Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΨΗΦΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ


Η επιλογή της αυτόνομης δημοτικής μας κίνησης να αναλάβει το βάρος της ευθύνης, με την μοναδική, αλλά όπως αποδείχτηκε κρισιμότατη ψήφο που διαθέτουμε στο δημοτικό συμβούλιο,  να κρατήσει όρθιο τον δήμο Χαλανδρίου σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας του, έγινε και γίνεται – όπως είναι απόλυτα λογικό – αντικείμενο κριτικής και σχολιασμού.

Η κριτική που έχουμε ασκήσει τα τρία αυτά χρόνια στην διοίκηση Ρούσσου είναι γνωστή, διακριτή, με καθαρό αυτοδιοικητικό προσανατολισμό και με γνώμονα το συμφέρον του δήμου και των δημοτών και μόνο, πάντα βέβαια κατά την δική μας οπτική, διότι την απόλυτη αλήθεια δεν την κατέχουμε.

Δεν ήταν η κριτική μας εκπορευόμενη από σκοπιμότητες ή μεθοδεύσεις που η αφετηρία τους βρίσκεται στην κεντρική πολιτική – κομματική αντιπαράθεση.

Η απόπειρα της πλειοψηφίας Ρούσσου να εξαφανίσει την φωνή μας, δια της προσωπικής πολιτικής εξόντωσής μου είναι γνωστή αλλά αδιάφορη.
Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια.

Πάντως δεν ήταν επαρκής λόγος για να καθορίσει την πολιτική  στάση μας σε αυτή τη δύσκολη για τον δήμο συγκυρία, όπου οι ανεξαρτητοποιήσεις στελεχών της πλειοψηφίας μετέβαλλε τον συσχετισμό δυνάμεων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, καθιστώντας την κατανομή των εδρών στο όργανο εντελώς αντίστοιχο με τις πραγματικές δυνάμεις των πολιτικών υποκειμένων (κομμάτων και παρατάξεων) στην τοπική κοινωνία.

Αποφασίσαμε να μην συνταχθούμε με κομματικές δυνάμεις που ιεράρχησαν σημαντικότερη την υπηρεσία του κομματικού οφέλους, της αυτοδιοικητικής τους αποστολής, υπερβαίνοντας προσωπικά πάθη και εμπάθειες.

Απόφαση απόλυτα συμβατή με την ιστορική μας διαδρομή που – βεβαίως – δικαιώνει και την απέχθεια που έχουν εναντίον μας οι κομματικοί μηχανισμοί που μέσω ψευτοανεξάρτητων αυτοδιοικητικών σχημάτων, τελικά επιχειρούν να μεταβάλλουν το αυτοδιοίκητικό προσωπικό  σε προκεχωρημένο τάγμα αυτοκτονίας, για την κατάκτηση της κεντρικής εξουσίας, αδιαφορώντας για την λειτουργία του θεσμού και τις ανάγκες της κοινωνίας που εξυπηρετεί.

Χωρίς διάθεση να κινδυνολογήσουμε, όπως δεν κάναμε πριν την οριστική κατάληξη αυτής της περιπέτειας, καταψήφιση του προϋπολογισμού θα σήμαινε σχολεία χωρίς πετρέλαιο, παιδικοί σταθμοί χωρίς γεύματα για τα παιδιά, απλήρωτοι χειμαζόμενοι επαγγελματίες της πόλης χωρίς να μιλήσουμε για το νέο τεχνικό πρόγραμμα και τα προβλεπόμενα να γίνουν – αν γίνουν – με κυρίαρχο για εμάς το θέμα της ανέγερσης του νέου ιδιόκτητου δημαρχείου.

Αλλά κυρίως θα σήμαινε την δικαίωση όσων καραδοκούσαν να ξιφουλκήσουν κατά της αναμενόμενης αναγκαίας για εμάς προοδευτικής μεταρρύθμισης στην αυτοδιοίκηση που – με βάση τις κυβερνητικές εξαγγελίες – θα βασίζεται πλέον σε ένα αναλογικό εκλογικό σύστημα κατανομής των εδρών των δημοτικών συμβουλίων, δηλαδή σε διοικήσεις δήμων χωρίς υπερπλειοψηφίες στα δημοτικά συμβούλια.

Οι συντηρητικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις, εκείνες που επί χρόνια επικυριαρχούν στην αυτοδιοίκηση και την ΚΕΔΕ, ελέγχοντας τους δήμους δια των χρισμάτων και των ψευτοανεξάρτητων εκλεκτών των μηχανισμών τους, μιλούν για ανωριμότητα των τοπικών κοινωνιών να λειτουργήσουν τους δήμους με συνθέσεις, προγραμματικές συμφωνίες και συγκλίσεις.
Ομιλούν για έλλειμμα κουλτούρας για τέτοιες τομές στην κοινωνία που πρέπει – λέει – πρώτα να εξαλειφθεί για να εκδημοκρατιστεί η αυτοδιοίκηση.

Εμείς πιστεύουμε ότι η κοινωνία είναι έτοιμη και είναι πιο μπροστά από εκείνους που τα λένε αυτά και την κρατούν πίσω από ιδιοτέλεια.
 Γιατί εκείνοι δεν έχουν τέτοια κουλτούρα αποκέντρωσης και διάχυσης της εξουσίας που κατέχουν ως λάφυρο και δεν θέλουν να μοιραστούν. Οπότε προτιμούν ο εκδημοκρατισμός της αυτοδιοίκησης να γίνει …. μετά από αυτούς.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΦΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ότι το παραμύθι τους δεν έχει δράκο.

Μένει τώρα το μήνυμα να το λάβει πρωτίστως ο Δήμαρχος Χαλανδρίου να αντιληφθεί ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν χρειάζονται ΣΟΥΛΤΑΝΟΥΣ για να αυτοδιοικηθούν και ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικός ο δρόμος της συνεννόησης και της συναπόφασης με γνώμονα την προγραμματική σύγκλιση για την προώθηση των δημοτικών υποθέσεων.

Ευχαριστώ για την φιλοξενεία
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

ΥΓ: Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στην τοπική έκδοση "εν δήμω" με παραποιημένο τίτλο. 

Ο τίτλος φαίνεται και η στήριξή μας στην ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ δεν άρεσε στον νεοδημοκράτη εκδότη της εφημερίδας που ζήτησε το άρθρο του Νταβία, οπότε αποφάσισε να μην υπερπροβληθεί.

Ύστερα από διαμαρτυρία του Νταβία, η γραμματέας του ζήτησε συγνώμη και απέδωσε την παραποίηση του άρθρου σε ...." φόρτο εργασίας". 

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου