Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΟΤΑ

φωτό: enypografa.gr
Την έκδοση ενός ψηφίσματος - χωρίς την οποιαδήποτε απόφαση επί του χειρισμού της υπόθεσης στην ουσία της - επέλεξε η πλειοψηφία του δήμου για το θέμα της υποχρεωτικής μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου στην ΤτΕ, μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος που εγκρίθηκε από τους εναπομείναντες στην αίθουσα συμβούλους της πλειοψηφίας και την παράταξη του κ. Λαδόπουλου (Λαδόπουλος, Πανταζής).

Η παράταξη του Γ. Θωμά και η Λαϊκή Συσπείρωση διαφώνησαν με το ψήφισμα καταθέτοντας πρόταση για λήψη απόφασης απειθαρχίας προς την κυβερνητική πολιτική τουλάχιστον μέχρι το συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα γίνει σε μερικές μέρες και όπου αναμένεται το θέμα να είναι το κυρίαρχο.
Κατά του ψηφίσματος ψήφισε η παράταξη Κουράση ενώ ΠΑΡΩΝ δήλωσε ο Νταβίας.

Από την αίθουσα αποχώρησαν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας - μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφού τοποθετήθηκαν ενάντια στην απόδοση των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου για την πληρωμή των δανειστών και εξέφρασαν την διαφωνία τους με τον χειρισμό της διοίκησης του δήμου (!) 
Μεταξύ τους ο αντιδήαμρχος Κ. Γερολυμάτος και ο "παλιός" Γ. Λιερός.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ:

Ψήφισμα σχετικά με την «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταμφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα Ελλάδος»:


Μετά από την αποτυχημένη εφαρμογή ενός πενταετούς οικονομικού προγράμματος που μόνο δεινά σώρευσε στη χώρα αλλά και στην Αυτοδιοίκηση, ντόπιοι και ξένοι παράγοντες συνεχίζουν τις πιέσεις προς τη νέα κυβέρνηση για τη συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής. Προσπαθούν να επιβάλλουν την υπογραφή ενός νέου μνημονίου, με νέα υφεσιακά μέτρα όπως η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, η αύξηση της φορολογίας μέσω αλλαγής του ΦΠΑ, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας κ.ά. Στο πλαίσιο αυτών των πιέσεων εντάσσεται και ο περιορισμός της ρευστότητας που έχει επιβληθεί από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα.

Πιστεύουμε ότι απέναντι στους εκβιασμούς της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ οφείλει να συγκροτηθεί ένα ενιαίο, ενωτικό και ισχυρό μέτωπο αντίστασης από όλες εκείνες τις δυνάμεις του τόπου που αγωνίζονται για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Διαφωνούμε με την ενέργεια της κυβέρνησης να επιβάλλει τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων χωρίς, όπως όφειλε, να διαβουλευτεί με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και χωρίς να ζητήσει ανοικτά και ξεκάθαρα τη στήριξή τους και την ένταξή τους σε ένα τέτοιο ενιαίο μέτωπο αντίστασης και αγώνα.

Καμιά όμως επιφύλαξη, ένσταση ή διαφωνία στους χειρισμούς ή στο περιεχόμενο δεν μπορεί να μας οδηγήσει στην ταύτιση με αυτούς τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και φορείς που ενώ τα προηγούμενα χρόνια στήριζαν με την ανοχή τους τις μνημονιακές πολιτικές, σήμερα ανακάλυψαν τον δρόμο του αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση οφείλει να μην υποχωρήσει ούτε βήμα πίσω, να τιμήσει την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο ελληνικός λαός, να προχωρήσει στην υλοποίηση των προεκλογικών και προγραμματικών της δεσμεύσεων και να στηριχθεί στη δύναμη και αποφασιστικότητα του λαού με στόχο την πλήρη ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Για εμάς η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών έχει απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με τα συμφέροντα των δανειστών.

Στηρίζουμε ηθικά, πολιτικά και υλικά κάθε επιλογή της κυβέρνησης που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.


Μετά την έγκριση του ψηφίσματος, η Λούλα Καρατζά έθεσε θέμα λήψης απόφασης για μη απόδοση των διαθεσίμων μέχρι του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, πρόταση που υπερψήφισαν οι παρατάξεις Κουράση, Θωμά και Νταβία αλλά προφανώς μειοψήφισε.

Αξιοσημείωτα του προχθεσινού δημοτικού συμβουλίου:
1. Κανείς δημοτικός σύμβουλος  από την παράταξη Ανδρεόπουλου δεν ήταν παρών (ή παρούσα). Δοξάζονται κρυπτόμενοι ....

2. Η τοποθέτηση της παράταξης Λαδόπουλου που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ το παραπάνω κείμενο όπως την διατύπωσε ο Νίκος Πανταζής : Να δώσουμε τα χρήματα στην κυβέρνηση και να ζητήσουμε την επίσπευση της υπογραφής της συμφωνίας με τους δανειστές.
(Τώρα τι σχέση έχει αυτό με το κείμενο του ψηφίσματος μένει να απαντηθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου