Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΠΕΝΤΕΛΗΣ 11, 15233 ΑΤΤΙΚΗ


Θυμάστε την παλιά, συγκλονιστική ταινία του Κονιστσιώτη με τους αξέχαστους Ορέστη Μακή και Ντίνο Ηλιόπουλο, που περιέγραφε τα όσα συνέβαιναν σε ένα  κτίριο διαμερισμάτων και γραφείων στην οδό ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 288, στο κέντρο της Αθήνας του 1959;

Μια διέυθυνση, προϊόν της φαντασίας του Τραϊφόρου  που βέβαια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ της Αθήνας, αφού η Στουρνάρα που ξεκινάει από τα Εξάρχεια και φτάνει στην Αχαρνών δεν έχει τόσο μήκος ώστε να υπάρχει αρίθηση μέχρι το 288, άντε να φτάνει το πολύ στο 80 - 81 η αρίθμηση.

Ο Τραϊφόρος προφανώς ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ διάλεξε μια διεύθυνση ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ για να κάνει την δουλειά του, να γράψει το μυθιστόρημά του χωρίς να εμπλακεί με υπαρκτές καταστάσεις που θα μπορούσαν να εμπλέξουν υπαρκτά πρόσωπα και να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις.

Υπάρχει σήμερα  Στουρνάρα 288 στους Άγιους  Ανάργυρους αλλά βέβαια η ταινία δεν είχε σχέση με αυτή την διεύθυνση, που μάλλον το 1959 εκεί θα ήταν βοσκοτόπια.

Άλλωστε ούτε σήμερα υπάρχει εκεί κανένα κτίριο πολλών διαμερισμάτων και γραφείων, αλλά ένα διώροφο, όπως μπορείτε να δείτε στον Γούγλη. ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙ΄ΑΥΤΟ Ο ΤΡΑΪΦΟΡΟΣ. Δεν ήταν εκεί το γραφείο του βουλευτή Καλοχαιρέτα.



ΛΟΙΠΟΝ, τώρα θα δείτε που σύντομα θα παρακολουθήσετε μια καινούργια βερσιόν.

Χαλανδρέικη.

Βασισμένη σε όσα .... συμβαίνουν στο Χαλάνδρι, σε ένα κτίριο - φάντασμα, δημιούργημα της φαντασίας κάποιου σύγχρονου σεναριογράφου που ήθελε να κάνει την δουλειά του - όπως ο Τραϊφόρος - και που βρίσκεται στην λεωφόρο Πεντέλης.

ΣΤΟ 11 της Πεντέλης.

Όχι στο 9, ούτε στο 13!

ΣΤΟ 11!

Μέχρι να έρθει η ώρα να τα πούμε, εσείς μπορείτε - αν περάσετε από κει - να δείτε το κτίριο για να είστε μέσα στο θέμα.
Να το παρατηρήσετε με προσοχή και να ασκήσετε τις φωτογραφικές σας ικανότητες.

ΣΤΟ 11 έτσι;

Μην μπερδευτείτε και μπείτε στον ΒΙΟΤΥΠΟ.

Στο 11!

ΠΕΝΤΕΛΗΣ 11, 15233.  

Όχι 15235. Είναι Βριλήσσια.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΚΗΡΎΣΣΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ!

Όποιος μας στείλει την καλύτερη φωτογραφία από το κτίριο που βρίσκεται στην Λ. Πεντέλης 11, 15233 ΑΤΤΙΚΗ,  θα κερδίσει δωρεάν συνδρομή κινητής τηλεφωνίας για ένα χρόνο, από εμάς.

Προς το παρόν ας απολαύσουμε Καρασωλήνα (Φέρμα) με Καλοχαιρέτα (Αβδή) από την ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 288.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου