Εμφανιζόμενη ανάρτηση

bg

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Αγ. Παρασκευή, 16/11/2011
Στη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία  δεν έχουν θέση φασιστικά καθεστώτα και αυταρχικές πρακτικές. Η επέτειος της εξέγερσης των φοιτητών του 1973 στο Πολυτεχνείο είναι αφορμή για την απόδοση φόρου τιμής σε εκείνους που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Η αγωνιστικότητα τότε  των νέων μαζί με την εμπειρία των ωριμότερων γενεών κατεύθυνε την εξέγερση του Νοέμβρη και χάλασε τα σχέδια της δικτατορίας, καθώς σήμανε την αρχή της πτώσης της.

Σήμερα η επέτειος της 17ης Νοέμβρη θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη μεταπολεμική ιστορία μας και εξακολουθεί να εμπνέει τη νεολαία και το λαό. Είναι αφορμή απολογισμού για το παρελθόν αλλά και προγραμματισμού για το μέλλον. Είναι αφορμή αφύπνισης προκειμένου να ενισχυθούν οι διαχρονικές αξίες του Νοέμβρη του ´73 για ελευθερία, δικαίωμα στην εργασία χωρίς αποκλεισμούς, κοινωνική δικαιοσύνη και ποιοτική παιδεία.

Χρέος όλων μας, ιδίως στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, είναι να διατηρήσουμε ζωντανά τα οράματα της εξέγερσης του Νοέμβρη, των οποίων η διαχρονική αξία μένει ακόμη στις μέρες μας αναμφισβήτητη, ώστε με συνεχή αγώνα και άοκνη προσπάθεια να εκπληρώσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους στόχους που είχαν θέσει οι εξεγερμένοι του Πολυτεχνείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *