Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ

 
 
Τα τελευταία χρόνια όρος «μεταρρυθμίσεις» δεσπόζει στον πολιτικό διάλογο. Κόμματα, κυβερνήσεις, συνδικαλιστές, άλλες οργανωμένες ομάδες, αλλά και οι δανειστές της χώρας ομιλούν για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, άλλοτε χωρίς να τις προσδιορίζουν και άλλοτε επιχειρώντας να τις ορίσουν σύμφωνα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.
 
Όμως η κοινωνία και οι πολίτες τί πιστεύουν για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και τί εννοούν ως πραγματική μεταρρύθμιση;
 
Mια παρέα πολιτών του Χαλανδρίου, προβληματισμένη για την πορεία των πολιτικών πραγμάτων, για τον τρόπο που ασκείται η πολιτική και για τον τρόπο που διεξάγεται η πολιτική συζήτηση, αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε κάτι που θα παρακινήσει σε ενεργό συμμετοχή τους πολίτες.
 
Σας προσκαλούμε λοιπόν να πιούμε τον καφέ μας και να συζητήσουμε μεταξύ μας:
·     ποιες θεωρούμε ότι είναι οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα·
·     ποιες απ’ αυτές κρίνουμε πως πρέπει να κατοχυρωθούν στο Σύνταγμα.
 
Η συζήτηση θα διεξαχθεί με τη δημιουργική και ευχάριστη μέθοδο «world café», χωρίς κουραστικούς μονολόγους, με την σύμπραξη όλων. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
 
Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου, μαζί με τα αποτελέσματα ανάλογων εργαστηρίων που διεξήχθησαν και πρόκειται να διεξαχθούν σε ολόκληρη την χώρα, θα αξιοποιηθούν με τη συνδρομή της ομάδας «ΕΜΕΙΣ οι ΠΟΛΙΤΕΣ»  προκειμένου να  καταγραφεί η βούληση των πολιτών, να αναδειχθεί ο πολίτης στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής και να κατοχυρωθεί η άμεση συμμετοχή του στον πολιτικό διάλογο.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση:
  • Χαρίκλεια Καλτεζιώτη, 693.225.8200
  • Χρήστος Λυντέρης, 693.911.5089

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου