Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΜΑΡΙΛΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ

 

Θα προσπαθήσουμε να αποδώσουμε το τι έγινε εχθές κατά τις δημαιρεσίες και την καμαρίλα που προηγήθηκε αν και δεν είναι εύκολο.

Από τους 42 συμβούλους απόντες ήταν  αρχικά 3: Η κα Αθανασούλη από την πλειοψηφία, ο ανεξαρτιτοποιηθείς από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Π. Τζούρας και ο Ακατανόμαστος, όπως είχε προαναγγείλει .

Η διαδικασία ξεκίνησε με την εκλογή του διαπαραταξιακού προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου:

Πρόεδρος ξαναεκλέχτηκε η Λίτσα Γαλάνη Πισιμίση με 25 ψήφους σε σύνολο 38 παρόντων.

Αντιπρόεδρος από την πλευρά της αξ. αντιπολίτευσης (Κουράσης) υποδείχτηκε η Ελένη Νιώτη στην θέση του Μιχάλη Κόσσυβα η οποία εκλέχτηκε με 26 ψήφους

Γραμματέας, από την παράταξη Ανδρεόπουλου παρέμεινε η Κατερίνα Καζάνη η οποία επανεκλέχτηκε με 31 ψήφους.

Μετά την εκλογή του προεδρείου αποχώρησε - μάλλον εκνευρισμένη λένε οι κακές γλώσσες - η Μαρία Λοτσάρη σύμβουλος του Γ. Κουράση.

Όταν φτάσαμε λοιπόν στην Καλλικρατική διαδικασία για τις δύο διοικούσες επιτροπές - με τις διαφορετικές προτάσεις πλειοψηφίας και μειοψηφίας παρόντες ήταν 23 της πλειοψηφίας (22 και ο προσχωρήσας στον ΣΥΡΙΖΑ  Θωμάς Βαρδουλάκης) και 14 από την αντιπολίτευση.

Η πρόταση της πλειοψηφίας για την εκπροσώπησή της στην Οικονομική και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  ήταν διαμορφωμένη και κατατέθηκε χωρίς κάλπες (μετά, στην ψηφοφορία στην ενιαία κάλπη έγιναν τα συντροφικά μαχαιρώματα) οπότε σε αυτή τη φάση το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στα της αντιπολίτευσης.

Της αντιπολίτευσης που στο σύνολό της δεν είχε βρεθεί για συζητήσεις από τα πριν.
Και υπάρχει μια φημολογία ότι Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ είχε καλέσει και συνομιλήσει με τους εκλεκτούς του της ψευτοαντιπολίτευσης, φήμη που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε.

Η συνάντηση πάντως  και η συμφωνία για κοινή στάση μεταξύ Ανδρεόπουλων και Λαδόπουλων επιβεβαιώνεται από σύμβουλο του Λαδόπουλου που τα έχει γράψει όλα στο διαδύκτιο, άσχετα με το ποιος ήταν ο εμπνευστής του σχεδίου.

Τα φτιάξανε αλλά λογάριασαν όμως χωρίς την ..... Καρατζά που δεν έχει σκοπό να αφήσει τους πρώην αυτοεξυπηρετούμενους να βγουν από την δική της επιρροή.
 Και ΤΑ ΗΘΕΛΕ ΟΛΑ για πάρτη της παράταξής της.
 (Δύο συμβούλους έχει η Λαϊκή Συσππείρωση η μία  - η ίδαι η Λούλα ΄΄εμεινε στην Οικονομική και ο άλλος - ο Πέτρος Αναστασιάδης στην Ποιότητα Ζωής. Καμία έκπτωση από το ΚΚΕ που είχε δεδομένο ότι θα πάρει από τους Κουράσηδες που είχαν τα κουκιά ό,τι ζητούσαν. ΓΙΑΤΙ ΜΗ ΓΕΛΙΕΣΑΙ. ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ  ΚΑΡΕΚΛΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ άμα μπορεί να την πάρει άλλη παράταξη. Η διαπαραταξιακότητα φτάνει μέχρι την πάρτη του καθενός ασχέτως χρώματος.

Ας δούμε τον συσχετισμό των συμβούλων της αντιπολίτευσης λοιπόν πριν αρχίσει το πάρτη της εκλογής.

Κουράσης: παρόντες 5 σύμβουλοι (είχε φύγει η Λοτσάρη), Ανδρεόπουλος 3 σύμβουλοι (ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ Ο ίδιος ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ που με τα άλλα θέματα της πόλης δεν πολυασχολείται), Λαδόπουλος 3 σύμβουλοι, Καρατζά 2 σύμβουλοι, Θωμάς 1 σύμβουλος (έλειπε και εκείνος ο κακορίζικος) άρα σύνολο 14 σύμβουλοι.

Για τις 3 θέσεις τακτικών μελών της αντιπολίτευσης στην οικονομική επιτροπή υπήρχαν 4 υποψήφιοι:
Οι Γ. Κουράσης, Νίκος Πράσσος (από τον Ανδρεόπουλο), ο Μύρωνας Ανδριανάκης και η Λούλα Καρατζά - που βέβαια είχε μοιράσει την τράπουλα από τα πριν με τον Κουράση.

Ενδιαφέρον συμμετοχής εξέφρασε και ο Γιώργος Θωμάς αλλά ο Ανδρεόπουλος δεν απέσυρε τον Πράσσο για χάρη του ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. Δεν υπάρχουν τέτοιες ευαισθησίες. Είπαμε τα περί διαπαραταξιακότητας και συμμετοχής είναι για τους άλλους.
Οπότε ο Θωμάς τραβήχτηκε από την Οικονομική επιτροπή - δεν έβαλε υποψηφιότητα σε αυτή.

Η τράπουλα στην ψηφοφορία ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΔΕΜΈΝΗ - βεβαίως - υπέρ ..... ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ και της ..... ιστορικής δικαίωσης (που έλεγε και μια ψυχή νομίζοντας ότι τον μετρ΄ναε μέσα).

ΠΟΙΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟΞΩ από τους τέσσερεις;
Ο Μύρωνας από την παράταξη Λαδόπουλου.
Κουράσης και Καρατζά πήραν 10 ψήφους, Πράσσσς πήρε 9 ψήφους ενώ ο Μύρωνας 3 - τους τρεις του Λαδόπουλου, αφού και ο Θωμάς ήξερε τι είχε προηγηθεί.

Οι του Λαδόπουλου έγιναν έξαλλοι από το πούλημα που έφαγαν από τον υποτιθέμενο στρατηγικό τους σύμμαχο, τον Ανδρεόπουλο.

Ο Νίκος Πανταζής περίμενε ότι θα στηριχτεί για να εκλεγεί στην Ποιότητα Ζωής και κατάλαβε ότι θα είχε την ίδια τύχη με τον Μύρωνα: ΨΗΦΟΙ 3!

Οι συζητήσεις που είχαν κάνει με τον Ανδρεόπουλο είχαν πάει περίπατο, τους είχαν πουλήσει για να κρατηθεί η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ.
Αυτά παθαίνει όποιος λέει ότι ΄"αυτό έπρεπε να γίνει για ....  ιστορικούς λόγους".

Αφού διαμορφώθηκε λοιπόν η πρόταση της αντιπολίτευσης στήθηκε η κεντρική κάλπη για την εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών τω δύο οργάνων από το σύνολο του σώματος.

Ψήφιζαν 37 παρόντες σύμβουλοι.

Το αποτέλεσμα:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
Από την πλειοψηφία:
Λυμπεράτος Γερ....... 29 ψήφοι
Κουράση Θύμιος ..... 26 ψήφοι
Καλομοίρης Γρηγόρης ....26 ψήφοι
Χριστούλη Έλενα ...... 20 ψήφοι
Από την αντιπολίτευση:
Καρατζά Λούλα...... 31 ψήφοι
Κουράσης Γιώργος...... 30 ψήφοι
Πράσσος Νίκος ..... 25 ψήφοι

Οι 3 του Λαδόπουλου σε αυτό το σημείο ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ από την διαδικασία, πριν την εκλογή των αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής.
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ:
Χριστουλάκης (Διοίκηση) ..... 24 ψήφοι
Ανδικόπουλος (΄Διοίκηση) ..... 23 ψήφοι
Γερολυμάτος (Διοίκηση) .... 22 ψήφοι
Ανδρεόπουλος (Αντιπολίτευση) ..... 27 ψήφοι
Κόσσυβας Μιχάλης ...... 21 ψήφοι

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, μετά την αποχώρηση των τριών του Λαδόπουλου τα πράγματα είχαν απλοποιηθεί.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
Από την διοίκηση
Λιερός Γιώργος ..... 31 ψήφοι
Κιούσης Θανάσης ...... 24 ψήφοι
Βλαχούλης Γιάννης ....23 ψήφοι
Αθανασάτου Γιάννα ..... 22 ψήφοι
Αναστασιάδης Πέτρος .... 30 ψήφοι
Αγγελής  Κώστας ...... 22 ψήφοι
Θωμάς Γιώργος .
Για την εκλογή του Γιώργου Θωμά χρειάστηκε δεύτερη ψηφοφορία αφού στην πρώτη έλαβε 15 ψήφους και δεν έλαβε τους αναγκαίους 20. Τον "τιμώρησαν" γιατί δεν είναι καλό παιδί. Στην δεύτερη ψηφοφορία έλαβε 20 ψήφους και εκλέχτηκε.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ εκλέχτηκαν:

Χριστουλάκης Δημ...... 20 ψήφοι (διοίκηση)
Κατούφα Ευγ. ..... 19 ψήφοι (διοίκηση)
Τσίγκος Κωνσταντίνος ................ 18 ψήφοι (διοίκηση) Ο κος Τσίγκος είναι ο νέος δημοτικός σύμβουλος που μπλήκε στο συμβούλιο στη θέση του παραιτηθέντος Κ. Κάπου και ορίστηκε και εντεταλμένος σύμβουλος για τον αθλητισμό.
Από την αντιπολίτευση αναπληρωματικοί  στην Ποοιότητα Ζωής ορίστηκαν οι
Καζάνη Κατερίνα ..... 28 ψήφοι
Κόσσυβας Μιχάλης ..... 22 ψήφοι.


 ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου