Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Συνεχίζεται το επιδοτούμενο πρόγραμμα φιλοξενίας 60.000 παιδιών –θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου



Αίσιο τέλος είχε τελικά η υπόθεση με τις επιδοτούμενες δομές σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Μετά από την αίτηση επανεξέτασης που είχε καταθέσει η ΕΕΤΑΑ για τις 60.000 θέσεις παιδιών, σήμερα η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου εξέδωσε θετική απόφαση. Μετά από τη σχετική εξέλιξη διασφαλίζεται το σύνολο των 60.000 θέσεων και ενεργοποιείται η διαδικασία εκταμίευσης των σχετικών κονδυλίων.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε τη θετική έγκρισή του για την υπογραφή των συμβάσεων με όλους τους δημοτικούς και ιδιωτικούς σταθμούς που μετέχουν στο πρόγραμμα. Μέσα από τη διαδικασία αυτή δικαιώνει το υπουργείο Εργασίας και την ΕΕΤΑΑ για τις επιπλέον κατανομές που έκαναν μετά από τις διαπραγματεύσεις που είχαν προηγηθεί το καλοκαίρι.
Όπως είναι γνωστό η σχετική δράση εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Μετά τη θετική απάντηση που έδωσε η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενεργοποιείται η διαδικασία προκειμένου να αρχίσει τμηματικά η εκταμίευση των 140 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορέσουν να πληρωθούν και οι 6.500 εργαζόμενοι οι οποίοι από την έναρξη του προγράμματος μέχρι τώρα ήταν απλήρωτοι.
Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μετά τη γνωστοποίηση της σχετικής απόφασης εξέφρασε την ικανοποίηση του και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι:
«Χαιρετίζω και μαζί με μένα όλες οι οικογένειες και οι δήμοι της χώρας, την ιδιαίτερα θετική και εθνικά σημαντική απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

http://www.localit.gr/, 28/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου