Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΦΛΥΑ Α.Ε. : ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.

Στην πρόσληψη συμβούλου για την εκπόνηση μελέτης χωροθέτησης των διαφημιστικών μέσων  προχώρησε η ΦΛΥΑ Α.Ε. με απόφαση του Δ.Σ. της, αφού η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου - δηλαδή του Βάσιου - εξόργισε τους πάντες με την πρότασή της να χωροθετηθούν ΜΟΛΙΣ 16 ΧΩΡΟΙ σε ολόκληρο το Χαλάνδρι (!).

Η απόφαση του Δ.Σ. της ΦΛΥΑ ελήφθη κατά πλειοψηφία.
Μειοψήφισαν ο Στάθης Ανδρεόπουλος και ο Άγγελος Νταβίας.

Η επιλογή του συμβούλου έγινε με πρόταση της διοίκησης χωρίς προκήρηξη της θέσης και με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης έργου (!).

ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ. ΑΠΟ 0 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΡΟΦΕΙΑ! ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ!

ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

-Οι γονείς των νηπίων θα καταβάλλουν για κάθε μήνα παρουσίας τους στο Παιδικό Σταθμό Μηνιαία Οικονομική Εισφορά (τροφεία), {σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 230/2011 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου}, εκτός του μηνός Αυγούστου που οι Σταθμοί παραμένουν κλειστοί.
-Η μηνιαία οικονομική εισφορά (τροφεία ) που καταβάλλεται, θα κατατίθεται με μέριμνα των γονέων και κηδεμόνων στην EUROBANK και στον αριθμό λογαριασμού: 238 /0200905623

Ως καταθέτης θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του νηπίου και αποδέκτης ο Παιδικός Σταθμός που το φιλοξενεί. Καμία οικονομική δοσοληψία δεν επιτρέπεται με το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών. Η καταβολή γίνεται όπως παρακάτω:

Α΄δόση από 01/09/11 έως 31/10/11 πληρωτέα μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2011 (2 μήνες)
Β΄δόση από 01/11/11 έως 31/12/11 πληρωτέα μέχρι 30 Νοεμβρίου 2011 (2 μήνες)
Γ΄δόση από 01/01/12 έως 28/02/12 πληρωτέα μέχρι 30 Ιανουαρίου 2012 (2 μήνες)
Δ΄δόση από 01/03/12 έως 30/04/12 πληρωτέα μέχρι 30 Μαρτίου 2012 (2 μήνες)
Ε΄δόση από 01/05/12 έως 31/07/12 πληρωτέα μέχρι 30 Μαίου 2012 (3 μήνες)

1. Κλίμακα Μηνιαίων Εισφορών (Τροφείων):

Η κλίμακα των μηνιαίων τροφείων, σύμφωνα με το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα διαμορφώνεται όπως παρακάτω:

για 1 παιδί
Από 0,00-10.000
30
Από 10.001 -20.000
70
Από 20.001 -30.000
110
Από 30.001 -40.000
150
Από 40.001 -50.000
170
Από 50.001 -60.000
200
Από 60.001 - και άνω
280


Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΙ...ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ EUROFOUND

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Γερμανοί, οι… λουφαδόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα Μ.Μ.Ε. της χώρας μας πρόβαλαν δημοσιεύματα και απόψεις δήθεν ξένων ότι οι Έλληνες και Πορτογάλοι έκαναν πολύ μεγαλύτερες διακοπές από όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Ποιος δεν θυμάται την καγκελάριο Μέρκελ στα μέσα Μαΐου του 2011, να ωρύεται σε εκδήλωση του κόμματός της κατά των Ελλήνων και Πορτογάλων εργαζομένων που δήθεν έκαναν πολύ μεγαλύτερες διακοπές από τους Γερμανούς την ώρα που οι χώρες τους ζητούσαν οικονομική βοήθεια από την Γερμανία; «Δεν μπορούμε να έχουμε ένα κοινό νόμισμα και ο ένας να παίρνει πάρα πολύ μεγάλες διακοπές και ο άλλος πάρα πολύ λίγες. Αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει» είχε πει η Γερμανίδα καγκελάριος. Τώρα τι θα πει;
Μετά την παρουσίαση από τη συντηρητική Γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ», της έκθεσης της επίσημης υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποκαλείται «Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας» (EUROFOUND), «Πρωταθλήτρια του ελεύθερου χρόνου ανακηρύσσεται η Γερμανία», ο τίτλος αναφέρει. «Μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Πουθενά στην Ευρώπη δεν έχουν οι εργαζόμενοι περισσότερη άδεια», τόνιζε ο υπότιτλος.

Τα συμπεράσματα της έκθεσης για το 2010 ήταν καταλυτικά. Με βάση τα πραγματικά επεξεργασμένα στοιχεία για πέρυσι οι Γερμανοί και οι Δανοί είχαν κατά μέσο όρο 30 ημέρες άδεια, σαφώς περισσότερες δηλαδή από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πέρυσι ήταν 25,4 ημέρες και πολύ περισσότερες από τους Έλληνες που είχαν μόνο 23 ημέρες!
Όσο συνεχίζεις και διαβάζεις την έκθεση τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Καθώς η διαφορά διατηρείται και όταν προστεθούν οι αργίες - γιατί αποδεικνύεται - ότι αυτές είναι ίσες τον αριθμό στην Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
«Ακόμη και στις αργίες είναι η Γερμανία κορυφαία», γράφει η εφημερίδα και αναλύει: «Οι εργαζόμενοι εδώ, μαζί με δέκα αργίες, έχουν 40 πληρωμένες ελεύθερες ημέρες, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση 35,3 ημέρες. Οι συχνά επικρινόμενοι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν μόνο 23 ημέρες άδειας και 10 ημέρες αργίας - αυτό είναι 17% λιγότερες ημέρες από τους συναδέλφους τους στη Γερμανία»!

Η συντηρητική Γερμανική εφημερίδα «ξεσκονίζει» μεθοδικά τα στοιχεία της έκθεσης που αποκαλύπτουν ότι οι Έλληνες, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί δουλεύουν όχι μόνο περισσότερο από τους Γερμανούς αλλά και από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παρά τους περί του αντιθέτου μύθους οι Έλληνες δουλεύουν κάθε χρόνο περισσότερες ώρες από όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους των χωρών της «παλιάς» Ευρωπαϊκής Ένωσης των 15! Δουλεύουν 1.816 ώρες ετησίως - δηλαδή…157 ώρες παραπάνω από τους Γερμανούς!!!
Αυτό σημαίνει ότι δουλεύουμε 4 ολόκληρες εργάσιμες εβδομάδες, δηλαδή έναν… μήνα περισσότερο, κάθε χρόνο από τους Γερμανούς!!!
Αυτή είναι η πραγματικότητα όπως αναδύεται από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι διάφοροι μύθοι και ισχυρισμοί σκοπιμότητας που καθημερινά αναμασούσαν και αναμασούν οι πολιτικοί και τα δημοσιογραφικά φερέφωνά τους, εντελώς άκριτα επειδή αυτό βολεύει την εκάστοτε κυβερνητική προπαγάνδα και την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής τους.
Η Γερμανική εφημερίδα αφού συνοδεύει την εκτενέστατη παρουσίαση των στοιχείων της έρευνας τονίζει μεταξύ των άλλων:
«Οι Γερμανοί δουλεύουν περίπου μια εβδομάδα λιγότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αξιοσημείωτα λιγότερο από τους Ισπανούς, τους Έλληνες και τους Πορτογάλους. Αυτό πρέπει να είναι ένα μικρό σοκ. Μια εικόνα που έχουμε φτιάξει για τον εαυτό μας κλονίζεται-εμείς φανταζόμασταν τη Γερμανία ως τον κολοφώνα της εργατικότητας. Αντιθέτως στον Νότο, στην ηλιόλουστη Μεσόγειο που είναι η πατρίδα της ντόλτσε βίτα και της σιέστας θεωρούσαμε ότι είναι το σπίτι της αργίας… Σύμφωνα όμως με τα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται που πραγματικά κατοικούν οι εργατικοί και οι τεμπέληδες της Ευρώπης. Δεν πρόκειται για τον Βορρά και τον Νότο, αλλά για πλούσιους και φτωχούς. Στις εύπορες χώρες δουλεύουν λιγότερο από όσο στις φτωχές», υπογραμμίζει, καταρρίπτοντας έναν μύθο που οι ίδιοι οι Γερμανοί προωθούσαν με πάθος.