Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Γ.Γ.: ΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Γενικά προσπαθώ να σχολιάζω με την χρήση, έστω λίγου, κακού ίσως, χιούμορ.

Είμαι όμως και αποφασισμένος να μην αφήνω τίποτα να πέσει κάτω. Νομίζω μάλιστα ότι αυτό είναι υποχρέωση όλων μας. Και πως όλοι μας θα πρέπει να ανταλλάσσουμε απόψεις και να μετέχουμε σε όποιον δημόσιο διάλογο.

Σε ότι αφορά λοιπόν την «μπηχτή» ότι δεν έβαλε φωτιά ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια χώρα η οποία καιγόταν, θα ήθελα να σημειώσω ότι η χώρα αυτή, με αιματηρές θυσίες των πολιτών της για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε καθόλου πλάτη, είχε καταφέρει να μπει στο στάδιο της ανάπτυξης. Οι δανειστές είχαν δει την πορεία και ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ. Ήρθε όμως ο Τσίπρας και η παρέα του, έδωσαν μια και γκρέμισαν την μικρή ανάπτυξη που είχε αρχίσει και, επιβάλλοντας τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, μας έφεραν κι άλλη ύφεση κι άλλα μέτρα. Υπογράψανε το τρίτο το μακρύτερο, με κλάμα και στενάχωρη καρδιά.
Ο σχολιαστής σου, ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ εκ μετεγγραφής δημοτικός σύμβουλος, θεωρώ ότι δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο λόγο, (λαμβάνοντας υπόψη την επικαιρότητα και μόνον, δικαίωμα του να λέει ότι θέλει, όποτε θέλει), θεωρώ μάλιστα ότι στην προσπάθειά του να κάνει το άσπρο μαύρο έγινε και προκλητικός. Όταν όλη η χώρα είναι στους δρόμους, το Γκεμπελικό σχέδιο δημιουργίας αντιπερισπασμού λέει να τα βάλεις με όποιον βρίσκεις μπροστά σου, για να κατευθύνεις αλλού την οργή του λαού. «Των οικιών ημών εμπιπραμένων υμείς άδετε» λοιπόν, νομίζω ότι ταίριαζε στην δική του περίπτωση. ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ αν δεν αρέσει το προηγούμενο αγαπητοί.

Πάμε τώρα στον φουκαρά τον αγρότη που δεν φταίει σε τίποτα, αυτός μόνο παραμυθιάστηκε από το τραγούδι των Σειρήνων και την έκανε την επιλογή του. Τον πίστεψε τον συμπαθητικό τον Τσίπρα, αλλά δεν φταίει. 
Φταίει ο Τσίπρας που τον ξεγέλασε; Sorry φίλε Άγγελε, αλλά ο καθένας μας θα έπρεπε να έχει αναλάβει τις ευθύνες του νωρίτερα. Αν νομίζει κάποιος ότι δεν καταλαβαίνει, ότι είναι χαζούλης, αγαθιάρης κλπ ας μην πάει να ψηφίσει. Ο τύπος, αλλά και πολλοί σαν αυτόν, την έκανε την κουτσουκέλα του, αλλά δεν φταίει, ο όφις τον ηπάτησε. Το γλύψιμο δεν το καταλαβαίνω, μάλλον φτύσιμο δείχνω, να γλύψω, δεν έχω ανάγκη. Ούτε φασισμό μυρίζει αυτή προσέγγιση, μόνο σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Σταματάω για τώρα, αν προκληθώ, εδώ είμαστε.

Γιώργος Γ.

ΣΧΟΛΙΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως και θα προκληθείς για να γράφεις τις απόψεις σου.
1. Το "πέσιμο" στον γιατρό για το άρθρο του ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ. Το άρθρο βγήκε στην ΑΥΓΗ και ζήτησε να μπει και στην ΠΛΑΤΕΙΑ. 
Γνωρίζεις ότι είναι χαρά μας να έχουμε ΟΛΕΣ τις απόψεις, χωρίς ποτέ να κρύψω ποιες είναι ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ.
Αυτή η πρακτική - του απρόκλητου "πυροβολισμού" της αντίθετης άποψης με bulling δεν μου αρέσει. Μυρίζει .... ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ και σκοπιμότητα. 
Αυτό εξέφρασα έμεσα στο σχόλιό μου απλά για να πάρω αποστάσεις από την επιλογή σου, που βεβαίως ΔΕΝ ΕΚΟΨΑ.
2. Το θέμα της απόδοσης ευθυνών για το χάλι στο οποίο κατάντησε η χώρα μας είναι μια κουβέντα που δεν τελειώνει σε μια ανάρτηση και βέβαια ο καθένας έχει και δικαιούται να έχει την εκτίμησή του. 
Το πιο ύποπτο και επικίνδυνο κατά την γνώμη μου κεφάλαιο αυτής της συζήτησης είναι το ότι φταίει η δημοκρατία και ο λαός (η Παγκάλια αντίληψη) με την οποία φαίνεται ότι έχεις κάποια κοινά σημεία στις απόψεις σου. ΕΚΕΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ φίλε.
Αλλά αυτό είναι το νόημα.
Να συζητάμε γι' αυτά που διαφωνούμε.

Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου