Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΚΙΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ Π.Η. ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ




ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Αθήνα 10.01.2013
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17 Αρ. Πρωτ:10

ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520 Προς
email: attikisynergasia@patt.gov.gr Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου

κ.Κ. Καράμπελα

Θέμα: Συζήτηση προ Ημερησίας Διάταξης στη 2η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με την διαθεσιμότητα των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου. 



Κύριε Πρόεδρε, 

Θα επιθυμούσαμε να συζητηθεί εκτός Ημερησίας Διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ.5 του Κανονισμού του Συμβουλίου, η ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με την διαθεσιμότητα των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου. 

Θυμίζουμε ότι ως Περιφερειακή Παράταξη αιτηθήκαμε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της διαθεσιμότητας των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου τόσο στις 13.11.2012 όσο και στις 27.11.2012, γιατί θεωρούμε ιερό το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία αλλά και τη διατήρηση των συλλογικών δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες και τα οποία μέσω των απολύσεων, των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων Δημοσίων φορέων και Οργανισμών βαίνουν ολοταχώς προς την ιδιωτική κερδοσκοπία και τις ολιγαρχικές μερίδες. 

Έχοντας περάσει η Κυβέρνηση στο στάδιο των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχόμενου ευτελίζεται η Δημοκρατία, ενώ οι ενέργειες της θυμίζουν ανώμαλες πολιτικές περιόδους, προκειμένου να περάσει ο ταξικός οδοστρωτήρας της αφαίρεσης των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. 

Είναι επίσης γνωστό ότι πριν λίγες ημέρες, 2 Περιφέρειες, εκείνες της Δυτικής Ελλάδας και του Νοτίου Αιγαίου προσέφυγαν στο Σ.τ.Ε. εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου, αιτούμενες να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ο Νόμος 4093/2012, το περίφημο Μνημόνιο 3, ειδικότερα όσον αφορά την κατάργηση των θέσεων Δ.Ε. αορίστου χρόνου. 

Οι 2 Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις επικαλούνται την αντισυνταγματικότητα του Μνημονιακού αυτού Νόμου, στοιχείο που λεπτομερώς αναλύθηκε και επεξηγήθηκε και από Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς καταπατήθηκαν μια σειρά από Συνταγματικές διατάξεις και πρόνοιες. 

Τονίζουν επίσης ότι η κατάργηση των οργανικών θέσεων έγινε με αυθαίρετα και όχι αντικειμενικά κριτήρια, με γενικευμένους κανόνες και ότι η όλη διαδικασία θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην κοινωνική αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών τους έναντι των πολιτών. 

Σημειώνουμε εδώ, την δέσμευση του Μνημονίου 2 τον Φεβρουάριο του 2012, για 25.000 απολύσεις μέσα στο 2013 και 150.000 συνολικά έως το 2015. 

Εάν δεν αντιδράσουμε σήμερα, με όποιο μέσο διαθέτουμε ως Δευτεροβάθμιος Αυτοδιοικητικός Θεσμός θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για απολύσεις και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων στο χώρο μας και στο χώρο του Δημοσίου ευρύτερα, είτε αυτοί έχουν μόνιμη σχέση εργασίας είτε είναι αορίστου χρόνου, ανεξάρτητα κατηγορίας και ειδικότητας. 

Τα μνημονιακά μέτρα οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, στη κατάρρευση των Υπηρεσιών και την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους και ανταποδοτικότητα, την στιγμή που υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού στις υποστελεχωμένες Διευθύνσεις μας. 

Με το ψήφισμα μας πριν από λίγες εβδομάδες το Περιφερειακό Συμβούλιο κατέληγε μεταξύ των άλλων και στις παρακάτω θέσεις: 

· Η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων. 

· Οι εργαζόμενοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα στην Περιφέρεια Αττικής είναι απαραίτητοι, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όταν μάλιστα υπάρχει και μεγάλη έλλειψη προσωπικού, την οποία επέφερε ο Νόμος του Καλλικράτη. 

· Η Περιφέρεια Αττικής θα παράσχει πλήρη νομική στήριξη στους εργαζομένους σε συνεργασία με τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις. 

· Η Περιφέρεια Αττικής δε θα προχωρήσει σε καμία κατάργηση οργανικής θέσης. 

Καλούμε λοιπόν την Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής: 

Να πρωτοστατήσει στην επίλυση των παραπάνω προβλημάτων έξω από διφορούμενες αναμονές και να βγει μπροστά με το ειδικό πολιτικό βάρος που έχει, υλοποιώντας και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Να αναπτύξει κοινό βηματισμό με τις άλλες 2 Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και να προσφύγει άμεσα και αυτή στο Σ.τ.Ε. υπερασπιζόμενη τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα σήμερα που η συνεχώς διογκούμενη ανεργία έχει γίνει το καρκίνωμα της ελληνικής κοινωνίας λόγω των επιθετικών νεοφιλελεύθερων ταξικών περιοριστικών πολιτικών λιτότητας. 



Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ¨ Αττικής Συνεργασίας Όχι στο Μνημόνιο¨ 

Βαρεμένος Γεώργιος - Κυπριανίδου Ερμίνα - Τσουκαλάς Δημήτρης 

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος 

Καπάταης Χρήστος                                                                                                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου