Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ιδού: Τι άλλο ακόμη θέλουμε για να δούμε την Μπλόφα; Πόσο ακόμα θα μας παραπλανούν τα εγχώρια παπαγαλάκια;

Τα παπαγαλάκια της μπλόφας

Τα κόμματα που έφεραν την τρόικα, ψήφισαν τα μνημόνια και χρεοκόπησαν την χώρα, σε συντονισμό με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, κινδυνολογούν με μυριάδες υποθετικούς κινδύνους, που ούτε οι ξένοι δεν πιστεύουν.

Αποδυνάμωσαν την Ελλάδα και τώρα κάνουν ότι μπορούν για να την παρουσιάσουν πλήρως ανίκανη να διαπραγματευθεί. Το ίδιο έργο μας παίζουν κάθε τρίμηνο ή εξάμηνο.
Συστηματικά διαφημίζουν ότι η Ελλάδα μπορεί μόνο να ζητιανεύει και να δέχεται εντολές.

Αφοπλίζουν συνειδητά την Ελλάδα από τις δυνατότητές της και δημιουργούν σκόπιμη οικονομική ανασφάλεια με μοναδικό τελικό στόχο την εφαρμογή των μνημονίων και της καταστροφικής λιτότητας. Αρκεί να κυβερνούν αυτοί.

Ρισκάρουν τις απώλειες καταθέσεων και τον τρόμο στην αγορά, προκειμένου να πετύχουν τον τελικό τους στόχο.

Δυο χρόνια τώρα μας έχουν φέρει την καταστροφή με την απειλή ότι ίσως έρθει η καταστροφή.

Είναι οι εγχώριοι παπαγάλοι της μπλόφας που λανσάρει η Μέρκελ.
Η κατάσταση είναι σαφώς δύσκολη, αλλά σε καμία περίπτωση χαμένη, όπως την παρουσιάζουν.
Ο τυχοδιωκτισμός που παρουσιάζουν και χρησιμοποιούν το Ευρώ δείχνει πόσο επικίνδυνοι είναι για την χώρα και την οικονομία. Στους μόνους που προσφέρουν υπηρεσίες, είναι στους ξένους, που θέλουν να υποχωρήσουμε και να αποδεχθούμε με τρόμο ότι μας επιβάλλουν.

Παρά την συστηματική διάβρωση όλων των διαπραγματευτικών ατού της χώρας μας όμως, εξακολουθούμε να είμαστε ένας κρίσιμος κρίκος, που μπορεί να χαλάσει όλη την αλυσίδα! Δεν είμαστε το αρνί για σφαγή.


Η αγωνία του προέδρου της ΕΚΤ είναι η πιο τρανή απόδειξη για το ότι οι απειλές, είναι ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΦΑ για να εδραιωθεί το μνημόνιο και να το εφαρμόσουν τα κόμματα που το εκπροσωπούν.


Ο Dallara λέει όσο μπορεί πιο καθαρά :
"Αν φύγει η Ελλάδα έρχεται κατάρρευση. Δώστε τους τώρα 10 δις, είναι μηδαμινά μπροστά σε αυτά που παίζονται"!!!


Αυτή είναι η πραγματικότητα

www.euro2day.gr

Το κόστος από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ξεπερνούσε το € 1 τρισ., δήλωσε την Παρασκευή στο Bloomberg o διευθυντής του IIF, Charles Dallara.

Oι προηγούμενες προβλέψεις του IIF είναι ξεπερασμένες, ανέφερε ο κ. Dallara και προειδοποίησε ότι "όσοι σκέφτονται ότι η Ευρώπη και γενικότερα η παγκόσμια οικονομία, είναι πραγματικά προετοιμασμένες για μια έξοδο της Ελλάδας, πρέπει να το σκεφτούν ξανά".
Η έκθεση της ΕΚΤ στην Ελλάδα είναι διπλάσια από τα κεφάλαια της, ανέφερε ο κ. Dallara.
"Η ΕΚΤ θα είναι αναξιόχρεα" αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, υπογράμμισε.
"Η Ευρώπη θα πρέπει πρώτα και πάνω από όλα να ανακεφαλαιοποιήσει την κεντρική της τράπεζα" πρόσθεσε.

Οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση έχουν διαγράψει περίπου 4 τρισ. από την αξία των μετοχών παγκοσμίως, καθώς οι πολιτικοί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος της Ε.Ε. Herman Van Rompuy δήλωσε την Παρασκευή ότι τα έκτακτα σχέδια για έξοδο της Ελλάδας δεν αποτελούν προτεραιότητα, ενώ ο οικονομολόγος της Morgan Stanley Elga Bartsch ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει 1 στις 3 πιθανότητας να φύγει από το ευρώ.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο το IIF υπολόγισε ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας το κόστος θα είναι τρομακτικό. “Είναι δύσκολο να δει κανείς πως δεν θα ξεπεράσει το € 1 τρισ.” ανέφερε το ινστιτούτο σε εσωτερικό σημείωμα στις 18 Φεβρουαρίου.

Η Ισπανία, η Ιταλία, καθώς και η Πορτογαλία και Ιρλανδία "παραμένουν σχετικά ευάλωτες σε αλλαγές στην ψυχολογία των αγορών" καθώς συνεχίζεται η κρίση στην Ευρώπη, υποστήριξε ο κ. Dallara.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολιτικούς να θυμηθούν το σοκ που προκάλεσε η χρεοκοπία της Lehman και υπενθύμισε ότι αυτό που φαίνεται ως "ένα γεγονός υπό έλεγχο", μπορεί τελικά να φέρει την κατάρρευση.

Για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο ύφεσης, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό να της προσφερθεί επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια, τόνισε ο κ. Dallara.

Επειδή η οικονομία της Ελλάδας έχει συρρικνωθεί πολύ πιο γρήγορα από ότι προβλεπόταν, ίσως χρειάζεται παραπάνω χρόνος για να επιτύχει τους στόχους και να αποπληρώσει τα χρέη της, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Dallara, η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να στηριχτεί με επιπρόσθετη βοήθεια 10 δισ ευρώ.
"Mιλάμε για εξαιρετικά περιορισμένα ποσά σε σχέση με το τι βρίσκεται πάνω στο τραπέζι αυτή τη στιγμή" σημείωσε.

Ο κ. Dallara υπογράμμισε ότι "ένα κλαδί ελιάς" ανάμεσα στις δύο πλευρές, "όχι ως μια εναλλακτική στη βασική μεταρρύθμιση, αλλά ως μια αναγνώριση ότι κάποια στοιχεία του προγράμματος δεν ήταν καλά σχεδιασμένα, θα ήταν κάτι πραγματικά σώφρον και θα το έκανα όσο νωρίτερα γίνεται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου