Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ο ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΣ ΔΕΛΑΠΑΤΡΙΔΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓIATI ΔΕΝ ΓΛΥΦΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ

 

Ο άνθρωπος είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Τέτοιος πολιτικός άνδρας έχει να βγει στην πιάτσα από την εποχή του Αρμάνδου Δελαπατρίδη.

Κατήγγειλε σήμερα τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης γιατί - λέει - δεν πήγαν μαζί με τον Δήμαρχο έξω από τον εισαγγελέα να κάνουν τους κλακαδόρους.

ΠΟΙΟΣ;

Αυτός  που δεν ψήφισε το ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα -κατά της αξιολόγησης αλλά την έκανε ΛΑΜΟΓΙΟ από το δημοτικό συμβούλιο για να μην μείνει το ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ γραμμένο κάτω από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κατά του νόμου της ψευτοαξιολόγησης - όπως μπορείτε να δείτε από την απόφαση
ΑΥΤΟΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΦΡΟΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ για να μην τον μαλώσει ο Βενιζέλος και ο Κυριάκος που δεν ήταν υπάκουο κυβερνητικό φερέφωνο.




 Αυτός που στο προχθεσινό ακόμα συμβούλιο βγήκε ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ να υπερασπιστεί το δικαίωμα του ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ Γενικού Γραμματέα να ακυρώνει πολιτικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου - διότι ΔΕΝ ΓΛΎΦΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΡΟΎΣΣΟ - αλλά όποιον έχει εξουσία για να του δώσει καμία επιδότηση ή κανένα αθλητικό χώρο, οπότε έγλειψε και τον κ. Αγγελάκα  - και τα άκουσε από την Καρατζά αναγκαζόμενος σε αναδίπλωση,

ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΙΣ "ΑΛΛΕΣ" ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ  ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΥ - όπως αυτός

Για άλλη μια φορά ο Δελαπατρίδης ξεπέρασε τον αρχηγό του.

Ξανάγινε "παράταξη" που αναφέρεται στις "άλλες" παρατάξεις.

Παρόλο που  ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο Γ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ο οποίος πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει αν αυτά που λέει ο σύμβουλός του τον εκφράζουν.

Η παράταξή ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ έχει καταγγείλει τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης σήμερα.

Για την ουσία της υπόθεσης της μη μετάβασης - τουλάχιστον ημών - στην εισαγγελία επαναλαμβάνουμε:

Τα αυτόνομα πολιτικά υποκείμενα, οι αυτόνομες πολιτικές συλλογικότητες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΙ, ούτε αυτόκλητες κυρίες επί των τιμών δια τον βασιλέα.

Επίσης δεν είναι ζητιάνοι πέντε λεπτών παρουσίας στο γυαλί, δίπλα στον δήμαρχο που κάνει δηλώσεις.

Αν και όποτε επιθυμεί ο δήμαρχος να τον συνοδεύσουν ΤΟΥΣ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ.

Και ο Δήμαρχος ουδέποτε το ζήτησε από τις άλλες παρατάξεις - όχι μόνο από εμάς αλλά από καμία.

Οπότε ας περιορίσει τις ΣΑΛΙΑ ΜΙΞΕΣ συμπεριφορές επίδειξης υποταγής εις την δημοτική αρχή ο Χαλανδραίος Δελαπατρίδης.

Θα του δώσουν - έτσι και αλλιώς - αυτά που του έχουν τάξει για την υπηρεσία του αθλητισμού της πόλεως, μην παριστάνει και το μαντρόσκυλο γιατί τους εκθέτει.

ΥΓ: Επειδή θα μείνουν κάποιοι στον όρο "την έκανε ΛΑΜΟΓΙΟ"  ας ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει:

 «Λαμόγια» ήταν οι βοηθοί, οι αβανταδόροι, των παπατζήδων. 
 Ο όρος χρησιμοποιείται ευρέως στα ευθυμογραφήματα του Νίκου Τσιφόρου για να προσδιορίσει τους τσιλιαδόρους, που υποκρίνονταν τον παίκτη του παπατζή, για να προσελκύσουν τα θύματα.
Η λέξη λαμόγια προέρχεται από το ιταλικό έναρθρο ουσιαστικό «la moglie» (πρφ.: λα μόγιε - μτφ.: η σύζυγος).
Τη στιγμή που κάποιος Ιταλός χαρτοπαίκτης κέρδιζε και ήθελε να φύγει από το τραπέζι για να μη ξαναχάσει, φώναζε, δήθεν φοβισμένος, «la moglie, la moglie», (λαμόγιε...), ότι, δήθεν, τον έψαχνε η γυναίκα του, βούταγε βιαστικά τα χρήματα και έφευγε τρέχοντας (την έκανε λαμόγιο δεν τηρούσε, δηλαδή, τις υποσχέσεις του).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου