Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

ΛΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑ: ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (!!!!) (ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ)


Συνεχίζουμε την παρουσίαση των τοποθετήσεων των δημοτικών παρατάξεων στην συνεδρίαση έγκρισης του προϋπολογισμού του δήμου από τα επίσημα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, με την σειρά που οι επικεφαλής των παρατάξεων τοποθετήθηκαν. 
Ακολουθεί σήμερα η τοποθέτηση της Λούλας Κατρατζά  από το ΚΚΕ που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού σηματοδοτεί - κατά την ταπεινή μας άποψη - μια σημαντική μετατώπιση στις προτεραιότητες της παράταξης που χρήζει προσοχής και σχολιασμού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ:

Κα ΚΑΡΑΤΖΑ:

Μια μικρή εισαγωγή θέλω να κάνω για τις δυνατότητες που έχει η αντιπολίτευση σε μερικά πράγματα. Πρέπει λοιπόν να πω το εξής: η δική μας η παράταξη πήρε 12% στις εκλογές και έβγαλε δυο δημοτικούς συμβούλους. Η δική σας πήρε 17 και έβγαλε 24. Η δική σας έχει όλο τον Δήμο, εδώ τις αίθουσες, το ένα, το άλλο, εμείς, όπως λέει ο Καλλικράτης ότι πρέπει να μας παρέχετε και να μας διευκολύνετε, να μας έχετε ένα γραφείο, να μας έχετε κάτι, εν πάση περιπτώσει, δεν έχουμε τίποτα απολύτως. Και μας την λέτε, όπως λέει και η νεολαία και από πάνω, γιατί το πρωί δουλεύουν.

Ο Πέτρος που είναι, ο κ. Αναστασιάδης, που είναι στην Επιτροπή δουλεύει στο ναυπηγείο. Τι να κάνει δηλαδή; Να φύγει από την δουλειά του; Ούτε είναι, διότι ο νόμος επίσης, ο δικός σας ο νόμος ο Καλλικρατικός, που τον υποστηρίζετε, λέει ..

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:(Ομιλία εκτός μικροφώνου)

Κα ΚΑΡΑΤΖΑ:
Δεν το κατάλαβα. Αυτό δεν είναι νόμιμο. Οι συνεδριάσεις πρέπει να είναι όλες τέτοιες που να μπορεί να έρχονται όλοι. Δηλαδή η δική μου η παράταξη θα παρακολουθεί, κατά την δική σας την άποψη, μια μέρα κατά μία; Κατά παραχώρηση γιατί τι να κάνει;

Κος ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ:(Ομιλία εκτός μικροφώνου)

Κα ΚΑΡΑΤΖΑ:Συγνώμη κύριε Γερολυμάτο και εγώ είχα σοβαρή αντίρρηση για το θέμα του πως θα μας στέλνετε τα θέματα και πέρασε το δικό σας, τι να κάνουμε; Είμαστε σε αδυναμία. Έχετε πλειοψηφία και κάνετε ότι θέλετε. Δηλαδή τι να καθόμαστε τώρα να κουβεντιάζουμε; Το λέτε διαβούλευση αυτό; Έχετε 24, έχουμε 2 και λέτε ότι να κάνουμε διαβούλευση. Τι να διαβουλευτούμε αφού έχετε την δύναμη πυρός εσείς;

Κύριε Πρόεδρε συγνώμη και τώρα για την παράταξή μας, για την συνέργεια της παράταξής μας μην το συζητήσετε καθόλου. Αφήστε το. Έχω φάει την μισή μου την ζωή εδώ και εγώ και ο Πέτρος συνεπέστατοι σε ότι μπορούμε αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Εμείς δεν ξεκινάμε από εκεί. Εμείς ξεκινάμε να πούμε το εξής: ότι έτσι και αλλιώς αυτός ο λαός παράγει τον πλούτο αυτής της χώρας και κάποιοι τον λυμαίνονται αυτόν τον πλούτο, τον εκμεταλλεύονται, εκμεταλλεύονται την δουλειά του και του πετάνε πίσω ψίχουλα.

Στα ψίχουλα αυτά που του πετάνε, δεν φτάνει που είναι λίγα, είναι ψίχουλα όντως σε σχέση με το τι παράγει, συμβαίνει και το εξής: ενώ το Χαλάνδρι, οι εκατό χιλιάδες οικογένειες πληρώνουν φόρο εισοδήματος και θα έπρεπε από αυτόν τον φόρο εισοδήματος να μπορούν να έχουν παροχές, δηλαδή να τους δίνει παιδεία, υγεία, την καθαριότητα, όλα αυτά, δεν υπάρχουν αυτά, παρόλο που πληρώνουμε φόρο εισοδήματος και έρχεται ο Δήμος να ξανά φορολογήσει τους πολίτες και μάλιστα, ενώ ο πρώτος φόρος εισοδήματος έχει και κάποια κριτήρια, λέει άντε στις 12.000, τέλος πάντων ή στις 20, τούτος ο φόρος που βάζει ο Δήμος είναι και κεφαλιάτικος. Κεφαλικός, για να το πω σωστά. Είναι κεφαλικός. Δηλαδή πλούσιοι, φτωχοί πληρώνετε το ίδιο.

Ερχόμαστε τώρα να συζητήσουμε για έναν προϋπολογισμό που εμπεριέχει το τεχνικό πρόγραμμα, ο οποίος 80% είναι πάλι λεφτά δικά μας. Και έρχεται τώρα η διοίκηση του Δήμου να διαχειριστεί αυτή την μιζέρια, όπως θα πω στο επόμενο θέμα να μας πει επίσης, το έχει γραμμένο, θα σας το διαβάσω αυτολεξεί από την σελίδα 35, να μας πει ότι και αυτό είναι επισφαλές που μας δίνει το κράτος 20, 25% και πρέπει να το πάρουμε από τοπικές πηγές, δηλαδή πάλι από εμάς τα κορόιδα που καθόμαστε ακίνητοι, ας πούμε και μας τα δίνουν, μας τα παίρνουν.

Ερχόμαστε τώρα να συζητήσουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο, αν μη τι άλλο και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της παράταξής μας, θα έπρεπε να έχει προτεραιότητες. Και προτεραιότητες με κριτήριο ταξικό. Δηλαδή, ποιος έχει ανάγκη για να τον βοηθήσω;

Η πρώτη ανάγκη που έχει το Χαλάνδρι είναι οι πολίτες να είναι ασφαλείς κύριοι συνάδελφοι.
 Εμείς λοιπόν έχουμε την ρεματιά εδώ και έχουμε και άλλα πολλά ρέματα στο Χαλάνδρι μπαζωμένα. Όπως είναι το Λίγκα στο Κάτω Χαλάνδρι, όπως είναι και άλλα πιο μικρά προς τα πάνω που κατεβαίνουν όλα αυτά.


Έχουμε επίσης μια Πεντέλη η οποία έχει καεί πολλές φορές και δεν συγκρατεί πλέον τα νερά και επίσης, πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του ότι αυτή η ρεματιά την δεκαετία του ΄70 έπνιξε 14 νοματαίους στο Χαλάνδρι.

Εμείς λοιπόν για το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο βγήκε το 1996 και όριζε ότι θα πρέπει μέχρι, έδινε μια τριετία να έχουν φύγει από την παραρεμάτια οι οχλούσες και θα σας πω τι εννοεί οχλούσες και έχει απόλυτο δίκαιο και ότι θα έπρεπε μέσα σε αυτά τα χρόνια να γίνει ένας ενιαίος φορέας διαχείρισης, ο οποίος τι θα έκανε εάν γινόταν; Το Προεδρικό Διάταγμα λέει ποια είναι η Α Ζώνη, ποια είναι η Β Ζώνη, τι ακριβώς συμβαίνει, πώς γίνεται να αντιμετωπίσεις αυτό το θέμα συνολικά, γιατί αυτά που ακούω, δώσε 500.000 για εδώ, δώσε, είναι φούμαρα, είναι λεφτά πεταμένα.

Θέλω να σας ρωτήσω, την ημέρα που η Πεντέλη θα κατεβάσει ένα μπουγάζι, σαν αυτό της Μάνδρας, αυτή η διατομή, γιατί το ρεύμα κατεβαίνει και πάει και γίνεται, υπογειοποιείται κάτω από την Λ. Κηφισίας, αυτά τα αυτοκίνητα που είναι όλα παρκαρισμένα δεξιά και αριστερά με διαγράμμιση του Δήμου Χαλανδρίου εδώ στο γεφυράκι, όταν θα πέσουν μέσα στην κοίτη δεν θα φρακάρει στα δέκα λεπτά; Ποιος θα πνιγεί εκεί μετά;

Στου Λίγκα έχουμε γήπεδο επάνω στο ρέμα. Μια χαρά. Λοιπόν, ένα το κρατούμε.

Δεύτερον. Επομένως εάν δεν ξεκινήσεις να πεις ότι εγώ εφαρμόζω το Προεδρικό Διάταγμα και δεν το είπα τον πρώτο χρόνο, το ανέφερα απλώς, δεν το είπα τον δεύτερο, η διοίκηση έχει τριάμισι χρόνια, να μην το πω και τώρα ότι το μπουγάζι δεν ξέρεις πότε θα γίνει και δεν περιμένει. Μπορεί να γίνει αύριο. Μπορεί να γίνει.

Αυτά όλα δε που λένε αντιπλημμυρικά και αντιπλημμυρικά, δεν είναι αλήθεια. Εμείς που ξέρουμε χρόνια, έχω τριάντα χρόνια που διαβάζω προϋπολογισμό, δεν είναι έργα που πρόκειται να γίνουν ούτε το ΄18, ούτε το ΄19, διότι δεν υπάρχει διεκδίκηση να πάμε να πιάσουμε κανέναν και να του πούμε ότι να σου πω, άσε την πλάκα, δεν μπορεί τα παιδιά μας εμάς να τα έχεις και τις οικογένειές μας σε ένα φόβο μονίμως ότι άμα θα ρίξει δυο ψιχάλες πλημμυρίζει και γίνεται της μουρλής, γιατί εκτός από την δεκαετία του ΄70, το κοριτσάκι πριν τέσσερα χρόνια πνίγηκε εκεί που έγινε όλο αυτό.

Όταν λοιπόν και σας το λέω και πείτε ότι θέλετε, δεν είναι ότι αδιαφορώ, αλλά η εμπειρία μου μου έχει δείξει ότι και άλλοι ήρθαν εδώ και φωνάζανε και κράζανε και γκαρίζανε αλλά όταν δικαιωθήκαμε εμείς ήρθαν εδώ και μας βαράγανε παλαμάκια. Εγώ δεν μπορώ παρά να πω το λογικό και το σωστό. Δεν μπορώ να λέω ότι πάρε εσύ από εδώ τόσα και πάρε εσύ από εδώ τόσο, όταν τα σχολεία όλα δεν είναι ελεγμένα για σεισμό, τα δημόσια κτίρια, ξέρετε που είσαστε αυτή την στιγμή; Είσαστε σε ένα κτίριο που δεν έχει κανείς τα σχέδιά του. Δεν είναι νομιμοποιημένο. Δεν έχει δεύτερη έξοδο παρόλο που είναι συνάθροισης του κοινού.

Και να σας πω και το άλλο το μυστικό; Και το άλλο της Παπάγου που το νοικιάζουμε, το παντο-κοροϊδείο 5.000 ευρώ, δεν ξέρω πόσα, τα κέρατά μου, ούτε και αυτό έχει δεύτερη και ανεβαίνουν επάνω διακόσιοι, τριακόσιοι νοματαίοι και θέλω να δούμε που θα πάνε εάν γίνει σεισμός εκείνη την ώρα και είναι επάνω τριακόσια άτομα;

Επίσης, το ποσό που λέει ότι αυξάνουμε, το κάνουμε το 20, μιλάει ότι θα ελέγξει όλα τα δημοτικά κτίρια. Τα κτίρια ξέρετε πόσα είναι αυτά; Σαράντα τα σχολεία, πόσοι είναι οι παιδικοί σταθμοί, πόσα είναι τα, τι θα κάνει με αυτά τα λεφτά; Δεν γίνεται τίποτα. Και όμως όλοι εμείς είμαστε γονείς και δεχθήκαμε να πηγαίνουν τα παιδιά μας σε κτίρια τα οποία δεν ξέρουμε εάν θα τους πέσουν στο κεφάλι στον πρώτο σεισμό.

Και αντί εδώ να υπάρχει μια αξιολόγηση και να λέει ότι τι είναι πρώτο; Η ασφάλεια της πόλης. Περνάει αγωγός κάτω από το Χαλάνδρι, το ξέρει κανένας; Και ξέρει; Και λέω τώρα, η παράταξή μας έχει έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο επανειλημμένως, επανειλημμένως έχει έρθει και έχει πει, έχει το Δημοτικό Συμβούλιο τριάμισι χρόνια κάνει συζήτηση για το να πούμε στην Πολιτική Προστασία τι θα κάνουμε εκείνη την ώρα; 

Βλέπω το καλοκαίρι λοιπόν καίγεται ο Κάλαμος, ο Δήμαρχος πήγαινε στην ανατολή και οι δημοτικοί σύμβουλοι στην δύση. Και τους έβρισκε ένας με ένα ματσούκι στο στόμα, Τι να κάνουμε λέγανε απελπισμένοι.
Εγώ ρεζίλι και η παράταξή μου δεν μπορούμε να γίνουμε στον κόσμο. Ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. Ή θα υπάρξει εδώ πέρα μια αυτή της διοίκησης που θα πει που ξεκινάω παιδιά; Στο σπίτι μου δεν ξεκινάω πρώτα να βάλω eau de toilet, ξεκινάω να έχω τουαλέτα. Δεν ξεκινάω στο σπίτι μου να κάνω φρου –φρου και αρώματα στην ρεματιά. Κοιτάζω πρώτα να μην μου πλημμυρίσει και δεν μείνει κανένας όρθιος. Κοιτάζω τα σχολεία μου να είναι ελεγμένα. Και μην πει κανένας ότι αυτά δεν τα λέω στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, διότι αυτές είναι ταξικές επιλογές.
Δεν πνίγεται ποτέ η Εκάλη και η Κηφισιά. Η Μάνδρα πνίγεται και το Χαλάνδρι που είναι στο ενδιάμεσο και αυτό θα γίνει έτσι και δεν μπορώ να έχω στην συνείδησή μου ότι δεν το σκέφτηκα, δεν έκανα, διότι εάν πονάμε το Χαλάνδρι και ουαί όποιος το λέει, ουαί και αλίμονο, όταν κινδύνευσε να καεί το Χαλάνδρι η παράταξή μας πήρε την πρωτοβουλία και μάζεψε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις και πήγαμε και φυλάγαμε δεκαπέντε μέρες από την φωτιά το ρέμα και πηγαίναμε πέρα –δώθε όλη νύκτα και όλη μέρα για να μην καεί, γιατί εγώ δεν θεωρώ ότι αυτό είναι περιουσία κανενός Δημάρχου. Αυτή είναι περιουσία η δική μας. Του λαού εδώ, των Χαλανδραίων. Των εργαζομένων. 

Ούτε ο Λάτσης δεν μένει εδώ ούτε δεν ξέρω ποιος άλλος. Μένει ο κόσμος, ο καθηγητής, ο εργάτης, αυτός, η κοπέλα που δουλεύει στο τέτοιο. Μένουν οι άνεργοι και επειδή παραπονιέται η διοίκηση που τους λέω ότι έφερε έναν μνημονιακό προϋπολογισμό χωρίς καμία διεκδίκηση, θέλω να πω εκ των προτέρων ότι ούτε εγώ ισχυρίζομαι ότι ο Δήμος της Καισαριανής που έχει διοίκηση ΚΚΕ ή ο Δήμαρχος της Πάτρας θα φέρει τίποτα άλλο. Θα φέρει αλλά εγώ θα πω ότι δεν θα φέρει.

Όμως ας ξεκινήσει και η διοίκηση να κάνει πορεία των ανέργων και να διεκδικήσει. Ας ξεκινήσει η διοίκηση να κάνει αυτά που κάνουν αυτοί οι Δήμοι σε όλα τα επίπεδα για να αφυπνιστεί ο κόσμος.

Η μόνη λύση δεν είναι να βάλω δέκα στον προϋπολογισμό και να βάλω είκοσι. Η λύση είναι και το έχετε δει και επειδή βλέπω ότι είναι και κάτι..το έχω δει και το έχετε δει στην εμπειρία σας. Τι περιμένετε τώρα; Σας το είπε ο Σκουρλέτης ότι θα μπουν αλλά θα είναι κάποιοι άλλοι με τα μόρια, με τα τέτοια, με τα τέτοια, με τα τέτοια.

Λοιπόν, σας έχει δυο χρόνια και δουλεύετε στο σκουπίδι που δεν υπάρχει χειρότερο από αυτό.
. Σας έχει και δουλεύετε στο σκουπίδι και την ημέρα που ήρθε εδώ το θέμα και ξεκίναγε η απεργία σας ο Δήμος έφερε να πάρει διμηνίτες και να κάνουν απεργοσπαστικό μηχανισμό στην ουσία. Και η δική μας η παράταξη έβαλε τις φωνές και ακυρώθηκε εδώ πέρα και έπρεπε τότε να συνεχίσετε τον αγώνα και έπρεπε τότε να ζητάτε να γίνετε μόνιμοι και όχι να περιμένετε τώρα να βγάλει το φιρμάνι ο μέγας βεζίρης για να σας πει ότι βάλτε τίποτα μόρια. Εσάς φώναξε στο σκουπίδι. Να σας αφήσει εκεί να δουλέψετε και να τελειώνει αυτό το βιολί. Γιατί από τους 120 …
Τελειώνω. Και θέλω να πω ότι σε μας, στην δική μας παράταξη εργατοπατερισμό δεν μπορεί να πουλάει κανένας, γιατί τότε θα ανοίξω το κιτάπι το άλλο, το πίσω, που δεν μιλάω μέχρι τώρα και κακώς δεν μιλάμε, να μάθουμε ποιοι εργαζόμενοι προσέφυγαν για τα λεφτά τους, τα δεδουλευμένα και τα κερδίζουν στα δικαστήρια και πηγαίνετε κόντρα και πάτε μέχρι τον Άρειο Πάγο; Ποιοι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει να έρθουν να προσληφθούν στην δουλειά και δεν τους προσλαμβάνετε με το έτσι θέλω; Γιατί είσαστε διοίκηση;

Όταν λοιπόν θα αρχίσουμε και τα βάλουμε όλα κάτω και τα συζητήσουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα πείτε και εσείς τα δικά σας, θα πούμε και εμείς τα δικά μας…
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:24 έχουν έρθει μέχρι τώρα. Μέχρι τώρα έχουν έρθει 24.

Κα ΚΑΡΑΤΖΑΝα ρωτήσω κάτι; Και εσείς εδώ σε αυτή την αίθουσα, γιατί το ξέρανε, οι συνάδελφοί σας ήταν μαχαιροβγάλτες οι έξι που τους έδιωξε; Γιατί αύριο θα πείτε ότι και αυτοί δεν ξέρω τι είναι και θα τους διώξετε και αυτούς. Λοιπόν, ήταν μαχαιροβγάλτες αυτοί που δεν τους κρατήσατε στην δουλειά; Και μάλιστα άκουσα και το μεγάλο πρωτότυπο, δεν τους απολύσαμε λέει, λήξανε οι συμβάσεις. Και τους άλλους που τους πήρες τι κάνανε δηλαδή; Τι ήταν;

Πολύ καλά έγινε και τους ..έπρεπε τότε οι εργαζόμενοι ακόμα περισσότερο μαχητικά να πάνε και να τους υποχρεώσουνε και να μην όμηροι, γιατί τώρα το είδατε που έφτασε η ομηρία; Το είδατε; Είδατε ποιος είναι όμηρος;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:Σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα ..την τοποθέτησή σας;

Κα ΚΑΡΑΤΖΑ:
Ο οποίος υποβάλλει στην τρομοκρατία τους ανθρώπους ότι ξέρεις τι θα γίνει άμα δεν γίνει προϋπολογισμό. Καλά το είπε κάποιος, εδώ η Γερμανία δεν έχει κυβέρνηση τώρα και χαράς το πράγμα που θα γίνει. Είναι πολύ σοβαρό γι΄ αυτούς. Αλλά έτσι και αλλιώς μην τους κοροϊδεύετε. Το δικαίωμά τους στην δουλειά αυτή η κυβέρνηση δεν τους το εξασφαλίζει. Τους κοροϊδεύει. Και εμείς το ξέρουμε αυτό, γιατί εάν ήθελε να τα κάνει αυτά που έλεγε και να είναι, οσονούπω, αίσχος, φέρνει την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία. Θέλω να δω τι θα πείτε τότε. Τότε θέλω να δω τι θα πείτε. Και ασφαλώς δεν το ψηφίζουμε αυτό το τεχνικό πρόγραμμα όπως το φέρνετε και δεν έχει κανένα…

Κος ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ: Εγώ, κυρία Καρατζά το μόνο που κατάλαβα είναι η τελευταία φράση για το τεχνικό πρόγραμμα. Συμφωνώ με αρκετές πτυχές του προβληματισμού που βάζετε, αλλά και το τεχνικό κατάλαβα ότι θα το καταψηφίσετε.

Να πω όμως δυο, τρία πράγματα για την συζήτηση.
Στην ρεματιά μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει μια και μόνη δουλειά με αυτή την σειρά που θα την περιγράψω τεχνικά. Τεχνικά μιλάμε αυτή την στιγμή. Πρώτον, θα ολοκληρωθεί η τοπογράφηση, θα έχουμε ακριβώς υπόβαθρο για να δουλέψουμε, δεύτερον θα γίνει οριοθέτηση για να δούμε πραγματικά οι πλημμυρικές γραμμές που είναι και τρίτον, θα γίνει οποιαδήποτε ανάπλαση, οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση ή διευθέτηση.

Αυτό το πράγμα …

Κα ΚΑΡΑΤΖΑ:
Ποιος θα τα κάνει αυτά; Τι λέτε πάλι δηλαδή; Με πιάνει τρέλα που το ακούω. Η ρεματιά είναι μόνο του Χαλανδρίου;

Κος ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ: Ποιος θα τα κάνει αυτά; Η τοπογράφηση, θα σας απαντήσω και σε αυτό.

Κα ΚΑΡΑΤΖΑ: Έχουμε υποχρέωση να πληρώσουμε και από την τσέπη μας …

Κος ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ: Η τοπογράφηση, έχει ξεκινήσει η διαδικασία της δημοπρασίας και συντόμως θα προχωρήσουμε. Ο φορέας….

Κα ΚΑΡΑΤΖΑ: Θα πληρώνετε πάλι.

Κος ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ: Ο φορέας διαχείρισης της ρεματιάς τώρα που ο κ. Φάμελος έκανε τον φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού, βέβαια…

Κα ΚΑΡΑΤΖΑ: Εμείς έχουμε τέτοιον φορέα στην ρεματιά; Πήρατε την πρωτοβουλία, ως οφείλατε σαν Δήμος να πάτε να …

Κος ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ: Πήραμε λοιπόν την πρωτοβουλία, όπως πήραμε και πρωτοβουλία να πάμε να τους τα βροντήξουμε στην Περιφέρεια για τα όμβρια του Πολυδρόσου, για τα όμβρια του Πολυδρόσου τα βροντήξαμε από τις 15 Σεπτεμβρίου ότι έχουμε τις μελέτες και είστε υποχρεωμένοι να τις υλοποιήσετε και να τις δείτε και να τις εντάξετε στο πρόγραμμά σας, στον Άξονα 5 του ΠΕΠ είτε στα λεφτά τα δικά σας, είναι 6,5 εκατομμύρια, λύνει το ζήτημα Κεντρικό Χαλάνδρι, Τούφα και Πολύδροσο σε ένα έργο και πρέπει να το κάνετε. Τρέχουν τώρα, τρέχουν τώρα, τους έχει πιάσει πεινάλα τώρα λόγω της Μάνδρας, …

Κος ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ:Να μιλήσω και εγώ. Λόγω της Μάνδρας λοιπόν θα αναμένουμε να δούμε πόσο μυαλό έχει μείνει στο κεφάλι των διοικούντων για να αποφασίσουν να κάνουν αυτά που πρέπει. Εμείς από την μεριά μας έχουμε οχυρώσει με μελέτες όλη την πόλη στα βασικά της μεγέθη, όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά, στα βασικά της μεγέθη, αναμένουμε τις εξελίξεις στην Κόδρου, έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ εκεί που δεν έχει πάει ποτέ κανένας και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

Φορέας διαχείρισης έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές. Πήγαμε στο Πολυτεχνείο την προηγούμενη εβδομάδα γι΄ αυτή την ιστορία. Ο κ. Πολύζος, καθηγητής του Πολυτεχνείου είναι Πρόεδρος στον Φορέα Διαχείρισης στο Πάρκο Τρίτση και θα προχωρήσουμε να δούμε με ποιον τρόπο το συντομότερο θα οδηγήσουμε μια διαδικασία που θα μας φέρει με έναν φορέα διαχείρισης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
Υπάρχει άλλος συνάδελφος που θέλει να τοποθετηθεί; Θα δώσω τον λόγο στον κ. Ανδριανάκη. Δεν βλέπω από τους επικεφαλής των παρατάξεων να σηκώνει κανείς το χέρι του. Κύριε Ανδρεόπουλε θέλετε να μιλήσετε επί του τεχνικού προγράμματος; Να προηγηθεί ο κ. Ανδριανάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου