Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ SMS ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Με 21 Ψήφους υπέρ και 20 (κατά και λευκά) το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου εξέδωσε ψήφισμα καταδίκης του Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου για την αποστολή απειλητικού - εκφοβιστικού sms προς την ανεξάρτητη δημ. σύμβουλο Χρυσούλα Μάζη δύο ημέρες πριν από κρίσιμο δημ. συμβούλιο για την ψήφιση τεχν. προγράμματος και προϋπολογισμού.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ:

"Δύο μέρες πριν το τελευταίο κρίσιμο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος απέστειλε στη δημοτικό σύμβουλο Χρυσούλα Μάζη ένα απειλητικό sms. όχι μόνο απηύθυνε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προς τον επίσης δημοτικό σύμβουλο σύζυγό της Τ. Ευσταθίου, αλλά εκτόξευε απειλές για απαίτηση εξοντωτικών αποζημιώσεων, που θα οδηγούσαν στην επαγγελματική της καταστροφή. Είναι προφανές ότι μια τέτοια στάση θέτει ζήτημα δημοκρατίας. Είναι απαράδεκτη και αυταρχική η συγκεκριμένη στάση και το δημοτικό συμβούλιο την καταδικάζει. Δεν μπορεί η οποιαδήποτε πολιτική αντίθεση εντός δημοτικού συμβουλίου, να αποτελεί αντικείμενο απειλών και ποινικοποίησης.''



Το ψήφισμα πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής των ανεξαρτιτοποιηθέντων της ΛΑΕ Γρηγόρης Καλομοίρης, που είχε πρωτοστατήσει και ψηφίσει στην οικονομική επιτροπή να γίνει αγωγή - και μάλιστα με έξοδα του δήμου - στον επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία Άγγελο Νταβία. Τότε δεν ήταν θέμα δημοκρατίας, ούτε ποινικοποίηση. 
Το προσωπικό SMS του δημάρχου προς την δημοτική σύμβουλο, είναι για την ΛΑΕ και τους υπόλοιπους των ΕΝΝΙΑ πιο σοβαρό δείγμα δημοκρατικού ελλείμματος ή ποινικοποίησης της αντίθετης άποψης από την έγκριση δαπάνης - από την οικονομική επιτροπή - για κατάθεση αγωγής προς δημοτικό σύμβουλο με την ψήφο τους.

ΤΟΤΕ ούτε η ΛΑΕ, ούτε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ούτε ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έφερα στο ΔΣ πρόταση έκδοσης ψηφίσματος.

Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ  ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

Δεν δημοσιεύουμε το SMS, ούτε την ανάρτηση του Τάσου Ευσταθίου στο facebook που το προκάλεσε, σεβόμενοι την επιθυμία της Σούλας Μάζη, όπως την αναφέρει ο σύζυγός της Τάσος Ευσταθίου στο facebook, παρά το γεγονός ότι κάποιοι έσπευσαν να το περιλάβουν στο ρεπορτάζ τους.

Επιθυμία της συναδέλφου Σούλας Μάζη που για να εκφράζεται δια του facebook, δείχνει ότι μάλλον το έχει ήδη μετανιώσει που έγινε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ.

Γι΄αυτό άλλωστε το διακινούμενο δελτίο τύπου - σε σχέση με αυτό που ψήφισαν στο ΔΣ - δεν περιέχει το κείμενο του SMS.

ΥΓ: Νταβίας και Βαρδουλάκης ψήφισαν ΛΕΥΚΟ - ότι το ψήφισμα των ΛΑΕτζήδων τους τσουβαλιάζει τα λευκά με τα κατά είναι άλλο ένα δείγμα της "ποιότητας της δημοκρατίας" που υπερασπίζονται. Και το έκαναν για να μείνει ανοικτός ένας νηφάλιος δρόμος εξεύρεσης λύσης καταλλαγής. Και αυτό το αναγνωρίζει για τον κ.  Βαρδουλάκη και ο κ. Ευσταθίου στο fb.
Αλλά κάποιοι το μόνο που ήθελαν ήταν συναδελφικό αίμα.

ΥΓ2: Τάσο - χωρίς παρεξήγηση για την προτροπή και εντελώς συναδελφικά - και αν μου επιτρέπεις και συντροφικά - κάνε την αρχή μαζεύοντας εκείνο που άρχισε τον καβγά - ξέρεις τι εννοώ - από το μαμημένο το φατσομπούκι για να τελειώνει το καλαμπούρι και να μην τρέχουμε όλοι στα δικαστήρια. 
Και αν το συνεχίσει ο Ρούσσος - που ήταν σαφές στο δημοτικό συμβούλιο, από την τοποθέτησή του ότι δεν έχει τέτοια πρόθεση, εδώ είμαστε.
Δεν είστε μόνοι αλλά και ο Σουλτάνος είχε ένα δίκιο σε αυτά που είπε στο ΔΣ, για να είμαστε δίκαιοι, έτσι δεν είναι;
Δεν κάνω αναλυτικό ρεπορτάζ γιατί είναι ξεφτίλα για όλους μας.
Κάντε αυτό που σας λέει η συνείδησή σου και μην σας παρασύρουν. 
ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΛΥΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, έτσι δεν είναι;
Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου