Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Εικονική πραγματικότητα: ΔΕΙΤΕ τα βιβλία των παιδιών σας




Προσοχή δεν πιάνονται - είναι οικολογικά

Όταν άλλοι τα έλεγαν αυτά από τις αρχές του καλοκαιριού, το υπουργείο Παιδείας(;) τους λοιδορούσε και είχε το νου του στις συνεργασίες με τον ...ΟΟΣΑ ...

Τώρα, "αναθέτουν" στους δάσκαλους και τους καθηγητές να βρουν "προσωρινές" λύσεις,... έως ότου φτάσουν τα βιβλία

και ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ !!!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ !!!
 Πρω(τό)τυπες εκπαιδευτικές διαδικασίες.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ! ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΕ ... ΒΡΑΣΗ!















ΜΑΡΟΥΣΙ (73000 κάτοικοι - απογραφή 2011) 950 ΠΑΙΔΙΑ - 526 ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
(βλ. προηγούμενη ανάρτησή μας)

ΒΥΡΩΝΑΣ (61000 κάτοικοι - απογραφή 2011) 550 ΠΑΙΔΙΑ
http://stinplatia.blogspot.com/2011/08/blog-post_4220.html

ΧΑΛΑΝΔΡΙ (73000 κάτοικοι - απογραφή 2011) 450 ΠΑΙΔΙΑ (!) - 150 ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ σύμφωνα με δηλώσεις του κου Λαδόπουλου στο madata.gr
http://stinplatia.blogspot.com/2011/08/blog-post_4220.html

Καλά είναι τα άλλοθι περί ευθυνών των προηγουμένων και οι "νεολογίες", καλές είναι οι επισημάνσεις για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά αυτά δεν ισχύουν μόνο στο - έρμο - το Χαλάνδρι.
(Άλλες παιδιά δεν κάνανε, μόνο η Μαριά τον Γιάννη, έλεγε η γιαγιά μου),

Σε όλους τους δήμους μειώθηκε το προσωπικό, έγιναν περικοπές, υπάρχουν χρέη (μεγαλύτερα) ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ όσο η "νέα" διοικηση του δήμου Χαλανδρίου.

ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥΣ.

ΕΔΩ;
Ε θα κόψουμε 300 θέσεις από πέρυσι και θα τα βολέψουμε. Τώρα τι θα κάνουν αυτές οι οικογένειες ..... ;;;
"Η νέα διοίκηση ......  μπλαμπλαμπλά. Χαλάνδρι σε ... βράση.

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΜΕΤΑ ΛΟΓΟΥ ΓΝΩΣΕΩΣ:
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΙΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

Αλλά είναι κατανοητό: με τόση ίντριγκα, τόση βυζαντινολογία και τόσα ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΑ,
με τόσο ΑΓΧΟΣ για να εμφανιστούν ως οι από παρθενογένεση προερχόμενοι, πού να μείνει χρόνος να ασχοληθούν με τα σοβαρά θέματα του δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΚΡΙΜΑ κε ΚΟΥΡΑΣΗ,  για την ιστορία σας και την μέχρι τον Ιανουάριο παρουσία σας στην πόλη. Βρίσκεστε σε ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ! Έχετε ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, έχετε κάνει ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

Και όσο και να θέλετε να σας φταίμε εμείς που την αναδεικνύουμε, η αλήθεια είναι άλλη από αυτή που σας λένε οι "αυθεντίες" που φέρατε από το "εξωτερικό" για να διοικήσουν τους ιθαγενείς και οι εμπνευσμένοι επικοινωνιακοί σας σύμβουλοι:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΠ, ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΤΑ ΡΑΒΕ - ΞΗΛΩΝΕ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΦΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ της "νέας" διοίκησης.

Σοφό θα ήταν να αναζητήσετε τις αιτίες και να επιχειρήσετε ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΒΑΡΙΑ ή βολεύεστε να την αποποιήστε.

Είναι η ευθύνη  να σταματήσετε να ΜΙΚΡΑΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ - αδικώντας το Χαλάνδρι και τους κατοίκους του - για να είναι στα μέτρα των ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ επιλογών σας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΝΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΙ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ!

από ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ

950 παιδιά θα φιλοξενηθούν και την επόμενη περίοδο, στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου

Με αφορμή το περιεχόμενο ανάρτησης στην ιστοσελίδα σας που αφορά σε αστήρικτες καταγγελίες πρώην δημοτικής συμβούλου σχετικά με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών... του Δήμου Αμαρουσίου για την επόμενη περίοδο, ο Δήμος Αμαρουσίου θα ήθελε να σας ενημερώσει υπεύθυνα για το τί πραγματικά θα ισχύσει.

Αλήθεια πρώτη: 950 παιδιά θα φιλοξενηθούν την περίοδο 2011-2012 στους παιδικούς μας σταθμούς

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου διασφάλισε ότι και την επόμενη περίοδο που ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2011, θα φιλοξενηθούν στους Δημοτικούς Παιδικούς μας Σταθμούς 950 παιδιά. Μεγαλύτερος δηλαδή αριθμός παιδιών από όσα φιλοξενήθηκαν σε καθημερινή βάση τη χρονιά που πέρασε (περίπου 850 προσέρχονταν καθημερινά κατά μέσο όρο) . Πετυχαίνουμε δηλαδή, παρά τη σημαντική μείωση κατά 35% του αριθμού των εργαζομένων στη συγκεκριμένη υπηρεσία, να διατηρήσουμε ή και να αυξήσουμε τον αριθμό των παιδιών που θα φιλοξενήσουμε. Κάτι που κανένας Δήμος δεν έχει καταφέρει από όσο γνωρίζουμε.

Αλήθεια δεύτερη: φιλοξενούμε περισσότερα παιδιά, με λιγότερο προσωπικό και δύο λιγότερους σταθμούς

Τη νέα περίοδο θα φιλοξενήσουμε μεγαλύτερο αριθμό παιδιών έχοντας στη διάθεσή μας μόλις 131 εργαζομένους (71 δηλαδή λιγότερους σε σχέση με τους 202 συνεργάτες, παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, που είχαμε στην αρχή της τρέχουσας περιόδου). Η μείωση αυτή οφείλεται στην απόφαση της Κυβέρνησης να μην επιτρέψει την ανανέωση των συμβάσεων που έληξαν, αλλά και να μην επιτρέψει καμία νέα πρόσληψη, εφαρμόζοντας τις επιταγές του μνημονίου και τις προβλέψεις του Καλλικράτη. Για να μπορέσουμε μάλιστα να εξασφαλίσουμε την ασφαλή φύλαξη και φιλοξενία των παιδιών, καταρχήν μεταφέρουμε προσωπικό από τους δύο σταθμούς που κλείνουν (ο ένας λόγω ανοικοδόμησης). Ενώ σταδιακά καταργούμε τα τμήματα φύλαξης βρεφών, γιατί απαιτούν διπλάσιο προσωπικό σε σχέση με αυτά των νηπίων. Για να μην αφήσουμε όμως ακάλυπτες τις οικογένειες με βρέφη που ήδη φιλοξενούνταν στους σταθμούς μας, θα διατηρήσουμε και την επόμενη περίοδο τμήματα φύλαξης βρεφών, αλλά δεν δεχθήκαμε νέες αιτήσεις. Σε αυτή τη δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση οδηγούμαστε εξαιτίας της αδυναμίας μας να προσλάβουμε το απαραίτητο προσωπικό. Και πρέπει να επισημάνουμε ότι στη λύση αυτή, δηλαδή της κατάργησης των βρεφικών τμημάτων, κατέφυγαν όλοι οι Δήμοι που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Αλήθεια τρίτη: διεκδικούμε από το Υπ. Εσωτερικών την έγκριση πρόσληψης 39 εργαζομένων με σύμβαση μίσθωσης έργου για ένα έτος, μέσω ΑΣΕΠ

Η σημερινή Διοίκηση δεν εφησυχάζει και διεκδικεί δυναμικά από την κεντρική εξουσία το δικαίωμα της να ενισχύσει τις εργαζόμενες οικογένειες της πόλης μας. Στο πλαίσιο αυτό, με επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ζητά την έγκριση για την πρόσληψη, μέσω ΑΣΕΠ, 39 εργαζομένων με σύμβαση έργου διάρκειας ενός έτους. Εφόσον η διεκδίκηση αυτή ευοδωθεί, θα έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε άλλα 200 παιδιά στους παιδικούς μας σταθμούς.

Αλήθεια τέταρτη: ο Γ. Πατούλης έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τις εργαζόμενες μητέρες του Αμαρουσίου

Η Διοίκηση του Γιώργου Πατούλη έχει αποδείξει στην πράξη το ενδιαφέρον της για τις ανάγκες της εργαζόμενης μητέρας. Το έργο της μιλά από μόνο του. Η δημιουργία την περίοδο 2007-2010 5 νέων, σύγχρονων και πρότυπων Παιδικών Σταθμών ( Αριστοτέλους – Κέντρο, Θεμιστοκλέους – Νέο Τέρμα, Στούντιο Α, Σωρού και Αναβρύτων – Νέας Λέσβου) το αποδεικνύουν. Ενώ άμεσα ξεκινά και η κατασκευή ενός νέου Παιδικού σταθμού στην Κοκκινιά. Το αποδεικνύει επίσης η πολιτική χαμηλών τροφείων, η οποία θα διατηρηθεί και τη νέα περίοδο στα ίδια επίπεδα, για τα εισοδήματα ως 45000 ευρώ.

Αλήθεια πέμπτη: διασφαλίσαμε δωρεάν φύλαξη και σίτιση για 526 παιδιά οικογενειών της πόλης, μέσω Ε.Σ.Π.Α

Η Διοίκηση Πατούλη διεκδίκησε και εξασφάλισε μέσα από το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», τη δωρεάν φύλαξη και σίτιση 527 παιδιών οικογενειών της πόλης. Η χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί για την διετία 2011- 2013 είναι 3.334.950 ευρώ (1.667.475 για κάθε έτος), όταν την περίοδο 2010- 2011 ο Δήμος έλαβε 1.419.300 ευρώ. Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, ιδιαίτερα σήμερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, παρέχεται η δυνατότητα σε περισσότερες εργαζόμενες μητέρες δικαιούχους, να μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους στο ασφαλές και φιλικό περιβάλλον των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, χωρίς την καταβολή τροφείων.

Αλήθεια έκτη: λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται ότι δεν δεχθήκαμε αιτήσεις γονέων

Μια ομάδα συμπολιτών μας , που ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τα δάχτυλα του ενός χεριού, κινούμενη από προσωπικά συμφέροντα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, υποστηρίζει ψευδώς ότι εκδιώξαμε μητέρες και δεν δεχθήκαμε αιτήσεις τους για τη φιλοξενία των παιδιών τους στους παιδικούς μας σταθμούς. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν απαγόρευσε ούτε εξεδίωξε γονείς με αιτήσεις, το βρέφος των όποιων θα είναι 18 μηνών την 1/9/2011. Επίσης, αλήθεια είναι ότι δεν δεχθήκαμε νέες αιτήσεις βρεφών που η ηλικία τους θα ήταν μικρότερη των 18 μηνών την 1/9/2011, γιατί όπως αναφέραμε και παραπάνω, καταργούμε σταδιακά και εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού τα βρεφικά τμήματα. Αλλά ξαναεγγράψαμε τα βρέφη που ήταν εγγεγραμμένα την προηγουμένη περίοδο, για να μη δημιουργήσουμε αναστάτωση στις οικογένειες τους.

Με έργα κι όχι με λόγια, η σημερινή Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης στηρίζουν τις οικογένειες της πόλης, βρίσκονται στο πλευρό της εργαζόμενης μητέρας. Κι απαντούν με υπεύθυνο τρόπο στις άδικες και υστερόβουλες επικρίσεις ελάχιστων συμπολιτών μας, που δεν εκπροσωπούν πέραν του εαυτού τους και της «στενής παρεούλας» τους, κανέναν άλλον.

Κάποιοι, λίγοι ευτυχώς συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν μικροπολιτικά το ζήτημα της φύλαξης των παιδιών μας. Είναι δικαίωμά τους, όπως δικαίωμα τους είναι να προσφεύγουν και να μηνύουν αδιακρίτως όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους. Άλλωστε αυτή η τακτική τους είναι προσφιλής, γιατί θεωρούν ότι τους χαρίζει πρόσκαιρη δημοσιότητα.

Όμως η Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου δεν επιθυμεί την πρόσκαιρη δημοσιότητα, αλλά να είναι χρήσιμη στην πόλη και ιδιαίτερα στις οικογένειες του Προαστίου μας.

Επενδύουμε στη νέα γενιά της πόλης, διασφαλίζοντας ότι και τη νέα περίοδο θα φιλοξενούμε με αγάπη και υπευθυνότητα στους παιδικούς μας σταθμούς, με την πολύτιμη βοήθεια των εργαζομένων μας, παρέχοντας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και με πολύ χαμηλό κόστος, πάνω από 950 παιδιά μαρουσιώτικων οικογενειών.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου

O Νέος τρόπος σπουδών εκ Γερμανίας (το μοντέλο που θέλουν για την Ελλάδα)

"Διττό σύστημα παιδείας": σπουδές με εξασφαλισμένη θέση εργασίας


Στη Γερμανία είναι πολύ διαδεδομένο. Στην Ελλάδα έρχεται από τους Γερμανούς. Ο καθ. Ναυτιλιακών Σπουδών Ορέστης Σχινάς μας παρουσιάζει το σύστημα στο παράδειγμα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμβούργου.

Το διττό σύστημα εκπαίδευσης, δηλαδή ο συνδυασμός θεωρητικής κατάρτισης στο πανεπιστήμιο και πρακτικής εξάσκησης σε εταιρεία, είναι ένα πρόγραμμα που επιδιώκουν να εισάγουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα στο πλαίσιο του λεγόμενου «σχεδίου Μάρσαλ για την ανάπτυξη», του υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.
Προϋποθέσεις
Η αξία αυτού του συστήματος είναι τεράστια γιατί ο φοιτητής, και παράλληλα εργαζόμενος, παρακολουθεί τα μαθήματα σπουδών, αλλά και τις εξελίξεις στο χώρο εργασίας των σπουδών του, και τελειώνοντας τη σχολή είναι έτοιμος να ενταχθεί στο επάγγελμά του, είτε στην εταιρεία που έκανε την εξάσκηση, είτε σε άλλη.
Ο Ορέστης Σχινάς, καθηγητής Ναυτιλιακών Σπουδών στην Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμβούργου, μας περιγράφει πιο συγκεκριμένα τις προϋποθέσεις για να εισαχθεί ένας τελειόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πανεπιστήμιο που εργάζεται και που εφαρμόζει αυτό το διττό σύστημα σπουδών.
«Απαραίτητο στοιχείο για να μπει ένα παιδί στο δικό μας πανεπιστημιακό πρόγραμμά είναι να έχει εξασφαλίσει θέση εκπαιδευόμενου σε μια συνεργαζόμενη εταιρεία. Εάν και εφόσον πληροί τα ακαδημαϊκά κριτήρια για την εισαγωγή του στην αντίστοιχη σχολή, τότε μπορεί να εγγραφεί και να αρχίσει να σπουδάζει στο πανεπιστήμιό μας. Πρόκειται κυρίως για προγράμματα στη διοίκηση των επιχειρήσεων.
Τα παιδιά αυτά περνούν (περίπου 20 ετησίως), 30 εβδομάδες στον εργοδότη και 2 εβδομάδες έχουν άδεια, όπως προϋποθέτει ο νόμος. Οι σπουδές είναι τριετείς και παίρνουν Bachelor»
Θωρία, πρακτική...
600 φοιτήτριες και φοιτητές σπουδάζουν στην Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμβούργου. Είναι κυρίως Γερμανοί, αλλά και από άλλες χώρες. Η σχολή απασχολεί 18 μόνιμους καθηγητές, 100 διδάσκοντες, ως ωρομίσθιους, όλοι με διδακτορικό, και το ενδιαφέρον είναι ότι το ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών διανθίζουν άνθρωποι από την αγορά εργασίας, που προσκαλούνται και δίνουν την εμπειρία τους στους φοιτητές.
Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμβούργου, που είναι και από τις πλέον καταξιωμένες, συνεργάζεται με την αφρόκρεμα των γερμανικών εταιρειών, τελευταία όμως και με μια ελληνική.
«Συνεργαζόμαστε με πάνω από 200 εταιρείες», μας είπε ο καθηγητής Ορέστης Σχινάς, «εκ των οποίων υπάρχουν πολύ μεγάλες πολυεθνικές πασίγνωστες, πολύ μεγάλες γερμανικές εταιρείες και βεβαίως υπάρχουν και πολύ μικρές, τις μικρομεσαίες, όπως λέμε στην Ελλάδα, που πιστεύουν σε αυτό το σύστημα εκπαίδευσης. Πρόκειται για εταιρείες που αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται να εκπαιδεύσουν έναν νέο άνθρωπο, αλλά χρειάζονται και την ακαδημαϊκή του εξέλιξη, ειδάλλως δεν πάνε παραπέρα. Υπάρχει μια ελληνική εταιρεια στο χώρο της ναυτιλίας, είναι η Hellespont, η οποία μας έχει στείλει και μια Ελληνίδα φοιτήτρια που εργάζεται στην Hellespont».
...και με μισθό
Το διττό σύστημα σπουδών δεν είναι δωρεάν, αλλά τελικά όμως κοστίζει ελάχιστα στον φοιτητή και την οικογένειά του. Γιατί η πρακτική εξάσκηση στην εταιρεία γίνεται έναντι μισθού, χωρίς να εμπλέκεται στον διακανονισμό η σχολή.
Ο Ορέστης Σχινάς μας εξηγεί το γιατί: «Η χρέωση είναι περίπου 500 ή 600 ευρώ, 500 είναι για τη διοίκηση επιχειρήσεων, 600 για το shiping, για του φοιτητές Bachelor μιλώ πάντα. Αυτά τα δίδακτρα καταβάλλονται, είτε από τον εργοδότη, είτε κατόπιν συμφωνίας, ένα τμήμα από εργοδότη κι ένα τμήμα από τον φοιτητή.
Μην ξεχνάμε ότι ο φοιτητής, αφού εργάζεται παίρνει μισθό.
Και ο μισθός του είναι διαπραγματεύσιμος με τον εργοδότη απευθείας, εμείς δεν εμπλεκόμαστε στη σχέση του φοιτητή ως εκπαιδευόμενου με τον εργοδότη του».
Το αντικείμενο των σπουδών 'επικοινωνεί' με τις εταιρείες που δίνουν ιδέες, κατευθύνσεις, κάνουν επισημάνσεις….πρόκειται για μια αμφίδρομη σχέση στην υπηρεσία του φοιτητή και εργαζόμενου μαζί.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμβούργου για περισσότερες πληροφορίες. Ιδιαίτερα ο τομέας ναυτιλιακών σπουδών του καθηγητή Ορέστη Σχινά παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για Έλληνες που θέλουν να εργαστούν στον κλάδο.
Ρεπορτάζ Ειρήνη Αναστασοπούλου
Deutsche Welle

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΓΑΜΟΜΕΤΡΑ! Ή ΑΛΛΙΩΣ " ... ΣΤΟ Γ...... ΠΡΟΣΤΙΜΟ"

Για να ευθυμήσουμε και λίγο.... αν και δεν είναι πλάκα!
 
Φόρος για σεξ στα παρκόμετρα
Ο δήμος της Βόννης είχε μια ευφυή ιδέα: να μετατρέψει μια σειρά παρκόμετρα σε αυτόματους φοροεισπράκτορες για σεξ.
Πώς θα γίνεται η είσπραξη; Οι ιερόδουλες θα ρίχνουν το αντίτιμο στον κερματοδέκτη που λέει: «6 ευρώ για μία νύχτα» και μετά θα πατάνε το κουμπί για «έκδοση φοροαπόδειξης».
Και όπως ακριβώς στα παρκόμετρα έτσι και στα «αυτόματα είσπραξης φόρου για παροχή σεξ» οι ώρες είναι σταθερές: από 20.15 μέχρι 06.00 το πρωί. Οι γυναίκες που πλήρωσαν στο παρκόμετρο α ή β δικαιούνται να χρησιμοποιήσουν μόνον τη συγκεκριμένη περιοχή με τους πελάτες τους.
 
100 ευρώ τα πρόστιμα των…τζαμπατζήδων
Η ιδέα είναι εύκολη στην εφαρμογή της και κυρίως ανώνυμη, καθώς καμία ιερόδουλη δεν χρειάζεται να δίνει όνομα και διεύθυνση. Οι αυτόματοι φοροεισπράκτορες παροχής σεξ θα ελέγχονται δύο φορές.
Μία φορά από την δημοτική υπηρεσία Δημόσιας Τάξης και μία δεύτερη από ειδικούς ελεγκτές της τοπικής εφορίας.
Κατά τη ρήση «η εμπιστοσύνη είναι καλή, αλλά ο έλεγχος καλύτερος» δεν θα ξεφεύγει καμία ιερόδουλη τζαμπατζού!
Σε περίπτωση που οι ιερόδουλες δεν χρησιμοποιήσουν τα παρκόμετρα για την πληρωμή των 6 ευρώ ο δήμος και η εφορία θα επιβάλλουν πρόστιμα ύψους μέχρι 100 ευρώ.
Τα αυτόματα είσπραξης του φόρου για παροχή σεξ είναι μια καινοτομία που δεν αφήνει έξω από την τσιμπίδα της εφορίας ούτε τις ιερόδουλες που χρησιμοποιούν τα πάρκα ή δημόσιους χώρους. Διότι οι οίκοι ανοχής πληρώνουν ήδη φόρο για την παροχή σεξ. Ο δήμος της Βόννης υπολογίζει ότι έτσι θα εισπράττει γύρω στις 300.000 ευρώ ετησίως.
Ωστόσο τον αυτόματο φοροεισπράκτορα για τους δημόσιους χώρους δεν τον σκέφθηκαν οι πρωτοπόροι του φόρου για παροχή σεξ Κολωνέζοι.
Φαίνεται όμως ότι το μέτρο αυτό θα βρει μιμητές, γιατί μετά την υπερχρεωμένη Κολωνία και μια σειρά άλλες πόλεις της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, όπως το Παντεμπόρν, το Ντόρτμουντ και το Μπόχουμ έχουν θεσπίσει φόρο παροχής σεξ.
DPA / Stadt Bonn / Βιβή Παπαναγιώτου / Deutsche Welle
Απίστευτο και όμως Γερμανικό!
Έκαναν το παλιό ανέκδοτο πραγματικότητα!!!

 

Ερώτηση του Άρματος Πολιτών για την ΑΟΖ

Κύριε Υπουργέ,



Το τελευταίο διάστημα υφίσταται έντονη κινητικότητα γύρω από την απόφαση της Κύπρου, να αρχίσει έρευνες στο «οικόπεδο 12», σύνορα της ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ. Η Τουρκία απείλησε για τη διεξαγωγή ερευνών την Κύπρο και ενημέρωσε την Πρεσβεία των ΗΠΑ, στην Άγκυρα σχετικώς. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία δικαίωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία για τη δυνατότητα διεξαγωγής ερευνών στην ΑΟΖ. Το Ισραήλ, θα συνεργαστεί και θα συνδράμει στη διεξαγωγή των ερευνών. Ενώ, η ΑΟΖ συνιστά ένα σπουδαίο οικονομικό μέγεθος φαίνεται ότι, η Κυβέρνηση με τη μέχρι τώρα στάση της στο θέμα, δεν ενδιαφέρεται να το αξιοποιήσει, παρά τη δύσκολη οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Η ανακήρυξη της ΑΟΖ και οι μεταγενέστερες ενέργειες έπρεπε να γίνουν χθες.

Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
  1. Πότε η Κυβέρνηση σκοπεύει να ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ;
  2. Έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση, με μυστικές συμφωνίες και δεν προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες για την ανακήρυξη της ΑΟΖ;
  3. Είναι τυχαίο ότι, η Τουρκία στη Βόρεια Θάλασσα, το Ισραήλ, ο Λίβανος και η Αίγυπτος έχουν ήδη προβεί στη δημιουργία Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης;


-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ