Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ή ΑΠΛΗ ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΚΗ;


Δεν καταψήφισα το τεχνικό πρόγραμμα.
Αν είναι δυνατόν η αριστερά (μπαίνοντας) να τσουβαλιάζει σε δελτίο τύπου την λευκή ψήφο με όποια άλλη.
Δηλαδή παραδοσιακοί αγωνιστές αριστεροί που έδωσαν αγώνες για τη λευκή ψήφο, θα τράβαγαν τα μούσια τους με τούτους δω που έχουμε μπλέξει και που θεωρούν ότι μπορούν να μας βάζουν όπου τους γουστάρει κάθε φορά με βάση αυτά που νομίζουν, πιστεύουν, εκτιμούν ΕΚΕΙΝΟΙ.

Όμως δεν ήθελα να ψηφίσω ούτε λευκό γιατί λευκό ψήφιζαν οι αντάρτες του Συμεών. Οι φρέσκοι αντάρτες.

Εμείς είμαστε ΠΑΛΙΟΑΝΤΑΡΤΕΣ, δεν θα μας βάλουν τώρα στο τσουβάλι οι φρέσκοι.

Ψήφισα ΠΑΡΩΝ αλλά δεν ήθελε η πρόεδρος να ψηφίσω παρών γιατί αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο Ανδρεόπουλος στο συμβούλιο  και μου είπε ότι δεν είναι αυτό ψήφος (ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΑΛΑΝΗ) ,  οπότε - επειδή βαριόμουνα να δώσω ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ - της είπα - άντε ΛΕΥΚΟ -  για να της κάνω το χατήρι να με χώσει για δυο μέρες στο τσουβάλι των ανταρτών του Συμεών.

Και να μην φαίνεται στην απόφαση ότι άλλο εκείνοι, άλλο εμείς.  (Με αυτά ασχολούνται έτσι και αλλιώς, τι να κάνεις τώρα; Να ασχολείσαι και εσύ με αυτά; Δεν λέει να σε κάνουν σα τα μούτρα τους).

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ και πρέπει να στο εξηγήσουμε επαρκώς!

ΕΜΕΙΣ ΧΕΥ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ και μέσα στα μνημόνια δεν έχουμε ψηφίσει ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΥ.

Εμείς δεν παίζουμε τον ΠΑΠΑ!
Παίζουμε TEXAS HOLDEM  και ΜΠΛΑΚ ΤΖΑΚ αλλά όχι τον ΠΑΠΑ.

Δεν ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΕΤΟΣ με το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, όπως είχα πει πολύ καιρό τώρα, ότι θα κάνουμε.
Aπό  την συζήτηση του καθορισμού των δημοτικών τελών φέτος στο δημοτικό συμβούλιο το είπα.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΝΟΙ.

Ήμουν απολύτως βέβαιος ότι ο προεκλογικός αυτός προϋπολογισμός της διοίκησης του δήμου και οι προβλέψεις του δεν θα είχαν απολύτως καμία αντιστοιχία με την πραγματικότητα του δήμου, δεν θα είχαν προγραμματικό πλαίσιο, δεν θα είχε ασχοληθεί κανείς για να γίνει αυτό που ένας προϋπολογισμός πρέπει να κάνει, για να είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Να σκιαγραφεί τις ανάγκες της πόλης και να ιεραρχεί ποιες από αυτές θα καλυφθούν το επόμενο έτος.
Όχι όταν θα γίνει με το καλό ο σοσιαλισμός. Ούτε την άλλη πενταετία, ΤΩΡΑ  ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!
ΤΟΥΤΟΥΝΟΥ.

Και αυτό πρέπει να το κάνει μαζί με τους δημότες και τις δημοτικές παρατάξεις αν δεν θέλει να είναι ένα εγκεφαλικό σχέδιο ενός κλειστού εξουσιαστικού κλαμπ που διεκδικεί την κατοχή της απόλυτης γνώσης και αλήθειας την ώρα που απαξιώνει και αποκλείει με τρόπο ανοίκειο για την αυτοδιοίκηση κάθε κριτική φωνή, ειδικά αν είναι όμορη πολιτικά και κινδυνεύουν να τους πάρει κανένα κουκί.

Μέχρι πέρυσι όλοιμαζί της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ έλεγαν ότι ακόμα και η επιτροπή διαβούλευσης του Καλλικράτη είναι άχρηστη και πρέπει να πάνε σε πιο συλλογικές διαδικασίες συμμετοχής.

Πήγαν στο φιάσκο του Συνοικισμού, εξέλεξαν μια ακόμα ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ επιτροπή για να βολέψουν αυτοεξυπηρετούμενους πολιτικούς συμμάχους τους, έφτιαξαν τον πρώτο συμμετοχικό προϋπολογισμό και έκαναν ΕΞΙ (6) ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ.  ΕΞΙ!!!!

Δηλαδή τελικά υλοποίησαν άλλα ντ' αλλά από όσα συζητάγαμε πέρσι τέτοιο καιρό.

ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ όταν μιλάμε για "καθορισμό των τυχών της πόλης".

Ήμουν βέβαιος λοιπόν ότι ο φετινός θα ήταν ένας προϋπολογισμός "ΠΑΡΕ - ΠΑΡΕ", "ΠΑΡΕ ΚΑΛΕ ΚΥΡΙΑ ΠΑΡΕ Ο,ΤΙ ΘΕΣ ΕΧΟΥΜΕ" για να περάσει όπως , όπως ο πολιτικός κάβος της συζήτησής του και να τελειώνουμε.

Ποια ουσία και ποια πόλη;

Αν το σκεφτείς χωρίς παρωπίδες, ο δήμος φέτος - αν επιμείνουν οι αντάρτες, που δεν το πολυβλέπω - για να βγάλει την χρονιά με τεταρτημόρια, όπως προβλέπει η νομοθεσία,  χρειάζεται 3 "μέρη" προϋπολογισμού. 

Πέρυσι ήταν 7 τα μέρη με τις 6 αναμορφώσεις.
"Άλλο μου δείξατε και άλλο μου βάλατε κύριε" που λέει ο πελάτης στον ψαρά.

Με τι να ασχοληθούμε δηλαδή τώρα ...." για το μέλλον της πόλης";

Με το να 'χαμε να λέγαμε για τους μπαμπουίνους;

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ! 

ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ "ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ" ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣΕΙΣ που να μπορεί να διεξαχθεί αυτή τη στιγμή σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον.

Πώς να υπάρχει όταν δεν υπάρχει πλειοψηφία διοίκησης και η αντιπολίτευση δεν αντιπολιτεύεται ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ αλλά ΟΤΙΚΑΤΣΕΙ - ΚΑ.

Το παπατζιλίκι δεν μας ενδιαφέρει εμάς.

Εμείς έχουμε καταθέσει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ στον δημότη, στις εκλογές και με βάση αυτό μιλάμε, συζητάμε, διαπραγματευόμαστε πολιτικές και συμμαχίες και δεν ντρεπόμαστε να κάνουμε αυτό που προτείνουμε ανοικτά και δημόσια ότι πρέπει να γίνει συνολικά στην αυτοδιοίκηση δια της απλής αναλογικής: 
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ βασισμένες σε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ και πολιτικές συμφωνίες με παρατάξεις και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους όμορων πολιτικών χώρων, για την εφαρμογή ενός ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΧΩΝ.

Δεν λέμε να παντρευτούμε με όσους συνεργαζόμαστε, ούτε κάνουμε όρκους αιώνιας πίστης.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΝΤΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΛΕΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΤΙ - ΜΕΤΩΠΑ, λέμε ΝΑΙ  σε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ.

Και αν δεν υπάρχουν τέτοια ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ μέτωπα, πάμε σπίτι μας. 
Απλά πράγματα.
Αλλά δεν εκβιαζόμαστε.
Θα πάμε σπίτι μας; Ε και; Άμα θέλει η τοπική κοινωνία θα πάμε σπίτι μας. 
Αν δεν θέλει θα μας τρώτε στη μάπα.
Ούτε το 2002, ούτε το 2006, ούτε το 2014 εκβιαστήκαμε ή συρθήκαμε.

Θα πούμε και άλλα, πιο γελοία, αλλά θα τα σπάσουμε για να είναι μικρά τα αρθράκια και να τα διαβάζεις ολόκληρα, ειδικά εσύ που δεν είσαι τακτικός αναγνώστης μας αλλά μας διαβάζεις αραιά και πού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου