Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΠΣ



Η εισήγηση της διοίκησης του δήμου προς την επιτροπή διαβούλευσης  του δήμου για την "επικαιροποίηση" του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου δεν αφήνει ούτε φύλο συκής και αποδεικνύει σε κάθε πολίτη που δεν είναι μπαμπουίνος την διαχρονική κοροϊδία που έχει φάει από τον δήμο και τον "συσχετισμό που δεν πρέπει να αλλάξει".

Τα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης έχουν πολύ μεγάλο και διπλό βάρος στην πλάτη τους και πρέπει ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ πολύ.

 Διπλό βάρος γιατί το θέμα είναι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ και γιατί η διοίκηση του δήμου επέλεξε να ανοίξει τον δημόσιο  διάλογο για ένα τέτοιας σημασίας θέμα όχι από εκεί που θα έπρεπε θεσμικά - από μια συνάντηση των παρατάξεων και μια κατ' αρχήν συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να δοθούν ΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ  για την πρότασης επικαιροποίησης (ή πιο συνολικής αναθεώρησης) της μελέτης του ΓΠΣ στην υπηρεσία. πριν προχωρήσει στις δικές της προτάσεις - αυτό το έκανε μόνος του λοιπόν ο αντιδήμαρχος Κώστας Γερολυμάτος και επί αυτού του πλαισίου καλείται η επιτροπή διαβούλευσης να συζητήσει.

Τα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης όμως είναι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και εκπρόσωποι των φορέων της πόλης, που όλοι επικαλούνται ότι πρέπει να έχουν λόγο άρα καλά θα κάνουν να δικαιώσουν όσους αυτό το υπερασπιζόμαστε ως μίνιμουμ - τουλάχιστον - αυτού το οποίο με διάφορους τρόπους επικαλούμαστε: ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
Και έχουν τρεις επιλογές: Να απαξιώσουν την διαδικασία μη συμμετέχοντες αποποιούμενοι την ευθύνη της συμμετοχής με την βάσιμη δικαιολογία ότι η επιτροπή διαβούλευσης είναι ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ, να ακολουθήσουν κατά γράμμα αυτά που η διοίκηση του δήμου υπαγορεύει ή ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ, να συγκληθούν οι φορείς που εκπροσωπούν και να ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΑΠΟΨΗ για το μέλλον των παιδιών τους.

Εμείς από εδώ θα βοηθήσουμε - όσο μπορούμε - στην ανάδειξη των διακυβευμάτων, προτείνοντας σε όλους ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ.

Σε αυτή την ανάρτηση ακολουθεί η εισήγηση του αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας περί των σημείων της "επικαιροποίησης" και πρέπει να διαβαστεί προσεκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου