Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ



Εντός των ημερών αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς από το ΕΣΠΑ για το έτος 2014 2015 που θα υλοποιήσει όπως κάθε χρόνο, η ΕΕΤΑΑ, ενώ αναμένονται να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα που θα ανακοινωθούν απο τα συναρμόδια υπουργεία.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr, θα συνεχιστεί και το έτος 2014-2015 το πρόγραμμα δράσης της ΕΕΤΑΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής" που παρέχει δωρεάν φιλοξενία σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς (Ιδιωτικούς και Δημοτικούς) αλλά λόγω του νέου ΕΣΠΑ και της νέα προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 αναμένεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στις προϋποθέσεις.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έχουν καθυστερήσει αφού τα συναρμόδια υπουργεία (Εσωτερικών και Ανάπτυξης) δεν έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους σχετικά με τις αλλαγές που είχαν προαναγγελθεί στην υλοποίηση του προγράμματος.

Η συνέχιση του προγράμματος είναι δεδομένη αφού ο υπουργός Ανάπτυξης στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για την νέα προγραμματική περίοδο είχε προαναγγείλει την συνέχιση του ,αφού το πρόγραμμα φιλοξενίας περίπου 70.000 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς κρίνεται ως μεγάλης σημασίας.

Οι υπεύθυνοι της ΕΕΤΑΑ εκτιμούν μιλώντας στο dikaiologitika.gr, ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στις προϋποθέσεις ένταξης, αλλά και νέες αποφάσεις θα καθορίζουν τους δικαιούχους, διατηρώντας ωστόσο ορισμένες από τις προϋποθέσεις που ίσχυαν έως τώρα.

Αναζητώντας όμως πληροφορίες στο - έγκυρο - dikaiologitika.gr, διαβάσαμε τις σκέψεις  (σχεδιασμούς;) της κυβέρνησης:


Λύση στο θέμα της χρηματοδότησης των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ αναζητείται στη σημερινή σύσκεψη των αρμόδιων φορέων, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Ο υπουργός Εσωτερικών εκάνε γνωστό ότι θα μείνουν εκτός από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Από τη λύση ενδεχομένως που μελετάτε για την χρηματοδότηση της δωρεάν φιλοξενείας από το ΕΣΠΑ αποκλείονται ορισμένοι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί .Δηλαδή ουσιαστικά θα μείνουν εκτός οι παιδικοί σταθμοί που χρηματοδοτούνται μόνον από δήμους και θα επιδοτούνται μόνο ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί

www.dikaiologitika.gr
Εκτός οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί από το ΕΣΠΑ

www.dikaiologitika.gr
 ΕΚΤΟΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Σκέφτονται δηλαδή στα σοβαρά, να επιδοτήσουν μέσω ΕΣΠΑ δωρεάν θέσεις μόνο στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς!

Και στους δημόσιους .... ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για να πηγαίνουν τα παιδιά τους!

Και αν αυτό σας φαίνεται - όπως και σε εμάς - απίστευτο κάντε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ.

Λέτε;
Ντινόπουλος είναι αυτός!
Όλα τα περιμένουμε ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ "ΚΥΡΙΟ" και δεν έχουμε άποψη μόνο για τον τηλεοπτικό Ανάργυρο.
Εκτός οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί από το ΕΣΠΑ

www.dikaiologitika.gr
Εκτός οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί από το ΕΣΠΑ

www.dikaiologitika.g

ΠΗΓΗ: inews, dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου