Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Σπήλιος Ζαχαρόπουλος: Ο κορυφαίος αθλητής υποψήφιος στις Ευρωεκλογές - Μεγάλη τιμή για την Πλεύση Ελευθερίας και την Ζωή Κωνσταντοπούλου

 

 


Ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της χώρας μας, τόσο στον αθλητισμό όσο και στην πολιτική σκηνή. Κατέχοντας τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης στα 1.500 μέτρα, και έχοντας εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολυάριθμα ευρωπαϊκά φόρουμ, συνδυάζει την αθλητική αριστεία με την κοινωνική προσφορά, ενώ ως προπονητής του Παναθηναϊκού και των Εθνικών Ομάδων Στίβου, έχει συμβάλει στην ανάπτυξη πολλών αθλητών και την ανάδειξη της χώρας μας διεθνώς. 

Ταυτόχρονα, είναι αφοσιωμένος στην πολιτική και κοινωνική του δράση, καθώς έχει διατελέσει Διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής “Αθλητισμός για Όλους”. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει πολλές σημαντικές θέσεις, όπως Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου και μέλος του Δ.Σ. της UNICEF Ελλάδος. Ο ίδιος, αντιμετωπίζει την πολιτική του σταδιοδρομία με ακεραιότητα και πίστη στις αρχές του, γεγονός που αποδεικνύονται από την παραίτησή του από τη βουλευτική του έδρα προς όφελος του κόμματος του.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή "Ανάλυσε το", ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, τοποθετήθηκε πάνω σε φλέγοντα ζητήματα όπως η ακρίβεια, η οικονομία και ο πόλεμος στη Παλαιστίνη, δίνοντας χρήσιμες απαντήσεις και εκφράζοντας με σαφήνεια τους πολιτικούς του στόχους. (Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα ΕΔΩ)Η συμμετοχή του Σπήλιου Ζαχαρόπουλου στην πολιτική και το ευρωψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας, είναι μεγάλη τιμή για την χώρα, το κόμμα, και την ίδια την Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως είχε αναφέρει και η ίδια στο παρελθόν (Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα ΕΔΩ)


Ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, με την παρακάτω ανακοίνωση, καλεί τις φίλες και τους φίλους του να τον στηρίξουν με την ψήφο τους στης Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου: 
Σπήλιος Ζαχαρόπουλος – Μερικά στοιχεία


Πρωταθλητής στίβου σε Πανελλήνιο, Διαβαλκανικό και Πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχει διατελέσει προπονητής του Παναθηναϊκου Αθλητικού Ομίλου και Εθνικών Ομάδων Στίβου.

Έχει εκπροσωπήσει επανειλημμένα ως Εθνικό Αθλητικό Στέλεχος την χώρα μας σε Ευρωπαϊκά FORΑ και συνδιασκέψεις .

Οι πιο σημαντικές επιτυχίες ως αθλητής

– Αργυρός Πρωταθλητής Ευρώπης στα 1.500 μ. (1972, Γκρενόμπλ, Γαλλία)

– Χρυσός Πρωταθλητής στα 1.500 μ. στο Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Πρωτάθλημα FISU (Βουλγαρία)

– Κατάκτηση 14 φορές του Πρωταθλήματος Ελλάδος στους δρόμους ημιαντοχής (1969-1979)

Η διαδρομή του ως προπονητής, οι θέσεις που κατείχε και οι ευρωπαϊκές του δραστηριότητες

– Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος

– Εθνικές Ομάδες Στίβου

– Διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού (Υφ. Πολιτισμού)

– Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής “Αθλητισμός για Όλους”

– Πρόεδρος “Συλλόγου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου” (Σ.Ε.Β.Α.Σ)

– Κοσμήτορας Ένωσης Διεθνών Ελλήνων Αθλητών Στίβου

– Μέλος Δ.Σ της UNICEF Ελλάδος

– Εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο και Ευρωπαϊκά FORUM Αθλητισμού

– Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκές Συνόδους ως επικεφαλής Εθνικής αντιπροσωπείας, ευρωπαϊκά Forum και Συνδιασκέψεις.

Ολόκληρη η Συνέντευξη του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. και υποψήφιου Ευρωβουλευτή Φίλιππου Καμπούρη στην Έντυπη Πλατεία

 
Κύριε πρόεδρε ξεκινώντας θα ήθελα να ρωτήσω αν θεωρείται ότι το ΛΑ.Ο.Σ. θα μπορέσει σε αυτές τις εκλογές να κάνει την διαφορά;

«Σε αυτές τις Ευρωεκλογές τις 9ης Ιουνίου, ήρθε η ώρα επιτέλους να τιμωρήσουμε όλους αυτούς που κατέστρεψαν και καταστρέφουν καθημερινά την πατρίδα μας - την Ελλάδα μας, να τιμωρήσουμε όλους αυτούς που θέλουν να εξαφανίσουν την θρησκεία μας - την Ορθοδοξία μας, ήρθε η ώρα να τιμωρήσουμε όλους αυτούς που θέλουν να διαλύσουν τον ιερό θεσμό της οικογένειας.

Ο ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ είναι έτοιμος να δώσει τις μεγάλες μάχες απέναντι σε όλους αυτούς που μας κλέβουν καθημερινά την τσέπη μας, μας αρπάζουν τα σπίτια μας, καταστρέφουν τα όνειρα τα δικά μας και των παιδιών μας.

Ποια είναι η θέση σας για την ακρίβεια και την καθημερινότητα του πολίτη;

Ζούμε καθημερινά όλοι μας σε έναν μόνιμο πόλεμο επιβίωσης. Με οικογένειες να μην έχουν τα βασικά να προσφέρουν στα παιδιά τους. Άνθρωποι να πνίγονται από χρέη και να μην μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Μας κατάντησαν ζητιάνους αυτοί που μας έκλεψαν και συνεχίζουν να μας κλέβουν. Θέλουν να είμαστε τα ανθρωπάκια τους. Να μας χαστουκίζουν, να μας πατάνε κάτω και να τους λέμε και ευχαριστώ. Θα το επιτρέψουμε; Δεν ήρθε η ώρα να τους τιμωρήσουμε;

Εδώ και αρκετό καιρό γίνεται μεγάλη συζήτηση σχετικά με τον τομέα της υγείας, το κόμμα σας τι θέση θα πάρει;

Μέσα σε ενάμιση χρόνο εξαιτίας του διαλυμένου συστήματος υγείας έχασα όλη μου την οικογένεια. Τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και την αδερφή μου. Έδωσα έναν όρκο. Να μην επιτρέψω να φύγει από τη ζωή κανένας άλλος άνθρωπος άδικα. Γιατί δυστυχώς κάποιοι δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.

Το μόνο που ενδιαφέρει το πολιτικό σύστημα είναι τα χρήματα. Και τίποτα άλλο. Δεν τους νοιάζει εάν πεινάτε, πως θα ζήσετε, πως θα τα βγάλετε πέρα. Δεν τους νοιάζει. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η τσέπη τους.

Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι ο ΛΑ.Ο.Σ. – ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ πήρε μία ανθρώπινη απόφαση. Την οποιαδήποτε χρηματοδότηση θα δικαιούται θα τη προσφέρει πίσω στον Έλληνα και στην Ελληνίδα που έχει ανάγκη. Φτάνει πια με τα κόμματα της κερδοσκοπίας που αφήνουν τον Έλληνα μόνο και εγκαταλειμμένο .

Ήρθε η ώρα για πράξεις γιατί εμείς ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΤΟΛΜΑΜΕ!

Ποια είναι η θέση σας για τον νόμο που πέρασε πρόσφατα η κυβέρνηση σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια;

Ο ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση το νόμου για το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών. Είμαστε ξεκάθαρα κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα - ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Ένα παιδί χρειάζεται τη μητέρα και τον πατέρα του. Είναι αδιανόητο όλο αυτό που θέλουν να μας επιβάλουν πλέον και με το νόμο. Το αφύσικο να το παρουσιάζουν ως φυσιολογικό. Έχουν μπερδέψει πλέον τα παιδιά μας με αυτά που βλέπουν, ακούν και ζουν. Ακούς τον Γιωργάκη οχτώ ετών να λέει πως θέλει να παντρευτεί και να κάνει παιδιά με τον συμμαθητή του τον Κωστάκη. Η κατάσταση ξεφεύγει. Εμείς ο ΛΑ.Ο.Σ. - ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ να είσαστε σίγουροι πως θα ρίξουμε και θα καταργήσουμε αυτόν τον εγκληματικό νόμο που θέλει να συντρίψει τον ιερό θεσμό της οικογένειας.

Ναι αλλά τα κόμματα του κοινοβουλίου που ανήκουν στον ίδιο χώρο με εσάς, στο λεγόμενο πατριωτικό, πήραν αρνητική θέση έτσι δεν είναι;

Τα υποτιθέμενα πατριωτικά κόμματα του Κοινοβουλίου που προάγουν υποτίθεται την οικογένεια και την θρησκεία εγκλημάτησαν και αυτά με τον χειρότερο τρόπο. Γιατί θα μπορούσαν να είχαν εμποδίσει – σταματήσει όλο αυτό τον νόμο έγκλημα. Πως; Τους το είχαμε πει. Εάν είχε παραιτηθεί σε μία εκλογική περιφέρεια ο βουλευτής τους και μαζί όλοι οι επιλαχόντες βουλευτές της ίδιας εκλογικής περιφέρειας, θα έκλεινε η βουλή και θα πηγαίναμε σε εθνικές τοπικές εκλογές. Όπως είχε γίνει στο παρελθόν με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Δημήτρη Τσοβόλα. Αυτό θα επαναλαμβανότανε μέχρι τις ευρωεκλογές και η ψήφος του ελληνικού λαού θα ήταν ψήφος δημοψηφίσματος και δεν θα είχε ψηφιστεί αυτός ο νόμος. Μπορούσαν και δεν ήθελαν γιατί τα έχουν βρει όλοι μεταξύ τους. Τους νοιάζουν οι καρέκλες, το χρήμα και όχι ο ιερός θεσμός της οικογένειας.

Ακούμε συχνά πυκνά από εσάς να ζητάτε την απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών.

Ζητάμε την άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών. Φτάνει πια. Αρκετά. Να τους στείλουμε πίσω στα σπίτια τους. Δεν τους αντέχει άλλο η Ελλάδα.

Να γίνει ναρκοθέτηση των ελληνικών συνόρων για την αποφυγή παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών. Να φοβούνται να εισβάλουν στη χώρα μας. Αφού τίποτα άλλο δεν τους πτοεί. 
 
Δηλώσατε πρόσφατα ότι θα προσφύγετε στην δικαιοσύνη σχετικά με τα Funds, πείτε μας τι εννοείτε;

Ο ΛΑ.Ο.Σ. – ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ συνεχίζει τον πόλεμο κατά της ακρίβειας και των καρτέλ. Μας ληστεύουν καθημερινά και με το νόμο. Δεν μας μένει ευρώ στην τσέπη. Τα πάντα στα ύψη και η πολιτεία να αδιαφορεί.

Στέλνουμε στο σκαμνί τα funds που κλέβουν τα σπίτια των Ελλήνων. Σε λίγο θα μας έχουν ξεσπιτώσει όλους. Τα κοράκια αρπάζουν τους κόπους μιας ζωής και πετάνε στο δρόμο τον Έλληνα που αγωνίζεται για την επιβίωση.

κ. πρόεδρε ποιες είναι οι προγραμματικές θέσεις του κόμματός σας, έχετε πρόγραμμα διακυβέρνησης;

Εννοείτε, και απαριθμώ τα βασικά σημεία του προγράμματός μας.

1. Άμεσα Αυξήσεις σε συντάξεις, επιδόματα και επιστροφή αναδρομικών σε όλους τους Έλληνες. Να δοθούν πίσω όλα όσα σας έκλεψαν. Σας άρπαξαν τα λεφτά σας. Και κανένας από τους 300 δεν κάνει τίποτα. Μόνο λόγια για να σας κοροϊδέψουν. Φέρτε πίσω τα κλεμμένα στον κοσμάκη.

2. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ, τεκμήριων και μείωση φορολογίας. Δεν αντέχουμε άλλο. Μόνο πληρώνουμε και πάντα είμαστε και χρεωμένοι.

3. Να δώσουμε Δωρεάν στέγη, τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ρεύμα και νερό σε ευάλωτες Ελληνικές οικογένειες. Μόνο στους λαθρομετανάστες τα δίνουν. Στον Έλληνα τίποτα. Ήρθε η ώρα λοιπόν του Έλληνα. Για αυτό ψηφίζουμε σε αυτές τις εκλογές ΛΑΪΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ.

4. Κανένας Έλληνας ανασφάλιστος. Δωρεάν υγειά για όλους. Είναι υποχρέωση του Κράτους. Θα τους επιτρέψουμε να μας αρπάζουν και αυτό το δικαίωμα.

5. Γενναίες Επιδοτήσεις και κίνητρα στήριξης σε νέους γονείς για να χτυπήσουμε την υπογεννητικότητα. Πραγματική βοήθεια στις μονογονεϊκές οικογένειες.

6. Στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής με αυξημένες επιδοτήσεις και μειώσεις φόρων. Δεν πάει άλλο. Έχουν σχέδιο να εξαφανίσουν την παραγωγή της Ελλάδας. Δεν θα τους αφήσουμε. Πρέπει να βοηθηθούν πραγματικά οι κτηνοτρόφοι, οι γεωργοί, ο αλιείς, οι πτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι, οι ελαιοπαραγωγοί όλοι όσοι παλεύουν για να έχουμε προϊόντα Ελληνικά, προϊόντα δικά μας.

7. Επιστροφή όλης της κλεμμένης δημοσίας περιουσίας λόγω μνημονίων.

8. Φυλακή για κλέφτες πολιτικολυς. Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

9. Απαίτηση για δικαιοσύνη των θυμάτων από τα εγκλήματα σε ΜΑΤΙ και ΤΕΜΠΗ. Επιτέλους. Να υπάρξει δικαιοσύνη σε αυτή την χώρα.

10. Δικαίωση για τα θύματα από τις παρενέργειες των εμβολίων. Και από ότι αποδεικνύεται δυστυχώς είναι πάρα πολλά αυτά. Για αυτό ξεκινάμε ομαδικές αγωγές και ζητάμε ποινικές διώξεις.

11. Ποινικές ευθύνες σε πολιτικούς και κυβερνητικά στελέχη. Τέλος με το ακαταδίωκτο τους.

12. Εξοντωτικές ποινές τώρα σε παιδεραστές και εμπόρους ναρκωτικών. Δεν αντέχουμε να ακούμε καθημερινά μικρά παιδιά να πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης – βιασμών και οι ένοχοι πολλές φορές να έχουν ποινές χάδι.

13. Ακύρωση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών. Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική. Κανένας Έλληνας πολιτικός δεν έκανε τίποτα. Μόνο ψεύτικα λόγια και κάλπικες υποσχέσεις. Όλοι τους προδότες.

Βλέπουμε αρκετό καιρό τώρα μια συνεχή κόντρα με τον κ. Βαλλιανάτο και τον κ. Τατσόπουλο.

Στείλαμε στη δικαιοσύνη τους υβριστές της Ορθοδοξίας. Όλους αυτούς που καθυβρίζουν τους Αγίους μας, την Πίστης μας, την Εκκλησία, τους Αγίους Πατέρες μας. Έπρεπε κάποιος να τους υποστηρίξει και να μπει σε κάποιους ένα τέλος. Και αυτό το έπραξε μόνο ο ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ.

Ποια είναι η θέση σας σχετικά με το θέμα της μετατροπής της Μονής της Χώρας σε τζαμί; Εσείς πως θα αντιδρούσατε αν είσασταν στην κυβέρνηση;

Άμεση μετατροπή των 19 τζαμιών της Ελλάδας σε Ορθόδοξες Εκκλησίες ως απάντηση στο ιερό πόλεμο του Ερντογάν με την Ορθοδοξία. Επιτέλους πρέπει κάτι να κάνουμε.

Κλείνοντας κύριε πρόεδρε αυτή την χειμαρρώδη συνέντευξη θα ήθελα να ξέρω αν αφήσαμε κάτι που θα θέλατε να το πείτε στους αναγνώστε μας.


Βέβαια, είναι πολλά τα θέματα που θα ήθελα να πω, αλλά θα αναφέρω τα ποιο βασικά για εμένα που δεν συζητήθηκαν σε αυτό τον προεκλογικό αγώνα και που είναι

Η άμεση Δικαίωση για τον ήρωα Έλληνα της Βορείου Ηπείρου Κωνσταντίνο Κατσίφα τον οποίο εκτέλεσαν γιατί ύψωσε την Ελληνική σημαία. Η Ελλάδα καθυστερεί τη νομική διαδικασία κατά των όσων δολοφόνησαν αυτό τον ΠΑΤΡΙΩΤΗ με μεγάλα γράμματα.

Η άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ και άμεση εκμετάλλευση υδρογονανθράκων ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει τη μεγάλη οικονομική δύναμη.

Η άμεση επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μιλιά.

Θέλουμε τη μεγάλη γαλάζια Ελλάδα. Θέλουμε πίσω ότι μας ανήκει. Θέλουμε πίσω ότι μας έχουν κλέψει. Ότι μας έχουν αρπάξει.

Θέλουμε την Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες.


Σε αυτές τις Ευρωεκλογές της 9ης ΙΟΥΝΙΟΥ

ψηφίζουμε ΛΑ.Ο.Σ. – ΛΑΪΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΌ.

Μάχη για ΕΛΛΑΔΑ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ήρθε ή ώρα για ΡΗΞΗ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΛΑ.Ο.Σ. – ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ.

ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!»

Κύριε πρόεδρε σας ευχαριστούμε για την ενημερωτική αυτή συνέντευξη. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία σε εσάς προσωπικά μιας και είστε υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και έχετε την ανάγκη του σταυρού αλλά και συνολικά στο κόμμα σας.


- Εγώ σας ευχαριστώ.

Δήμος Βριλησσίων: Η κομποστοποίηση πάει... παιδικό σταθμό

 


Στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Βριλησσίων βάζει την κομποστοποίηση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Οι παιδαγωγοί του Ά Παιδικού Σταθμού του Δήμου Βριλησσίων μαζί με το προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος ετοίμασαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάλληλο για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

4902869c a16c 471d a270 c44334c17dfc fotor 20240605204046

Τα παιδιά μέσα από το βιωματικό παιχνίδι έμαθαν πως συλλέγονται τα οργανικά απόβλητα και πως δημιουργείται το κομπόστ που βοηθά στην ανάπτυξη των φυτών, ως φυσικό λίπασμα. Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης βρέθηκε στον Α' Παιδικό Σταθμό μαζί με την Αντιδήμαρχο Οικογενειακής Πολιτικής και Προσχολικής Ηλικίας Λίλη Τζίμα.

viber image 2024 06 05 17 12 44 699

Στο πλαίσιο του προγράμματος, τα παιδιά συλλέγουν τα οργανικά απόβλητα από την κουζίνα του παιδικού σταθμού, τα οποία στη συνέχεια θα μετατραπούν σε κομπόστ εντός του κομποστοποιητή, ο οποίος τοποθετήθηκε στον Α' Παιδικό Σταθμό του Δήμου Βριλησσίων.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε: «Μέσα από αυτήν την εμπειρία, τα παιδιά έρχονται σε μια πρώτη επαφή με βιώσιμες πρακτικές για το περιβάλλον. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία και τους παιδικούς μας σταθμούς, καθώς η ευαισθητοποίηση των παιδιών στα περιβαλλοντικά ζητήματα είναι προαπαιτούμενο αν θέλουμε να πετύχουμε μια πραγματική αλλαγή στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματά μας»

viber image 2024 06 05 17 13 54 570

Μήνυμα του Δημάρχου Νέας Ιωνίας, Παναγιώτη Μανούρη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, καθιερώθηκε το 1972 για να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα  στα προβλήματα που απειλούν το περιβάλλον. Αποτελεί μία ευκαιρία να αναλογιστούμε την ποιότητα ζωής μας αλλά και  το μέλλον των παιδιών μας.

Σήμερα  η κλιματική κρίση είναι παρούσα. Με ξέφρενους ρυθμούς συνεχίζεται η  ρύπανση της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υδάτων. Σε συνδυασμό  με την  εξάντληση των πόρων απειλείται πλέον κάθε  ύπαρξη πάνω στον πλανήτη μας.

Το μέλλον φαίνεται. Δεν υπάρχουν περιθώρια για να χαθεί και άλλος χρόνος.

Φέτος για πρώτη φορά ως Δήμος συμμετείχαμε στην 3η Αttica Green Expo, τη μεγαλύτερη γιορτή για το περιβάλλον και την ανακύκλωση.

Επικοινωνήσαμε το πρόγραμμα μας για μια βιώσιμη και ανθεκτική πόλη με έμφαση στην ανακύκλωση. Μέσα από την έκθεση την οποία επισκέφθηκαν και μαθητές από 4 δημοτικά της πόλης μας ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση, την προστασία του περιβάλλοντος και την κυκλική οικονομία.

Στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα να συνεχίσουμε και να εντατικοποιήσουμε τις δράσεις μας για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και η δημιουργία ενός δικτύου. Ελπίζουμε σε μια συλλογική προσπάθεια με μοναδικό στόχο την διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος, που είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι καθοριστικός δείκτης Πολιτισμού, αλλά και αυτονόητος σεβασμός των γενεών που ακολουθούν στο δικαίωμα για ποιοτική διαβίωση.


Δήμος Κηφισιάς: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ 2024 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΔΡΑΣΕΙΣ

 


O Δήμος Κηφισιάς, για 26η συνεχή χρονιά, διοργανώνει το καλοκαιρινό πρόγραμμα παιδότοπου για παιδιά ηλικίας 4,5 με 12 ετών (Παιδιά γεννημένα από 31/12/2019).

Ο  αριθμός  των μαθητών  που θα  συμμετέχει  σε κάθε σχολείο  είναι συγκεκριμένος , θα τηρηθεί  σειρά προτεραιότητας και θα προηγηθούν τα παιδιά  εργαζομένων  γονέων , που φοιτούν  στα δημόσια  σχολεία  του  Δήμου Κηφισιάς- Ερυθραίας - Εκάλης.

Παιδιά    που πηγαίνουν σε ιδιωτικά  σχολεία   ή  σε σχολεία  εκτός  Δήμου  θα  γίνουν δεκτά  μόνο  αν υπάρξουν κενές  θέσεις μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών.

Το  ενημερωτικό έντυπο με τη δήλωση συμμετοχής,   διανεμήθηκε  σε όλα  τα σχολεία Α΄ βαθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου μας. 

Τα κριτήρια  και οι προϋποθέσεις  για τη συμμετοχή των παιδιών στον Καλοκαιρινό Παιδότοπο , αναγράφονται στην απόφαση υπ΄αρ. 139/2024  (ΑΔΑ: 6ΖΨΖΩΕΜ-ΙΙ2) του Δημοτικού  Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα για πρώτη φορά είναι εμπλουτισμένο με πρωτότυπες δραστηριότητες, σχεδιασμένες από ομάδα ειδικών με τεχνογνωσία.

Οι δραστηριότητες στοχεύουν στην ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και την κοινωνικοποίηση των παιδιών. Μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία και τις δραστηριότητες, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
Δήμος Χαλανδρίου: Εργαστήριο Μουσικής Εκπαίδευσης - Καλοκαιρινές γιορτές με πολύ μουσική!


Ένα πλήρες πρόγραμμα γεμάτο μουσική ανακοίνωσε το Εργαστήριο Μουσικής Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλανδρίου, για το μήνα Ιούνιο. Ας απολαύσουμε τους νέους μουσικούς μας!


Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024
– 17:30, Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Φιλικής Εταιρείας και Τομπάζη 8

“Φλάουτα και Φλογέρες εν δράσει!!!” 

Παρουσίαση μικρών κομματιών από μαθητές.

Μουσικές Ανάσες και μικρά μαθήματα Τέχνης και Τεχνικής

υπεύθυνη καθηγήτρια Δέσποινα Αρθούνα

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 – 18:00, Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Φιλικής Εταιρείας και Τομπάζη 8

“Συναυλία μαθητών πιάνου”

υπεύθυνη καθηγήτρια Κορίνα Σαμουρκασίδου

 

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 – 15:45-20:15, Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Χαλανδρίου, στρ. Παπάγου 7, 2ος όροφος

“Ρυθμικό-Μελωδικό Αναλόγιο”

ανοιχτό καλοκαιρινό μάθημα τμημάτων Θεωρίας

15:45- 16:30 τμήμα προχωρημένων

19:30-20:15 τμήμα αρχαρίων

υπεύθυνη καθηγήτρια Ρία Θεοδώρου

“Το ταξιδιάρικο σαλιγκάρι φτάνει στη Λιλιπούπολη”

ανοιχτό καλοκαιρινό μάθημα τμημάτων Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff

16:30-17:15 τμήμα νηπίων

17:15-18:00 τμήμα Α΄Δημοτικού

18:00-18:45 τμήμα Β΄Δημοτικού

18:45-19:30 τμήμα Γ΄Δημοτικού

υπεύθυνη καθηγήτρια Ρία Θεοδώρου

“Συναυλία μαθητών κιθάρας”

υπεύθυνος καθηγητής Νίκος Χατζηελευθερίου

  

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 – 18:00, Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Χαλανδρίου,

στρ. Παπάγου 7, 2ος όροφος

“Συναυλία μαθητών κιθάρας”

υπεύθυνος καθηγητής Αλίκη Νταή

 

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 – 18:00-21:00, Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Φιλικής Εταιρείας και Τομπάζη 8

“Συναυλία μαθητών πιάνου”

Παρουσιάζουμε τις αγαπημένες μας μουσικές για δύο και τέσσερα χέρια στο πιάνο

υπεύθυνοι καθηγητές Κώστας Κούσης και Βύνη Φουντά

18:00-19:15 αρχάριοι μαθητές

19:30-21:00 προχωρημένοι μαθητές

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 – 12:00, Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Φιλικής Εταιρείας και Τομπάζη 8

 “Καλοκαιρινή Συναυλία των μαθητών των τμημάτων του Εργαστηρίου Μουσικής Εκπαίδευσης”

Η καθιερωμένη μουσική συνάντηση με παρουσίαση μικρών μουσικών συνόλων, ντουέτων και σόλο από τους προχωρημένους μαθητές όλων των οργάνων του Εργαστηρίου μας.

Υπεύθυνοι καθηγητές:

 Δέσποινα Αρθούνα-φλάουτο

 Μανούσος Πλουμίδης – κλαρινέτο

 Αλίκη Νταή και Νίκος Χατζηελευθερίου – κιθάρα

 Κορίνα Σαμουρκασίδου, Κώστας Κούσης και Βύνη Φουντά – πιάνο