Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τοξικό νέφος έχει καλύψει την Αττική

Τοξικό νέφος έχει καλύψει από χθες τα νότια και δυτικά προάστια της Αττικής και φτάνει μέχρι το κέντρο της πόλης, μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου
 
 
 
Αν και πυρκαγιά ξεκίνησε το Σάββατο και τέθηκε υπό έλεγχο, συνεχίζει να καίει χαρτί και πλαστικό με αποτέλεσμα να έχει επιβαρυνθεί σημαντικά η ατμόσφαιρα.

Η έντονη δυσοσμία προκαλεί την ανησυχία των πολιτών για τις επιπτώσεις στην υγεία τους, καθώς η καύση πλαστικών μπορεί να προκαλέσει την έκλυση τοξικών αερίων (διοξίνες, φουράνιο κ.ά.).
Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί τα απαιτούμενα κονδύλια, ώστε να προχωρήσει η κάλυψη της καιγόμενης επιφάνειας με χώμα, μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος να σβήσει η φωτιά.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν σε παρακείμενο στην μονάδα ανακύκλωσης, οικόπεδο για τρίτη συνεχή φορά πήραν φωτιά ξερόχορτα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης ανέφερε ότι πρέπει να βρεθεί χώμα και μηχανήματα γιατί δεν σβήνουν διαφορετικά τέτοιες φωτιές. «Δυστυχώς ο προκάτοχός μου είχε κάνει μια τέτοια κίνηση αλλά την προηγούμενη φορά που έγινε αυτό δεν πληρώθηκε ο εργολάβος» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ακόμη ότι οι σταθμοί του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν μπορούν να μετρήσουν το τοξικό νέφος.

Όπως ανέφερε ο Τάσος Μαυρόπουλος, γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, χρειάζονται 20.000 ευρώ για κάθε 50 φορτηγά χώματος, ενώ για τη συγκεκριμένη φωτιά χρειάζονται περίπου 500 φορτηγά.
 
http://www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου