Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΝΕΧΕΙΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΣΤΟ Γ. ΘΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

Κος ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ:
Εν τάχει θα απαντήσω στα όσα ενδιαφέροντα είπε ο κ. Θωμάς.

Η Σωκράτους απέκτησε μια πρόσθετη πρόσφατη υπεραξία λόγω του γεγονότος του Δημαρχείου αφενός, αφετέρου εδώ και πολύ καιρό μελετάμε τους τρεις υπάρχοντες πεζόδρομους. Θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα. Μια συντονισμένη κίνηση στην περιοχή θα περιελάμβανε, σίγουρα και τη Σωκράτους.

Μπήκαμε στον πειρασμό να την ακουμπήσουμε για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί υπήρχε προσέγγιση της μελέτης, υπήρχε προσέγγιση της μελέτης ήδη, μια πολύ παλιά ιστορία από το 2007, 2008, 2009 και τα λοιπά, απ' όσο κοίταξα, εγώ τουλάχιστον, να δω και συζήτηση και τα λοιπά και επεξεργασίες και τα λοιπά.

Δεύτερον, μέχρι να υλοποιηθεί μεγάλη παρέμβαση στο κέντρο με δεδομένο ότι έχουμε εκεί το Δημαρχείο πια, έχουμε πια το Δημαρχείο στην συγκεκριμένη θέση, θα μας ενδιέφερε να ξεκινάγαμε με την ίδια μορφή και με την ίδια λογική που ξεκινήσαμε στην Ηρώων Πολυτεχνείου, ένα κομμάτι και κατεβαίνουμε, που συνεχίζουμε στην Αγίας Παρασκευής ένα κομμάτι και κατεβαίνουμε, την ίδια ακριβώς λογική να χρησιμοποιήσουμε σε συγκεκριμένο σημείο.

Ξεκινάμε από την Σωκράτους, επεξεργαζόμαστε έναν πεζόδρομο γιατί φαίνεται στην κυκλοφοριακή μελέτη συγκεκριμένο ότι είναι πεζόδρομος, να κατέβουμε την Καλογρέζης και να δημιουργήσουμε έναν δρόμο που θα οδηγεί στο Δημαρχείο.

Ταυτοχρόνως σημαντικό θέμα που δεν ακουμπάγαμε πριν τέτοια ζητήματα. Η διερεύνηση των ομβρίων της περιοχής.

Όλοι θεωρούσαν μέχρι στιγμής ότι η απόληξη των ομβρίων, όμβρια δεν έχουμε στην περιοχή. Η απόληψη των ομβρίων που πρέπει να υπάρχει σε έναν πεζόδρομο, γιατί πεζόδρομος χωρίς όμβριο δεν γίνεται, δεν γίνεται, γιατί αλλάζει το κατάστρωμα του δρόμου, θα γινόταν στην Ομήρου. Δεν γίνεται στην Ομήρου.

Το γεγονός λοιπόν ότι η διερεύνηση έδειξε ότι δεν γίνεται στην Ομήρου και ταυτοχρόνως έχουμε βάλει κωδικό μελέτης για την άνοδο των ομβρίων μέχρι την 25ης Μαρτίου για να παραλάβουμε τα όμβρια του Δημαρχείου από την Αβέρωφ, μας υποχρεώνει οριστικά να κατέβουμε την Καλογρέζης και πρακτικά ενοποιείται ένα ολόκληρο έργο και μια παρέμβαση.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πρόσθετο πεζόδρομο που είναι ούτως ή άλλως πεζόδρομος αυτή την στιγμή στην κυκλοφοριακή μελέτη, ξεκινάμε από αυτό το κομμάτι, είναι έτοιμη και η Καλογρέζης. Οσον αφορά την διαστασιολόγησή της και την προμέτρησή της είναι έτοιμη και η Καλογρέζης. Πρέπει να επικαιροποιήσουμε κάποια στοιχεία.

Ξεκινάμε λοιπόν τώρα ένα κομμάτι να δούμε, αυτό θέλουμε να κάνουμε, με την ίδια προσέγγιση που κάνουμε και στις αντίστοιχες τύπου παρεμβάσεις, όπως είναι η Ηρώων Πολυτεχνείου και όπως είναι και η Αγίας Παρασκευής. Θα κατέβουμε κάτω και στην Αγίας Παρασκευής. Θα κατέβουμε κάτω και στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Σε όλα αυτά τα γραμματικά σημεία στα οποία δημιουργούμε μια άλλη εικόνα λειτουργικότητας, στην Αγίας Παρασκευής υλοποιούμε τις ανύπαρκτες ρυμοτομικές γραμμές. Στην Ηρώων Πολυτεχνείου θέλουμε να κάνουμε πεζοδρόμια για να περπατάει ο κόσμος από το Μετρό. Εδώ πέρα έχουμε κυκλοφορικά πεζόδρομο και θέλουμε να υλοποιήσουμε πεζόδρομο στο κέντρο. Αυτά. Ρουσφέτια δεν υπάρχουν. Κομμένα. Έχουν κοπεί εδώ και καιρό.

Λοιπόν, η μελέτη για την Γρίβα ήταν αναρτημένη και σταλμένη σε όλους τους φορείς. Λυπάμαι πολύ αλλά ηλεκτρονικά δουλεύουμε πια και δεν ξέρω εάν σας είχε σταλεί, νομίζω σας είχε σταλεί κιόλας κατά την δική μου ταπεινή άποψη.

Επίσης να σας πω ότι η μελέτη στην Γρίβα πήραμε και τις εγκρίσεις, για την παραρεμάτια λέω εγώ αυτή την στιγμή, πήραμε και τις εγκρίσεις από την αντίστοιχη υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ, διερευνούμε κάποια πρόσθετα στοιχεία, τώρα αλλάζει βέβαια το τοπίο, θα τα ενοποιήσουμε, θα δούμε πως θα γίνει.

Να πω όμως κάτι για τις Διαπαραταξιακές Επιτροπές και θα μου το επιτρέψετε, κ. Θωμά. Διαπαραταξιακός γαλαξίας συμμετοχών πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί αυτοί που τις προτείνουν, γιατί σημαίνει μεροκάματο και γι΄ αυτούς που θα είναι μέλη και θέλω να σας υπενθυμίσω, κ. Θωμά ότι εσείς είστε μέλος στην Ε.Π.Ζ. και έχουμε να σας δούμε από τον Απρίλιο. Δηλαδή από την μια μην ζητάμε διαπαραταξιακά αλλά όταν μετέχουμε σε όργανα που καταλαμβάνετε μια θέση ενός ανθρώπου που είναι από την αντιπολίτευση και δεν έρχεστε και μπορώ να ανοίξω την συζήτηση και για άλλα μέλη που θέλουν Διαπαραταξιακές Επιτροπές και τα καθήκοντά τους στην εκπροσώπηση στα όργανα δεν τις τηρούνε, γιατί είναι λίγο αντιφατικό ξέρετε.

Κος ΘΩΜΑΣ:
Να βάλουμε κάποιους που να μην έχουν δουλειές

Κος ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ:
Έχουμε ορίσει δυο ημερομηνίες και πρωί και απόγευμα για να διευκολύνεστε όλοι. Και αφήνοντας, δεν ξέρω που είναι παιδιά στα δημοτικά όργανα, να έρχονται και αυτές το απόγευμα, να τα χάνουν τα απογεύματά τους, να έρχονται για να μπορείτε εσείς με διαβούλευση για ποια μέρα μπορείτε και δεν μπορείτε.

Και δεν μπορούμε λοιπόν, να πω και εγώ ότι δεν μπορούμε, γιατί στα μάτια τα δικά μου που είμαι Πρόεδρος στην Ε.Π.Ζ., δεν μπορεί να υπάρχουν αιτήματα για διαπαραταξιακό γαλαξία διαβουλεύσεων και στα όργανα τα θεσμοθετημένα εμείς να είμαστε απόντες για μήνες. Για μήνες. Κάποιοι για χρόνο. Για χρόνο και ζητάνε πάλι διαβούλευση και τα λοιπά.

Για να καταλάβουμε ακριβώς τι γίνεται, γιατί θα μου επιτρέψετε να σας πω μερικά πράγματα δεν θεωρώ ότι είναι άσχημα. Εγώ συμφωνώ με το διαπαραταξιακό ειλικρινά και να συζητιόνται όλες οι απόψεις και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αυτή την δουλειά κάνουμε πάντα.

Όταν δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα, στον τομέα του τρόμου δηλαδή, γιατί το δημόσιο δεν είναι, αυτό παρακαλάγαμε σαν εργαζόμενοι. Να ακούγεται η φωνή μας. Τώρα αυτή την στιγμή δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το κάνουμε, κανένα απολύτως. Ειδικά όταν πρυτανεύει η τεχνική και η λογική απέναντι στην πολιτική. Μαζί πάνε αυτά αλλά πρέπει λίγο.

Λοιπόν, να σας πω επίσης κάτι και να κλείσω, γι΄ αυτό που είπατε για τον καρεκλόδρομο. Όχι σε μας αυτά τα πράγματα. Καρεκλόδρομος η Σωκράτους δεν πρόκειται να γίνει, γιατί και το έχουμε δηλώσει και το έχουμε ψηφίσει και θα επανέλθουμε τώρα γιατί πρέπει να επικαιροποιήσουμε σε ποιους δρόμους θα μπορούν να βγαίνουν νέες άδειες τραπεζοκαθισμάτων.

Ευτυχώς η μνημονιακή παράνοια που έχει πιάσει την κυβέρνηση άφησε απέξω την διαχείριση των τραπεζοκαθισμάτων στον Δήμο. Χάσαμε την άδεια μουσικής, χάσαμε και τις προεγκρίσεις, έχει μείνει αυτό. Αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε μια πολιτική σφικτή, αυτή είναι η βούλησή μας και αυτό το έχουμε αποτυπώσει σε ψηφίσματα. Έχουν ψηφίσει και οι συνάδελφοι του λευκού που μου κάνει εντύπωση να λένε ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει καρεκλόδρομος όταν ξέρουν πάρα πολύ καλά τι έχουμε ψηφίσει εκεί πέρα και ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ τον ποτών, όσο υπάρχουμε εμείς αυτό το πράγμα.

Να σας πω επίσης για τους καρεκλόδρομους ότι εσείς, όταν ερχόσασταν στην Ε.Π.Ζ. αυτό που ψηφίζατε είναι να δίνουν προεγκρίσεις αφειδώς παντού. Και κόντρα, αφήστε με να μιλήσω τώρα, και κόντρα στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την τελευταία φορά που ήρθατε ψηφίσατε ότι ναι, να πάρεις την προέγκριση στην Ηρακλείου αριθμός 8. Τα έχω εδώ.

Θέλω να πω ότι καλά είναι αυτά που λέμε, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια όσον αφορά τι; Ότι η συνεχής εναλλαγή θέσεων ανάλογα του ακροατηρίου, δηλαδή ομόφωνα απόφαση όταν καίει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην Ε.Π.Ζ., που εγώ επαναλαμβάνω και σε όλους τους δημότες να το πω και εγώ, όπως κοιτάτε και εσείς, εάν θέλετε να δείτε ποια είναι η πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση, δεν είναι η συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η συζήτηση της Ε.Π.Ζ., γιατί εκεί η πόλη μιλάει με την εξουσία την ίδια, την τοπική την εξουσία. Εκεί μιλάει. Εκεί φαίνεται λοιπόν ποιος παίρνει τι απόφαση. Αυτές είναι οι συνεδριάσεις που πρέπει να παρακολουθείτε και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν έχετε να επιλέξετε. Παρακολουθείστε και τις δυο, καλό είναι.

Εγώ λοιπόν τελειώνω εκεί, ναι στο διαπαραταξιακό γαλαξία αλλά να ξέρετε ότι δεν θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε. Αυτή είναι η δική μου η εκτίμηση. Όχι όλοι, γιατί μερικοί είναι πολύ συνεπείς. Μερικοί είναι πολύ συνεπείς και νομίζω ότι θα βοηθήσουν πραγματικά. Αλλά να ξέρουμε τι λέμε. Όταν από την μια μεριά είμαστε μπόσικοι και επί μήνες δεν ασχολιόμαστε με τίποτα, ρωτάτε για την αναρτημένη μελέτη και είναι αναρτημένη μελέτη, όλες τις μελέτες τις αναρτούμε. Όλες τις βλέπουνε. Δεν υπάρχει κάτι που μένει κρυφό. Εκτός εάν είναι, πρέπει να τις στέλνουμε και στο σπίτι. Λυπάμαι, τις στέλνουμε ηλεκτρονικά.

Αυτά και ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
Ναι, κ. Θωμά κλείστε το θέμα αυτό, την τοποθέτησή σας για να πάρει τον λόγο και η κυρία Καρατζά.

Κος ΘΩΜΑΣ: Να πω δυο λόγια, ναι. Ευχαριστώ που το άνοιξε το θέμα αυτό. Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ψηφίσει μια κανονιστική, όπως την είχαμε πει, απόφαση ομόφωνα, εάν δεν κάνω λάθος ομόφωνα ήταν, για να μην πλέον δίνεται καμία άδεια στο κέντρο του Χαλανδρίου για εστίαση καφέ και τα λοιπά.

Σε εκείνη την συνεδρίαση είχα επισημάνει ότι έπασχε αυτή η κανονιστική και όπως μας την φέρανε να την ψηφίσουμε θα είχε προβλήματα έγκρισης, αλλά για να είμαι συνεπής με αυτό που ήθελα, την ψήφισα και εγώ και άλλοι που το είχαν επισημάνει.

Πήγε στην Αποκεντρωμένη, δυστυχώς κατέπεσε και επεστράφη πίσω. Είπε για λόγους νομικούς κατέπεσε. Είπε, έθιξε ένα θέμα αρμοδιοτήτων όπου το έχει κρίνει το ΣτΕ και ήταν υποχρεωμένη νομολογιακά να το ακολουθήσει.

Έρχεται μετά ο Δήμος, δεν ισχύει πλέον αυτή η κανονιστική, ως νομικό κείμενο, η διοίκηση και λέει ότι όσα καταστήματα έχουν καρέκλες μπροστά συνεχίζουν να έχουν είτε πεθάνει είτε αναστηθεί ο ιδιοκτήτης, ο επιχειρηματίας. Όσοι δεν έχουν δεν ξαναπαίρνουν. Δεν παίρνουν. Δηλαδή ήρθαμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο και το κατάστημα, τυχαία λέω έναν αριθμό, στην …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Θωμά συντομεύετε.

Κος ΘΩΜΑΣ: Σας παρακαλώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επικεντρωθείτε…

Κος ΘΩΜΑΣ:
Κερκύρας 8

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στο θέμα που συζητάμε.

Κος ΘΩΜΑΣ: Επειδή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είχε καρέκλες το προικοδοτούμε, δηλαδή αυτό καταλαβαίνετε, εάν φύγει ο επιχειρηματίας θα νοικιάζεται μαζί με το πεζοδρόμιο, τον προικοδοτούμε κατά τρόπο απαράδεκτο ….



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Θωμά η συζήτηση περί τραπεζοκαθισμάτων είναι άλλη συζήτηση. Παρακαλώ επικεντρωθείτε.

Κος ΘΩΜΑΣ: Δηλαδή νομικά κάναμε παράρτημα της ιδιοκτησίας τον δημόσιο χώρο που είναι μπροστά. Το κάναμε παράρτημα γιατί λέμε ότι τον έχεις πάντα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Θωμά παρακαλώ είστε εκτός θέματος. Κάνατε μια τοποθέτηση, απάντησε ο κ. Γερολυμάτος…

Κος ΘΩΜΑΣ: (Ομιλία εκτός μικροφώνου)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν θα κάνετε εκατοστή δευτερολογία. Είστε εκτός θέματος.

Κος ΘΩΜΑΣ: (Ομιλία εκτός μικροφώνου)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είναι αυτό το θέμα.

Κος ΘΩΜΑΣ: Είπα ότι πλέον πρέπει να τα ξαναβλέπουμε από την αρχή. Πρέπει να βάλουμε ένα όριο και να πούμε ότι οι άδειες που είναι σήμερα έχουν μια διάρκεια ισχύος ένα χρόνο, δυο, …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λοιπόν, ο κ. Θωμάς ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του. Παρακαλώ άλλος συνάδελφος που θα λάβει τον λόγο. Η κυρία Καρατζά. Κυρία Καρατζά εσείς έχετε μικρόφωνο, ο κ. Θωμάς μιλάει εκτός μικροφώνου. Κυρία Καρατζά έχετε τον λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου