Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας

Από τη Δευτέρα 17/04/2017 περισσότεροι από 1.500 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές ξεκίνησαν απεργία πείνας.

Οι απεργοί πείνας έχουν θέσει σειρά αιτημάτων που αφορούν την αυθαίρετη σύλληψη των Παλαιστινίων, τα βασανιστήρια και την κακομεταχείριση, τα ποινικά μέτρα κατά των κρατουμένων, την σκόπιμη στέρηση ιατρικής φροντίδας, την απαγόρευση οικογενειακών επισκέψεων και επικοινωνιών με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και την έλλειψη εκπαίδευσης.

Αυτά είναι τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που στερούνται οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι και πηγάζουν από το διεθνές Δίκαιο και το ανθρωπιστικό Διεθνές Δίκαιο, το οποίο οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ το παραβιάζουν καθημερινά. Σήμερα ο αριθμός των απεργών πείνας έχει ξεπεράσει τους 1.900 και αυξάνεται καθημερινά και όσο συνεχίζεται η απεργία τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για τη ζωή των κρατουμένων. Ανάμεσα στους απεργούς πείνας υπάρχουν πολλά ανήλικά παιδιά, άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και άτομα τρίτης ηλικίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζει την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων κρατουμένων, ζητά από την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο εξωτερικών να κάνουν κάθε ενέργεια για την προστασία της ζωής τους και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου