Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Oι γυναίκες απαντούν στην κρίση




Παρασκευή 10 Μαρτίου 7.30 µ.µ. 
Aετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Φιλικής Εταιρεία και Τομπάζη 18

Στις 8 Μαρτίου 1857, 160 χρόνια πριν, εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και τότε άρχισε ο αγώνας διεκδίκησης δικαιωμάτων που συνεχίζουμε. Ήταν μια μέρα και την καθιέρωσή της δεν θα την αφήσουμε να περάσει μόνο με αφελή εγκώμια, υποκριτικές πολιτικές υποκλίσεις και μιντιακά χαϊδολογήματα.
Σκοπός της συζήτησης αυτής είναι να αναδειχθεί η συμβολή των γυναικών στην κρίση, όχι ως μια ομάδα που πλήττεται, αλλά κυρίως ως μια ομάδα που αντιδρά δυναμικά, με αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα και δίνει λύσεις κοινωνικά ωφέλιμες, με ευαισθησία και ευθύνη.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι δομές ή πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι έργο γυναικών ή υποστηρίζονται κυρίως από γυναίκες όχι μόνο με τη συμμετοχή τους αλλά με τις γνώσεις και τις ικανότητές τους.
Συν-ομιλούμε γυναίκες από τις συλλογικότητες και δομές αλληλεγγύης, ανταλλάσσουμε  προβληματισμούς, αναζητούμε απαντήσεις και προοπιτικές που θα μας κάνουν όλους και όλες σοφότερους δημότες-πολίτες.
Εδώ στο Χαλάνδρι στις 10 Μαρτίου οργανώνουμε τη δική μας εκδήλωση, για να συν-ομιλήσουμε με τις γυναίκες που έχουν να μοιραστούν αυτές τις εμπειρίες μαζί μας.
Καλούμε όλους και όλες να βρεθούμε σε μια συνάντηση ελπίδας για την ισότητα και την απελευθέρωση της γυναίκας.

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ
Σταυρούλα Χριστουλάκη, ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ
Νινέτα Θεοτοκάτου, κΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗς ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Έλενα Χριστούλη, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟς ΚΟΙΝΩΝΙΚΗς ΠΟΛΙΤΙΚΗς
Ευγενία Κατούφα, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟς, ΔΡΑΣΕΙς ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗς

ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ Η
Αγγελίνα Γιαννετοπούλου

Mετά τη συζήτηση θα συνεχίσουµε µε ένα ποτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου