Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΚΟΜΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΦΟΡΑ;



Αύριο έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του "εργαζόμενου" στο WASTE FOR THINK".

Κανονική συνεδρίαση είναι η προ ημερησίας συζήτηση επιτρέπεται. Να βάλουε κανένα θέμα άραγε;

Σκέφτηκα - για πρώτη φορά σε αυτά τα τριάμισι χρόνια - να κάνω χρήση του δικαιώματος πρότασης ένταξης θέματος.

Είναι ένα προνόμιο του "επικεφαλής παράταξης" που δεν έχω κάνει χρήση ποτέ γιατί θεωρώ ότι τα "εξ οφίτσιο" προνόμια τα χρησιμοποιείς με σύνεση και ακριβώς από την χρήση (ή κατάχρηση) των προνομίων που - εξ αντικειμένου - αποκτάς όταν εκλέγεσαι κρίνεται αν είσαι ΨΩΝΙΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣ, ΑΔΙΚΟΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ,  ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΣΤΑΘΕΡΟΣ, ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ κλπ.

Σκέφτηκα να φέρω ψήφισμα για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ στο δημοτικό συμβούλιο. 

Έτσι και αλλιώς βιομηχανία ψηφισμάτων έχει γίνει για κάθε θέμα που απασχολεί τους δημοσίους υπαλλήλους, ας βγάλει και ένα ψήφισμα για τα εθνικά θέματα, σκέφτηκα. Τζάμπα είναι.

Γιατί να μην βγάλει δηλαδή και ένα ψήφισμα που απασχολεί την μεγάλη, την ΤΕΡΑΣΤΙΑ πλειοψηφία του ελληνικού λαού και όχι μερικούς ή έναν;

Άσε που θα γίνει μεγάλο καλαμπούρι και θα πέσουν μάσκες σε όλα τα δημοτικά μαγαζιά από την ψηφοφορία για την ένταξη και την ψήφιση του ψηφίσματος που θα πρότεινα.
Μπάχαλο θα γινόταν.

Ξέρουμε και εμείς τακτικισμό, δεν είναι προνόμιο της καργαριστεράς ή της - μετρ - Λούλας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

Δεν θα το κάνω γιατί το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου είναι ένα ΘΕΣΜΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ όργανο που λειτουργεί σε συγκεκριμένο συνταγματικό και νομικό πλαίσιο με αντικείμενο  την διαχείριση συγκεκριμένων θεμάτων της πόλης.

Πολλά από αυτά είναι ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΑ για το μέλλον, για τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας και αρκετά από αυτά έχουν και ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ - ΤΑΞΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ.

Η απόπειρα αποπροσανατολισμού του δημοτικού συμβουλίου - από όπου και αν προέρχεται - από την  σε βάθος ενασχόλησή του, ως συλλογικό υποκείμενο,  με τα θέματά του δεν είναι απλώς μια ακραία λαϊκιστική και οποτρτουνιστική συμπεριφορά.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ εν τέλει  ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, που έχει την ρίζα της στην αντίληψη ότι το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ λειτουργεί για να υποτάσσεται - από την πλειοψηφία που διαμορφώνεται σε αυτό κάθε φορά - ως ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, στο άτομο ή την παρέα (παράταξη, κόμμα)  και τις (όποιες) επιδιώξεις τους (πολιτικές , συνδικαλιστικές, κομματικές κλπ) και όχι για την πόλη, το σύνολο των δημοτών και την αναζήτηση των καλύτερων ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΩΝ λύσεων γι΄αυτούς.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ στο δημοτικό συμβούλιο και για έναν ακόμα λόγο: Διότι ΕΜΕΙΣ διατυπώνουμε την ΕΥΑΙΣΘΗΣΊΑ ΜΑΣ και την άποψή μας για το θέμα, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ μέσο  για την αποκόμιση  παραταξιακών ή προσωπικών κερδών, δια της απόπειρας ανάδειξής μου εις "ένδοξον Χαλανδραίον  Μακεδονομάχο, και μέγα εθνοπατριώτη"  και πολύ περισσότερο δεν το χρησιμοποιούμε ως  ΜΕΣΟ ΔΙΧΑΣΜΟΥ της τοπικής κοινωνίας δια των εκπροσώπων της, επιθυμώντας να προσδώσουμε σε κάποιους εξ αυτών τον τίτλο του εθνοπροδότεη, Μακεδονοπουλητή κλπ.

Επειδή ήδη σε δήμους άρχισε το πανηγύρι για "ψηφίσματα για το Μακεδονικό" και η παραταξιακή εκμετάλλευσή του, είπα να καθαρίσω από σήμερα ότι Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Άγγελος Νταβίας δεν θα μετάσχει σε μακεδονοκαπηλειά μέσα στο θεσμικό όργανο και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται ότι στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για όλους, να δείξουν και να κριθούν για το αν είναι ευαίσθητοι, έντιμοι, καθαροί, αριστεροί, δεξιοί, νεοφιλελέδες ή οπορτούνες του κερατά, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, εννίοτε -   ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, δεν είναι ανάγκη να κρύβονται πίσω από ..... τον εργαζόμενο, τον Φραγκούλη Φράγκο ή τον Γκορτζίδη και την Ελένη Πορτάλιου.

ΥΓ: Είναι άλλο θέμα βέβαια ότι ο ενεργός πολίτης Άγγελος Νταβίας - εκπροσωπώντας όμως ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ -  θα καθορίσει την στάση του απέναντι στο συλλαλητήριο της ερχόμενη Κυριακής μέσα από την συλλογική απόφαση της πολιτικής συλλογικότητας που ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ μετέχει, την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ης Μάη, που συνεδριάζει αύριο.
ΑΣΧΕΤΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΣ!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου