Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Δήμος Βριλησσίων - «ΑΗΔΟΝΙΔΕΙΑ 2024»: Συναυλία-αφιέρωμα στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη

 


Μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του εμβληματικού Δασκάλου της παραδοσιακής μας μουσικής Χρόνη Αηδονίδη διοργανώνει ο Δήμος Βριλησσίων στο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Υψηλάντου, Άνω Βριλήσσια).

Την Κυριακή 16/06/2024 στις 21:00 η πόλη μας τιμά τη μνήμη του μεγάλου καλλιτέχνη που διέσωσε, διαμόρφωσε, δημιούργησε και δίδαξε την πλούσια μουσική μας παράδοση.

Ο Χρόνης Αηδονίδης έζησε στα Βριλήσσια και με τη σεμνή του παρουσία τίμησε την πόλη μας, ενώ για αρκετά χρόνια διετέλεσε ιεροψάλτης στον ιερό ναό Αναλήψεως του Κυρίου Βριλησσίων. Η πόλη μας τίμησε τον κορυφαίο μας ερμηνευτή και μουσικό εν ζωή. Τα «ΑΗΔΟΝΙΔΕΙΑ» διοργανώνονται στην πόλη μας κάθε χρόνο από το 2017.

 Η εφετινή διοργάνωση είναι όμως, διαφορετική, καθώς είναι η πρώτη μετά την απώλειά του ανθρώπου που με τις ερμηνείες του ένωσε την Θράκη με την Πόλη και τη Μικρά Ασία, το παραδοσιακό μας τραγούδι με τη βυζαντινή μουσική. Το έργο του είναι μια γέφυρα με τις αλησμόνητες πατρίδες. Αγκάλιασε τους πρόσφυγες του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Πόλης και της Ανατολικής Θράκης.

Τη συναυλία θα παρουσιάσει ο βιογράφος και προσωπικός φίλος του Χρόνη Αηδονίδη, συγγραφέας, Κώστας Παπασπήλιος. Τραγουδούν: Μπάµπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη, Νίκος Καραγιάννης. Συνοδεύει 5µελής παραδοσιακή ορχήστρα. Στην εκδήλωση συµµετέχει το Τµήµα Παραδοσιακών Χορών του Δήµου Βριλησσίων (Διδασκαλία - Χορογραφίες : Άντα Συριάτου). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Στην μεγαλύτερη έκθεση για το Περιβάλλον δεκάδες μαθητές από τα Βριλήσσια


Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες από τρία δημοτικά σχολεία της πόλης μας, το 4ο , το 5ο και το 6ο ξεναγήθηκαν στους χώρους της μεγαλύτερης έκθεσης για τον Περιβάλλον της 3ης Attica Green Expo στο κλειστό γήπεδο του Π. Φαλήρου.  

Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση, την προστασία του περιβάλλοντος και την κυκλική οικονομία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της έκθεσης που στόχο έχουν την καλλιέργεια περιβαλλοντικής ενσυναίσθησης. Τα παιδιά υποδέχθηκε στο περίπτερο του Δήμου Βριλησσίων ο Δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Χρήστο Γούναρη.

 cf3ea0de 2b53 4ebc 93c7 f798aaf09df3 1

«Με σειρά δράσεων επενδύουμε στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στους μαθητές και τις μαθήτριες των Βριλησσίων, γιατί τα παιδιά μας είναι οι αυριανοί πολίτες. Το βιωματικό παιχνίδι συνδυάζει την ψυχαγωγία με τη γνώση και βοηθά τα παιδιά να αφομοιώσουν καλύτερα τις έννοιες της διαλογής των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης και της φροντίδας για το περιβάλλον, την πόλη και τον πλανήτη μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης.

3cb59c3e fed9 4498 9883 41a71658e446

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα Βριλήσσια έγιναν για λίγο «δημότες»... της Πρασινούπολης και ξεναγήθηκαν στα σπίτια του πράσινου οικισμού, μαθαίνοντας τον τρόπο με τον οποίο η επαναχρησιμοποίηση των υλικών βοηθά τον πλανήτη μας. Έπαιξαν στο πράσινο survivor, αλλά και σε πολλά άλλα διαδραστικά παιχνίδια μαθαίνοντας για την αξία της ανακύκλωσης και τις βασικές αρχές προστασίας του περιβάλλοντος. 

 viber image 2024 05 30 12 03 49 348

viber image 2024 05 30 15 35 26 501

Σχολή Γονέων Βριλησσίων : Τελευταία συνάντηση με θέμα «Η αποτελεσματική επικοινωνία γονέων και εκπαιδευτικών» αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Κοσμόπουλου

 


Αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Κοσμόπουλου θα είναι η τελευταία για φέτος συνάντηση του επιτυχημένου θεσμού της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 07/06/2024 στις 19:30 στην αίθουσα του πάρκου Μ. Θεοδωράκης (πρ. ΤΥΠΕΤ).

Στην εκδήλωση με τη θεματική «Η αποτελεσματική επικοινωνία γονέων και εκπαιδευτικών» ομιλητές θα είναι ο Νίκος Τομαράς Σύμβουλος / Ψυχοθεραπευτής και συντονιστής της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων, η Δρ. Μαρία Γιαλλούση εκπαιδευτικός και συγγραφέας και η Φωτεινή Νταρακλίτσα Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Ειδικής Αγωγής.

Η Σχολή Γονέων της Αντιδημαρχίας Οικογενειακής Πολιτικής του Δήμου Βριλησσίων έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους γονείς στο δύσκολο έργο τους.

Οι γονείς αποκτούν γνώση με τη βοήθεια των ειδικών αλλά και με το μοίρασμα που γίνεται στις ομάδες. Ανακαλύπτουν ότι δεν είναι μοναδικοί ως προς τα συναισθήματα που βιώνουν, τις σκέψεις και τις δυσκολίες που συναντούν.

Το πρόγραμμα αυτό έχει στόχο να βοηθήσει τους γονείς στις σχέσεις με τα παιδιά τους και τους εκπαιδευτικούς και να δώσει την ευκαιρία, πέρα από τις ποικίλες ατομικές διαφορές, να σταθούν στα κοινά σημεία που τους ενώνουν, σε δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, σε παρόμοιες σκέψεις και συναισθήματα. Η ομάδα έχει δύναμη και βοηθιέται από την εμπιστοσύνη που αναδύεται μέσα από τη λειτουργία της.

Ο Γιάννης Κοσμόπουλος, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις αρχές Μαΐου, ήταν Διευθυντής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων, Συντονιστής της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων, Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ. Ως Ειδικός Παιδαγωγός και Εκπαιδευτής Ενηλίκων, υπήρξε υπόδειγμα εκπαιδευτικού και επιστήμονα, ενώ αφήνει πίσω του πλούσιο συγγραφικό έργο. Ο αδόκητος χαμός του συγκλόνισε την τοπική κοινωνία των Βριλησσίων, στην οποία ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Για το έργο και την προσφορά του Γιάννη Κοσμόπουλου στην εκπαίδευση και στην πόλη μας θα μιλήσει η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Βριλησσίων Ευαγγελία Καλογεράκη


Δήμος Βριλησσίων: Ελάτε να πρασινίσουμε τον ποδηλατόδρομο της Αγ. Αντωνίου την Τετάρτη 5/6 στις 18:00

 


Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στην πρώτη δράση του νεοσύστατου Σώματος Εθελοντών του Δήμου Βριλησσίων. Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου μας και τον περιβαλλοντικό οργανισμό We4All φυτεύουμε κυπαρίσσια και δάφνες Απόλλωνα στα παρτέρια στον ποδηλατόδρομο της οδού Αγίου Αντωνίου.

Πρασινίζουμε τον ποδηλατόδρομο και ομορφαίνουμε έναν κεντρικό δρόμο της πόλης μας!
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Βριλησσίων μετά τη φύτευση θα εγκαταστήσει στο σημείο αυτόματο πότισμα για την φροντίδα των νέων δέντρων. Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί στα παρτέρια του ποδηλατόδρομου στην Αγίου Αντωνίου από το ύψος της 25ης Μαρτίου έως τον παράδρομο της Αττικής Οδού.

Σημείο συνάντησης μας στις 6 το απόγευμα θα είναι στη συμβολή Αγίου Αντωνίου και 25ης Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6983115157 Μαρίνος Σακελλαριάδης Εντεταλμένος Σύμβουλος Εθελοντισμού Δήμου Βριλησσίων.

Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού : Διήμερο στο Καρπενήσι με πεζοπορία και river trekking στο Φαράγγι «Πάντα Βρέχει»

 


Δήμος Μεταμόρφωσης: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος ακουστικής ικανότητας (5/6/2024, 10:00-14:00)

 Το Τμήμα Προάσπισης & Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και την Εταιρεία AKOUSTIKA MEDICA, διοργανώνει δράση πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης της ακουστικής ικανότητας με τίτλο «Αγαπήστε τα αυτιά σας».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακουστικής ικανότητας (ωτοσκόπηση) που θα πραγματοποιηθεί από συνεργαζόμενο ΩΡΛ Ιατρό την Τετάρτη 5 Ιουνίου 10:00-14:00 στο 3ο ΚΑΠΗ του Δήμου Μεταμόρφωσης (Δημοκρίτου 16).