Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣΤΟΥ ΤΟΥ ΙΑΣΩ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ BREAST CENTERS NETWORK


Το Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ αναγνωρίστηκε ως πλήρες μέλος του Breast Centers Network, του πρώτου παγκόσμιου δικτύου Μονάδων υγείας με αποκλειστικό αντικείμενο τη διάγνωση και την θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Το Breast Centres Network απαρτίζεται από 205 κλινικές μαστού σε όλο τον κόσμο και ο σκοπός του είναι η προώθηση και η βελτίωση της φροντίδας που παρέχεται για τον καρκίνο του μαστού παγκοσμίως μέσω των συνεργειών και της διασύνδεσης των ειδικών του χώρου.

Το Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ δημιουργήθηκε το 1996 από τον Αντώνιο Κεραμόπουλο, Επίκουρο καθηγητή Γυναικολογικής Ογκολογίας. Λειτουργώντας στο πλαίσιο της μεγαλύτερης Γυναικολογικής Κλινικής στην Ευρώπη, αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών ετησίως ακολουθώντας διεθνή standards. Είναι ένα πλήρως εξειδικευμένο Κέντρο με πολυετή εμπειρία και η συγκεκριμένη αναγνώριση το καθιστά κέντρο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο και την άριστη ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει το ΙΑΣΩ για την αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού, ξεκινώντας από τη διάγνωση μέχρι και την αποθεραπεία των ασθενών.

Στο Κέντρο διενεργείται προσυμπτωματικός έλεγχος (screening) μαστού, όλες οι διαγνωστικές και θεραπευτικές εξετάσεις, όλες οι επεμβάσεις για την καλοήθη και κακοήθη παθολογία του μαστού καθώς και η μετεγχειρητική παρακολούθηση κυρίως των περιπτώσεων καρκίνου μαστού. Επίσης, διαθέτει τμήμα επιμέτρησης κινδύνου και παρακολούθησης μεγάλου κινδύνου γυναικών, τμήμα φυσιοθεραπείας και λεμφοιδήματος, τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης και συνεργάζεται με τα τμήματα Παθολογικής Ανατομίας, Ακτινοθεραπείας, Παθολογικής Ογκολογίας, Ακτινολογικού, Πυρηνικής Ιατρικής, Πλαστικής Χειρουργικής και Αποκατάστασης. Τα παραπάνω τμήματα συμμετέχουν και στο εβδομαδιαίο ογκολογικό συμβούλιο του μαστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου