Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Δίκη Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: ΑΘΩΟΙ οι Θέμης Μπαλασόπουλος - Γιάννης Τσούνης

φωτό: epoli.gr
Αθώοι ο τ. Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Θέμης Μπαλασόπουλος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γιάννης Τσούνης, οι οποίοι δικάστηκαν εχθές, από το Ένατο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με την κατηγορία του «ηθικού αυτουργού», γιατί υπέγραψαν ως Πρόεδρος και ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, αντίστοιχα, ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που ενημέρωνε τους εργαζόμενους για τα αντιλαϊκά μέτρα, που είχε λάβει η κυβέρνηση το 2011 και τους καλούσε να συμμετάσχουν στην απεργία της 16ης Οκτωβρίου 2011, με κατάληψη των Δημοσίων κτηρίων.

Το κατηγόριο κυρίως αφορούσε την "παρότρυνση των εραζομένων στην παράνομη πράξη της  κατάληψης" από του συνδικαλισές και αρχικά είχε μπει στο αρχείο αλλά ανασύρθηκε το 2013 (!!!!).

Το δικαστήριο αθώωσε τους δύο συνδικαλιστές και η απόφασή του αυτή αποτελεί σημαντικό “οδηγό” για το μέλλον αφού στηρίχτηκε στο (αυτονόητο κατά την ταπεινή μας γνώμη)  σκεπτικό ότι, ο συνδικαλιστικός “λόγος” δεν παραπέμπει ή προτρέπει κατ’ ανάγκη σε έκνομες πράξεις ή ποινικά αδικήματα και δικαιούται να είναι αιχμηρός, ακόμα και καθ' υπερβολή.

Δικηγόρος των συνδικαλιστών της ΠΟΕ ΟΤΑ στην χθεσινή δίκη ήταν η γνωστή Εργατολόγος και νομική σύμβουλος της Ομοσπονδίας Μαρία Τσίπρα.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ παραμένει στην πρωτοπορία για το συνδικαλιστικό κίνημα και ανίγει κάποιους δρόμους. Αξίζουν την προσοχή των

ΣΧΟΛΙΟ:
Είπαμε: Χρειάζεται αλλαγές, βελτιώσεις, ανατροπές, εκσυγχρονισμός στο συνδικαλιστικό κίνημα που είναι  παρωχημένο όσο η πολιτική.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΙΜΩΣΗ, ούτε αφαίρεση του δικαιώματος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις με διώξεις συνδικαλιστών , όπως θέλει ο Κυριάκος και η ΝΔ .....
Σημαίνει βαθιές, δομικές αλλαγές ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.


ΥΓ: Τ' ακούς εσύ (Μ) / αρχιδόπουλε?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου