Υπεύθυνη για τη λειτουργία του είναι η δημοτική επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ΚΕΑΕΔΗΑ, η οποία και φέτος συνεργάζεται με εταιρείες διανομής για να φέρει στην οθόνη της Νοσταλγίας ταινίες πρώτης προβολής, ταινίες που κέρδισαν το κοινό κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν αλλά και κλασσικές, αξέχαστες ταινίες από τον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο σε καθημερινές προβολές. Φυσικά, δεν θα λείψουν και οι ταινίες για τα παιδιά σε ειδικές ζώνες.

Στα εισιτήρια θα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις για τα παιδιά κάτω των 12 ετών, για τους φοιτητές, για ανέργους αλλά και για τους ενήλικες άνω των 65 ετών.

Παράλληλα, κάθε Τετάρτη θα υπάρχει θέατρο σκιών με τον αγαπημένο ήρωα Καραγκιόζη.

Τηλέφωνο για πληροφορίες στη ΚΕΑΕΔΗΑ 2102773731.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών στο site του Δήμου iraklio.gr.

«Και αυτό το καλοκαίρι σας περιμένουμε στην πιο όμορφη αυλή της πόλης, στην αυλή της Νοσταλγίας για να απολαύσουμε βραδιές ταξιδεύοντας στον κόσμο του σινεμά. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στην ΚΕΑΕΔΗΑ που και φέτος ετοίμασαν τον δημοτικό μας κινηματογράφο ώστε να φιλοξενήσει με τις καλύτερες συνθήκες το κοινό. Ραντεβού στη Νοσταλγία λοιπόν», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Ξεκινούν οι εγγραφές για την καλοκαιρινή κατασκήνωση 28.05.2024 – 11.06.2024

 



Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού ανάμεσα στις άλλες κοινωνικές του δραστηριότητες, διοργανώνει πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών ηλικίας 6 – 16 ετών που διαμένουν στο Δήμο , προερχόμενα από άνεργες οικογένειες , από μονογονεϊκές , με γονείς Α.Μ.Ε.Α , ή με μέλη Α Μ Ε Α στην οικογένειά τους , πολύτεκνων οικογενειών αλλά και εκείνων των παιδιών , που προέρχονται από ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες , που αδυνατούν να επωμισθούν τα έξοδα που απαιτούνται για την συμμετοχή τους  σε θερινές κατασκηνώσεις.

Η κατασκηνωτική  περίοδος θα έχει διάρκεια  15 ημερών και συγκεκριμένα :
Από τις 18 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου 2024

Η επιλογή των παιδιών θα γίνει σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται από την  Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου, όπως αυτά αναφέρονται στην 109/2024 (και με αρ. πρωτ. 8979/23-05-2024 , ΑΔΑ: ΨΕΛΟΗΒ-ΝΧΝ) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων και με προϋπόθεση ότι υπάρχουν κενές θέσεις στην  κατασκηνωτική περίοδο.

Ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων από  28.05.2024 έως 11.06.2024

Οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα υποβληθούν στο γραφείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας ,  Παιδείας  Πολιτισμού και  Αθλητισμού  (Τερτσέτη 44, Νέο Ψυχικό,  ισόγειο από ώρα 10:00 – 15:00)  ή ηλεκτρονικά στο email:  pronoia@0177.syzefxis.gov.gr

Πληροφορίες:   2132014625, 2132014650, 2132014600 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 15:00)                                                                                        

Απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής που κατατίθενται μαζί με το έντυπο της αιτήσεως :

 Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης  (πρόσφατο –εφόσον δεν είναι δημότης  Φιλοθέης-Ψυχικού)

Φωτοτυπία φορολογικής δήλωσης Ε1 και εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικού έτους 2023 ή σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί η φορολογική δήλωση σύμφωνα με τις προθεσμίες της Α.Α.Δ.Ε , του φορολογικού έτους 2022.

Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν  έχουν δικαίωμα διαμονής των παιδιών τους σε κατασκήνωση  από  το ασφαλιστικό  τους  ταμείο

Επιπλέον δικαιολογητικά ανά περίπτωση:

Βεβαίωση χρόνου ανεργίας σε ισχύ ( για την απόδειξη της ιδιότητας του ανέργου)

Κάρτα πολυτεκνίας ή πιστοποιητικό ΑΣΠΕ, αν δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. (για την πολυτεκνία)

Απόφαση υγειονομικής επιτροπής ΚΕΠΑ με  ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω (για γονείς  ή αδελφό/ή  Α.Μ.Ε.Α)

Αποδεικτικό ένταξης στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Διαζευκτήριο ή δικαστική απόφαση ή σχετικές νομικές ενέργειες  ότι τελεί σε διάσταση  , ή ιδιωτικό συμφωνητικό ή υπεύθυνη δήλωση επιμέλειας παιδιών (για μονογονεϊκή οικογένεια)

Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ, ΟΤΕ, Κινητής Τηλεφωνίας κτλ ή ηλεκτρονικό μισθωτήριο σε ισχύ

Φωτοτυπία άδειας διαμονής σε ισχύ ή βεβαίωση ανανέωσής της (για αλλοδαπούς)

Η Διεύθυνση  κατά τη διαδικασία της επιλογής των δικαιούχων , δύναται να ζητήσει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κριθεί απαραίτητο και  αν  απαιτηθεί  , να  συντάξει  έκθεση  Kοινωνικής  Έρευνας από  τον  Κοινωνικό  Λειτουργό.

Η βεβαίωση παιδιάτρου με φωτογραφία του παιδιού για τον πλήρη εμβολιασμό του , καθώς ότι δεν πάσχει από υποκείμενα νοσήματα, θα προσκομισθεί απαραιτήτως , σε διάστημα 5 ημερών , μετά την κατάρτιση των πινάκων επιλογής των δικαιούχων για τη δυνατότητα συμμετοχής του παιδιού στην κατασκήνωση

Οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα υποβληθούν στο γραφείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας ,  Παιδείας  Πολιτισμού και  Αθλητισμού  (Τερτσέτη 44, Νέο Ψυχικό,  ισόγειο από ώρα 10:00 – 15:00)  ή ηλεκτρονικά στο email:  pronoia@0177.syzefxis.gov.gr

Πληροφορίες:   2132014625, 2132014650, 2132014600 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 15:00)                                         

Απόφαση ΔΣ 109/2024    

AΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ 2024

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ                 

Ανακοίνωση - δίμηνη παράταση παραμονής της λαϊκής Αγοράς Πεύκης στην οδό Παύλου Μελά λόγω εργασιών ήπιας ανάπλασης στο Ο.Τ 25Α του Δήμου

 

Σας γνωρίζουμε την παράταση παραμονής της λαϊκής αγοράς που λειτουργεί αυτή την περίοδο στην οδό Παύλου Μελά για δύο ακόμα μήνες, και την μη μεταφορά και λειτουργία της στην οδό Υψηλάντου όπως ήταν προγραμματισμένο, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης στο Ο.Τ 25Α του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης: Εκδήλωση Μνήμης για την Επέτειο "Άλωση της Κωνσταντινούπολης 1453 - Εάλω η Πόλις"

 



Ο Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης - Λυκόβρυσης "ΙΩΝΙΑ"  σας προσκαλούν στην Εκδήλωση Μνήμης για την Επέτειο "Άλωση της Κωνσταντινούπολης 1453 - Εάλω η Πόλις", την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

 

• Ομιλήτρια Δήμητρα Παναγιωτοπούλου (Φιλόλογος - Εκπαιδευτικός).

 

• Απαγγελία Ντοκιμαντέρ: Χρήστος Φωτίδης (Ηθοποιός).

 

• Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία "Ιονίου Φωνές" της Κερκυραϊκής Εστίας Αθηνών.

Μαέστρος ο Αιμίλιος Γιαννακόπουλος.

 

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης δήλωσε σχετικά:

 

"Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση θα φιλοξενήσουμε στο δημοτικό θέατρο της Πεύκης τον ιστορικό σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης - Λυκόβρυσης "ΙΩΝΙΑ", μια επετειακή ημέρα, την 29η Μαΐου, ημέρα μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Ξημερώματα της 29ης Μαΐου 1453, η πόλις εάλω, από τους Οθωμανούς Τούρκους, γράφοντας ένα μελανό κεφάλαιο της παγκόσμιας ιστορίας. Ο Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης τιμά την 29η Μαΐου και αποδίδει φόρο τιμής στους ηρωικούς υπερασπιστές της Πόλης, σε όσους θυσιάστηκαν και έδωσαν το μήνυμα της διαχρονικής προσφοράς της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στο παγκόσμιο στερέωμα".