Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ;

Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου - με 480 μέλη - που έγινε στις 29 Μαρτίου οι εργαζόμενοι - μέλη του, γύρισαν την πλάτη στον σύλλογο αφού παρόντα ήταν περί τα 40 άτομα ενώ στα χαρτιά εμφανίστηκαν ότι έχουν υπογράψει παρουσία περί τα 100 μέλη του σωματείου.

Αποφασίστηκε λοιπόν - κατόπιν εισήγησης του απερχόμενου ΔΣ, του οποίου η θητεία έχει λήξει από τον Δεκέμβριο, ότι αρχαιρεσίες για νέο ΔΣ θα διεξαχθούν την Πέμπτη 27 Απριλίου.

Όμως αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα αποκαλύφθηκαν και άφησαν άφωνους και τους λίγους παρόντες: το ταμείο του συλλόγου .... ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΙΟΝ!

Και είναι μείον χρόνια τώρα, αφού μετά από καταγγελία εργαζόμενου,  το ΔΣ παραδέχτηκε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ λεπτομερή οικονομικό απολογισμό - σύμφωνα με τον σμπίρο μας που ήταν παρών - γιατί κάποιος από τους προηγούμενους προέδρους του ΔΣ - ΠΑΛΙΟΣ - φέρεται να έχει πάρει από το ταμείο χρήματα, τα οποία όταν το θέμα αποκαλύφθηκε εμφανίστηκαν ως "δάνειο" στον εαυτό του, ενώ τα επόμενα χρόνια για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες του - με την γνωστή ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΗ ΟΛΟΙΜΑΖΙΔΙΚΗ "αλληλεγγύη" των εντός των τειχών -  η διαδικασία των "δανείων αλληλεγγύης" επεκτάθηκε και σε άλλους λίγους εργαζόμενους - μάλλον 5 τον αριθμό (για το ξεκάρφωμα), σύμφωνα με προφορική ενημέρωση που είχαμε από πρώην πρόεδρο του ΔΣ με την οποία επικοινωνήσαμε.

"Τα ποσά στις άλλες περιπτώσεις ήταν πολύ μικρά και κάποια από αυτά επεστράφησαν" μας είπε έτερος πρώην πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου. "Καμία δεν είχε το μέγεθος της πρώτης περίπτωσης"  συνέχισε ο συνομιλητής μας.

(Δύο πρώην πρόεδροι του συλλόγου δηλαδή μας επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει πρώην πρόεδρος που έχει πάρει καλό πακετάκι από τον σύλλογο, το χρωστάει ακόμα και τον συγκαλύπτει.... το σόι του και οι συνένοχοι!!!!).


Το μέγεθος του ελλείμματος δεν διευκρινίστηκε από το απερχόμενο ΔΣ, ούτε από τους συνομιλητές μας που έδειξαν να μην θέλουν να πουν περισσότερα (Συναδελφική αλληλεγγύη. Αν δεν ήταν "συνάδελφος" και ήταν άλλος δημότης Χαλανδρίου, μαύρο φίδι που τον είχε φάει από την "υπηρεσία").

Από φήμες ακούγεται ότι σύμφωνα με την επίσημη (καλή) εκδοχή το έλλειμμα είναι περί τα 4500 ευρώ ενώ ο σμπίρος μου λέει ότι άλλες φήμες στον δήμο μιλάνε ακόμα και για 20.000 ευρώ, ίσως και περισσότερα αφού - όπως μας είπε - ο σύλλογος έχει μόνο από τις τακτικές εισφορές 11500 ευρώ ετήσια έσοδα  (!!!!) (2 ευρώ τον μήνα από κάθε μέλος Χ 12 μήνες Χ 480 ταμειακώς εντάξει μέλη = 11520 ευρώ), ενώ το ταμείο του συλλόγου - με βάση όσα ειπώθηκαν στην γενική συνέλευση - έχει σήμερα μόλις 6.000 ευρώ- εισφορές μισού χρόνου !!!!

Αν δηλαδή μετρήσεις για δέκα χρόνια (με βάση τον αυτοεξυπηρετούμενο λογιστικό υπολογισμό για το μισθολογικό κόστος της ΦΛΥΑ) ο σύλλογος θα έπρεπε να είχε 110.000 ευρώ, άντε μείον καμιά αφίσα και κανένα πανώ στις απεργίες, πόσα να πεις
Θες να γίνω πολύ large, πες ότι αγόρασε και καινούργια ντουντούκα HITEC που φωνάζει μόνη της, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ με τίποτα).

"Πού πήγαν τα λεφτά αυτά" (ΟΕΟ) αναρωτήθηκε ο σμπίρος μας.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η υπόθεση του ελλείμματος - σύμφωνα με τις πηγές μας - ξεκινάει αρκετά πίσω - μάλλον περί το 2008 ή το 2009 (ακούς Κ. Π;;;;) και από τότε μπαίνει κάτω από το χαλί,  ίσως τα περί 20.000 ευρώ έλλειμμα να μην είναι υπερβολικά.

Άσχετα πάντως από το ύψος του ποσού που λείπει, το γεγονός της πολυετούς συγκάλυψης της μεγάλης οφειλής πρώην προέδρου του σωματείου, που μάλιστα έχει κουνήσει το δάκτυλο σε πολλούς, αναδεικνύει για άλλη μια φορά το πώς εννοούν την "αλληλεγγύη" των αυτοεξυπηρετουμένων και του κόλπου τους αλλά και την στρεβλή αντίληψη μη αυτοεξυπηρετούμενων περί της συναδελφικής αλληλοκάλυψης που τελικά όμως ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΑΦΙΕΣ.

(ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ φοβερή  ΑΤΑΚΑ ΚΑΠΟΙΟΥ πρώην ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: "Δεν είμαστε και συμμορία!"  Τελικά όμως γίνατε με το πέρασμα του χρόνου!)

Όμως το νόμισμα έχει και άλλη όψη, όπως πάντα:  Και αυτή μπορεί να την δεις αν απαντήσεις στο ερώτημα "ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΟ ΘΕΜΑ στην συνέλευσή τους";;;

Μήπως το θέμα "αποκαλύφθηκε" σκόπιμα για να αποτραπεί η συνδικαλιστική ενεργοποίηση των "εκτός του κόλπου" εργαζομένων για τον σύλλογο, εκείνων που είναι Η ΜΕΓΑΛΗ - Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ πλειοψηφία;

Μήπως είναι σχέδιο αποσταθεροποίησης του συλλόγου και αποτροπής συναδέλφων εκτός της ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ COSA NOSTRA του δήμου να κάνουν αυτό που πρέπει, δηλαδή να στείλουν τους παραδοσιακούς συνδικαλιστές ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ και να εξυγιάνουν τον σύλλογο - και τον ίδιο τον δήμο -  δίνοντας απάντηση σε όσους εκμεταλλεύονται πολιτικά τα όργια λίγων επαγγελματιών συνδικαλιστών για να βάλλουν συνολικά κατά του συνδικαλισμού και του αγώνα της προάσπισης των ΝΟΜΙΜΩΝ και ΘΕΜΙΤΩΝ εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων;

ΘΑ ΔΟΥΜΕ!
Ο ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ!
ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ.

Μέχρι τότε περιμένουμε τι θα πει  το λαλίστατο ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ  - απερχόμενο - ΔΣ, που καταγγέλλει με κάθε ευκαιρία την ΠΛΑΤΕΙΑ και ζητάει την δίωξή μας από την διοικησάρα.

Τι θα πουν οι μηνυτές μας άραγε τώρα και τι οι μάρτυρες κατηγορίας μας για τον σύλλογο οικογενειακή υπόθεση και το έλλειμμα;

Μήπως "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ";

Μήπως "ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ" ;

Θα έχουν την ευαισθησία να ενημερώσουν δημόσια για όσα σήμερα αποκαλύπτουμε ή .... θα πυροβολήσουν πάλι τον αγγελιοφόρο;

ΥΓ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ: 
Κατανοώ τώρα απολύτως γιατί κάποιοι έτρεχαν το 2010 στον Παττακό  να διαβάλουν τους μη αυτοεξυπηρετούμενους!
 Όλα εξηγούνται!
ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!
ΠΟΝΤΙΚΑΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου